Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Излъченото интервю на Леонид Решетников, въпреки усилията да бъде потиснато информационно, няма как да не предизвика политическа сеизмика.

Отначало се опитаха да принизят неговото значение - пенсионер, не знае какво говори. След като стана ясно, че ръководения от него РИСИ е цивилната или открита част на Службата за външно разузнаване на Русия, която обслужва информационно и аналитично всички топ нива в руското ръководство, започнаха да търсят обходни пътища. И това, което видяхте при госпожа Нинова е последният рубеж на защита - отричането на очевидното.

Вие на кого вярвате за срещата и за обсъждането на кандидатурата на Радев - на Решетников или на Нинова? Принципът "Отричай до последно" е стар комунистически метод за справяне с психологичекия стрес, породен от дилемата между действителност и действия.

Но членовете на БСП имат друг проблем - на кого да вярват - на съветския другар или на по-малкия брат, в случая сестра?

В мафията последната линия на защита е отричането на фактите, докато се стигне до положението "моята дума - срещу твоята". И тогава съдът се обръща към т.нар. circumstantial evidence - косвени доказателства.

Да видим.

Забележете, че в интервюто Решетников не само потвърди за пореден път факта на срещата, но той даде изключителна подробност - това, че към момента на разговора с Нинова тя е признала, че не се е познавала с генерал Радев, като е споделила бъдещо намерение, което се реализира. Това той няма откъде да знае, освен от самата Нинова.

Ако си спомняте разказаната от самата нея история за отношенията им с генерал Радев - едно към едно съвпада с тезата на Решетников.

Да видим и по-общите развития като доказателства, че Решетников отразява достоверно процеси, намерения и планове на Кремъл, които се реализират при посредничеството на новия президент, БСП и неговия лидер.

Изтече информация от "Позитано", че привикват "президента на всички българи" на форум на БСП (днес сутринта генерал Радев взе участие в пленума на БСП - б.р.), която спешно бе заметена с уволнение на... пианиста - техническия сътрудник. И за децата е ясно, че програмата се прави от нейните колеги по изпълнително бюро, а те трудно ще тръгнат да импровизират. Това отново е контекста на достоверността на нейните думи и съвпадението с нейните дела.

Новият руски посланик казва, че веднага щом дошъл и кабинетът паднал, флиртувайки, че няма общо с това, но изрично подчертавайки, че ще работи с новия президент Радев (като, че ли посланик има друга алтернатива), без да спомене правителство и парламент.

Прокуратурата отново прибягна до политически репресии (Ненчев, Москов), което се вмества в това, което Решетников каза, че в България е нужна "зачистка" на прозападния елит.

Националистите и трафикантите (те са свързани по метода "Атака"-ДПС) провокираха "бунта" в Харманли (за да потиснат информационно скандала с Решетников-Нинова-Радева).

Борисов налага нов договор с МиГ-29, а проектът за модернизация и покупка на нов самолет е на "трупчета" - всичко което потвърждава духа на казаното от Решетников и тезата, че Русия е успяла да предотврати и отложи за неопроделен период от време излизането от зависимост от руска бойна техника - скрита предизборна теза на генерал Радев и устойчива теза на БСП и нейните генерали.

Направете си труда и вижте хронологията на визитите в Москва, на срещата у нас, за която Решетников говори, след което Нинова обявява издигането на генерал Радев за кандидат на БСП.

И още нещо много важно - нали не мислите, че след като тя не го е познавала, ще се реши да го предложи за кандидат за президент само с една среща? Или по-скоро други кръгове, които са го познавали добре (сред тях и външни, за които Решетников подсказва), просто са я били убедили и формалната среща с Радев е потвърдила вече взето другаде решение? Или пък, че Радев е бил изненадан.

И на този фон Нинова отрича, че се е срещала с Решетников, въпреки подробностите и конкретиката, която руският генерал от разузнаването даде? Как да не си спомним за големия Петко Бочаров - "да, ама не".

Тя играе вабанк и разчита, че руският генерал няма да натисне докрай и да изобличи лъжата й, защото ще срине нейната кариера, а без БСП планът за политическо завладяване на България през парламентарните избори е обречен. Доколкото разбирам това е естеството на "консултациите", които са проведени през последните дни между Москва и София - "Позитано".

Знаете ли кое е най-странно - ГЕРБ мълчи по въпроса, след като темата за интегритета на лидера на БСП е от ключово значение и повод за конкретни политически действия? Подобно джентълменство може да има само едно обяснение. Остават неизвестни имената на другите лидери на партии, които са се срещали с Решетников? Да не би лидерът на ГЕРБ да е сред тях? Или на АБВ? Или на националистите? Журналистите питат плахо? Медиите, с малки изключения подминават темата и ни занимават с риалити формат - Борисов отиде в Харманли, Борисов се върна от Харманли, Борисов отново отиде в Харманли, Борисов се срещна с хикс, игрек, зет и т.н.

А полицаите бият за назидание на българите - да се сещат и да не протестират. Ако им сменят ориентацията.

Да ми казвате, че Решетников, шефът на "аналитичния щит" на Русия, която е пленила моята родина и партийни шефове в нея, не знае или не казва истината?

Теоретично всичко е възможно, но ако една птица квака като патка, ходи като патка и изглежда като патка, то вероятността да е патка е много голяма.

-----

* Препечатваме коментара от блога на автора.

Ключови думи

Коментари

Лаборант Ваню's picture
Лаборант Ваню
Лаборант Ваню

О, любимият Сашко-11 е написал ново свободно съчинение?

Явно водещият офицер го е одобрил бързо, защото вече е тиражирано от цялата "свободна" преса на кръга и около него. Факти липсват, затова е пълна със circumstantial "evidence", измислено от др. доказан от Комисията по досиетата доносник. А цялата работа е много по-проста, интервюто на другаря "разведчик" е за руско ползване и е направено дни след избора на Радев, т.е. всичко в него е вече било широко известно в България. Какви са му мотивите да се изтъква е ясно като бял ден - правителството на Путин естествено се опитва да изтъкне загубата на Герб като своя "победа" пред руската популация, както Борисов лъже за своите "победи". Какви са мотивите на др. доносник да фантазира също е очевидно. С една дума, както винаги, много празни приказки за нищо.
 's picture

Vladi Dim

Другарката Нинова

Другарю, всички прочетохме/ гледахме интервюто с ген. Решетников. Другарката Нинова вероятно всяка сутрин иска разрешение са сутрешния си тоалет от руските другари, до там го е докарала......
 's picture

Радев

Саше, ти се радвай на тази

Саше, ти се радвай на тази ситуация, че така ще има какво да анализираш - нали си голям анализатор, и грантовете ще продължат да текат. В противен случай какво ще правиш?
 's picture

Роси

Да... щраусите май удариха бетона...

Лошото е, че мандалцено е клецнато - фаворитът е избран... Пак се прецакахме! Целите сме изгорени, а не се научихме да се пазим... Клети ми, клети българино, докога бе, брат?!?
Лаборант Ваню's picture
Лаборант Ваню
Лаборант Ваню

Как са Радан и Трайчо?

Кой ще дава парите за ново дясно тоя път, Прокопиев или Трайчо като подставено личице?
Лаборант Ваню's picture
Лаборант Ваню
Лаборант Ваню

Ето потвърждението, че Василев играе с Решетников

Лъжата на Василев, че Радев е скрита подводница, която иска ВВС да са зависими от Русия биде спукана от днешна статия на клуба, в която се твърди, че Ненчев е показал писмена препоръка от Радев в точно обратен смисъл: "Не друг, а самият ген. Румен Радев е препоръчал двигателите на самолетите да не бъдат ремонтирани в Русия, допълни Ненчев и показа в студиото препоръката." Толкоз за "путинофоба" Василев. И преди, и сега - номенклатура, играеща за руските интереси.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.