АНТОНИЯ РАНГЕЛОВА

Българският национален отбор по волейбол за мъже допусна драматична загуба от Сърбия с 2:3 (18:25, 21:25, 25:20, 25:22, 11:15) във втората среща от група "Д" на Световната лига. По този начин възпитаниците на Камило Плачи загубиха дори теоретични шансове за класиране на финалите, които са от 16-и до 20 юли във Флоренция.

Въпреки днешната загуба „лъвовете” поздравления, защото показаха страхотен хъс за победа и борба за всяка топка.

Днес селекционерът Камило Плачи заложи на младия разпределител Добромир Димитров, който замени на поста Георги Братоев. Често в игра влизаше и Николай Пенчев на мястото на Тодор Алексиев. Смените до голяма степен освежиха играта на българите и те показаха много по-сериозна и ефективна съпротива срещу „плавите”, в сравнение с вчерашния двубой.

През първите два гейма сърбите диктуваха случващото се на игрището. Блокировачите ни нямаха отговор на бомбените атаки на Атанасиевич и Петрич. Сериозно ни куцаше и началният удар. В третия гейм се забеляза пробуждане в играта на „трикольорите”. Блокадата заработи и момчетата ни дръпнаха с пет точки аванс, които успяха да задържат до края на частта.

Окрилени от спечеления гейм и от нестихващата подкрепа на публиката, Цветан Соколов и компания започнаха със съвсем различно самочувствие четвъртата част. Момчетата на Игор Колакович пък се изнервиха и грешките в атака зачестиха. „Лъвовете” се възползваха по най-добрия начин от срива в играта им и след борба за всяка топка вкараха този на пръв поглед обречен мач в тайбрек.

В решителната пета част, за съжаление, „плавите” се оказаха по-концентрираният отбор и след близо 2 часа и 30 минути игра се поздравиха с крайната победа.