Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

ЕМИЛ ГЕОРГИЕВ

Вчера, 9 ноември, Слави Трифонов извърши „чудовищна манипулация“ – ако трябва за използваме неговия език по отношение на ЦИК и изборите у нас.

Водещият започна шоуто си с поредица примери за изборни нарушения. И стигна до една лъжа, сравнима може би с измислената партийна книжка на Софиянски, появила се в „24 часа“ в деня за размисъл преди балатажа на кметските избори през 1995 г. В осмата минута от шоуто си, водещият каза:

„Всички ние, гражданите, трябваше да постигнем избирателната активност от парламентарните избори през 2014 г. Вижте защо е постигната тази активност през 2014-а. И вижте защо е хубаво да има видеодонаблюдение по време на изборите“.

Последва клип, на който се виждат две жени в изборна секция и докато едната изглежда прикрива зад гърба си деянието, другата неколкократно тъпче по няколко, очевидно предварително подготвени бюлетини, урната. В долната част на екрана през цялото време стои надпис „Парламентарни избори 2014“. Може би наистина това са автентични кадри с грубо нарушение на парламентарните избори през 2014-та, но не в България, както обяви Трифонов.

Същият клип е качен в YouTube още на 12 септември 2014 г. или 3 седмици преди парламентарните избори у нас. Там е обявен като „Изборни измами в Русия“. Освен това урната е с различна форма, поне два пъти по-голяма от използваните у нас и има непрозрачен капак.

С подобно видео всеки достатъчно безскрупулен политик би могъл да се опита да очерни когото си поиска. Само че днес съществуват напълно достъпни програми за обратно търсене в интернет. Въпрос на броени минути е да се провери кога и къде са се появили за първи път снимка, видео или текст. И това е абсолютно задължително днес, когато интернет и медиите бълват фалшива информация в индустриални количества.

Умишлено ли лъже Слави, или е подведен, както и кой носи отговорността за този опит за груба манипулация, е въпрос, на който лично високият шоумен с политически амбиции дължи незабавен отговор – и то не само пред собствената си публика. ЦИК също дължи отговори по сигналите за изборни нарушения.

Площад Славейков

Коментари

 's picture

Радев

Не е манипулация, тъй като е

Не е манипулация, тъй като е много лесно проверимо. По-скоро са тъпинки от шоуто.
Лаборант Ваню's picture
Лаборант Ваню
Лаборант Ваню

Доста са глупави и мързеливи пиарките на боце

Можеха малко да се потрудят и със сигурност щяха да намерят истински манипулации. Обаче както всяка българска работа...

Ама вие сериозно ли???

Това заглавие и в Дневник се размотваше, ама не му обърнах внимание. Клубци, и вие ли ни вземате за такива тъпунгери? Казали са си от шоуто "Вижте защо е постигната тази активност през 2014-а. И вижте защо е хубаво да има видеодонаблюдение по време на изборите“. След късането на снимката на Плевнелиев, това просто е препратка към "чувала на Цветанов". Кой му вярва е друг въпрос. Там конкуренцията между Бай Онуй и Нинова е много сериозна... А препратка към "аварията в Козлодуй" на кукувците ви прави дори смешни. Съжалявам.
mardafi .'s picture
mardafi .
mardafi

Тоя ми е скучен - обикновен

Тоя ми е скучен - обикновен селяк
 's picture

d-r Petroff

Ех вие сега....Слави да манипулира ...

'айде по-спокойно.Слави направо си лъже,както е правил винаги. Спокойно българи, Слави бди. Вие само гласувайте за него. О,забравих ...за него не се гласува. Е нищо де.Скоро и за него ще се гласува.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.