Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Министерският съвет прие искането на Външно министерство не само самата фирма "Агенция дипломатически имоти в страната" ЕООД - АДИС, но и имотите, които са част от актива й, да за забранени за приватизация.

Поправката идва няколко месеца след скандалната сделка за Дипломатическия клуб "Бояна" и още няколко имота, които бяха част от АДИС, но бяха продадени въпреки това като "обособени части". Купувачите пък се оказаха 20-годишни младежи от Стара Загора, които платиха цена от 8,5 млн. лв. Според източници на Клуб Z зад сделката наднича депутатът от ДПС Делян Пеевски. 

МВнР внесе поправките в закона за приватизация с мотиви, описващи 39 имота на АДИС, чиято евентуална продажба би възпрепятствала държавното дружество да си изпълнява задълженията, в това число и ангажиментите по Виенските конвенции за дипломатическите и за консулските отношения.

След като се разбра за търга, депутати от Гражданския съвет на Реформаторския блок попитаха защо е възможно да се продават имоти, които са в активите на забранени за приватизация дружества. От Агенцията по приватизация излязоха със становище, че няма забрана за такъв тип продажби. След като се заговори упорито за сделката с имота в "Бояна", от НАП решиха да направят проверка на фирмата на младежите и произхода на парите за търга. Оказа се, че те са заем от друго юридическо лице, чието име към момента не е известно.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.