Министерският съвет прие искането на Външно министерство не само самата фирма "Агенция дипломатически имоти в страната" ЕООД - АДИС, но и имотите, които са част от актива й, да за забранени за приватизация.

Поправката идва няколко месеца след скандалната сделка за Дипломатическия клуб "Бояна" и още няколко имота, които бяха част от АДИС, но бяха продадени въпреки това като "обособени части". Купувачите пък се оказаха 20-годишни младежи от Стара Загора, които платиха цена от 8,5 млн. лв. Според източници на Клуб Z зад сделката наднича депутатът от ДПС Делян Пеевски. 

МВнР внесе поправките в закона за приватизация с мотиви, описващи 39 имота на АДИС, чиято евентуална продажба би възпрепятствала държавното дружество да си изпълнява задълженията, в това число и ангажиментите по Виенските конвенции за дипломатическите и за консулските отношения.

След като се разбра за търга, депутати от Гражданския съвет на Реформаторския блок попитаха защо е възможно да се продават имоти, които са в активите на забранени за приватизация дружества. От Агенцията по приватизация излязоха със становище, че няма забрана за такъв тип продажби. След като се заговори упорито за сделката с имота в "Бояна", от НАП решиха да направят проверка на фирмата на младежите и произхода на парите за търга. Оказа се, че те са заем от друго юридическо лице, чието име към момента не е известно.