Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Лидерът на ДСБ Радан Кънев коментира на личния си профил във Фейсбук резултатите от референдума, иницииран от екипа на Слави Трифонов. Кънев заяви, че дори референдумът да не преодолее прага, след който става задължителен за парламента то е ясно, че ще трябва да се въведе силен мажоритарен елемент и да се намалят рязко партийните субсидии.

Той отбеляза, че партии в досегашняи вид вече няма да има.

Ето какво написа Кънев:

"Спорът за 13 хиляди гласа е празен. Аз съм един от българите, които не са гласували на референдума. Но не можем да си позволим двоен стандарт и трябва да видим реалностите:
3.5 милиона българи са гласували, огромният брой - с три пъти "Да". Ясно е, че въвеждане на силен мажоритарен елемент е задължително. Ясно е и че субсидиите трябва да се намалят рязко..

Ако референдумът не достига прага за действителност, това все пак има добра страна - позволява в закона да залегнат по-грамотни формулировки. Но не позволява бягство от смисъла на отговорите.

П.П. Дали е добре такива въпроси да се решават с референдум? Надали... Но законът е закон. И го допуска.

И да, "партии" в досегашния смисъл вече няма да има, за добро или лошо - по волята на хората."

 

 

 

Коментари

 's picture

Krasimir Kabakciev

Хееее, най-после Кънев да каже нещо смислено!

Ха да видим другите какво ще кажат.

:)

Кънев е ясен. За него "въвеждане на силен мажоритарен елемент" е пропорционални избори без праг за преференции. - Не Кънев, силен мажоритарен елемент като минимум означава едномандатни избирателни райони. Двата тура са също много характерни за волята на хората.

???

"Само в "24 часа": 50, сред тях и Прокопиев, обявяват новия проект от Боровец на 17 ноември"

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.