"Лудогорец" участва в поредна футболна драма, завършила този път злощастно за българския тим срещу великия "Арсенал" - от 2:0, до 2:3 пред 31 хиляди зрители на стадион "Васил Левски" от Шампионската лига.

Българският първенец водеше с 2:0 до 15-ата минута, но лондончани върнаха двата гола още до почивката. В 88-ата минута Месут Йозил направи 3:2, а преди това "орлите" пропуснаха две чисти ситуации през второто полувреме.

В другия мач от групата "Пари Сен Жермен" спечели с 2:1 на терена на "Базел". Така двата фаворита си осигуриха и на теория класиране за елиминациите на Шампионската лига. Остава да решат само кой ще е първи и кой втори.

На "Лудогорец" предстои домакинство срещу "Базел" - двубой, който може да реши битката за третото място.

Началото бе шеметно. Джонатан Кафу откри в 12-ата минута, като засече топката при центриране от свободен удар. В 15-ата бразилецът "счупи кръста" на защитник на гостите, принуди го да седне на тревата и поднесе кълбото на Клаудиу Кешеру за 2:0.

Тук феновете на отбора почнаха да мечтаят за реванш за онова 0:6 в Лондон преди 2 седмици. Негативният развой логично ядоса тима на Арсен Венгер и още в 20-ата минута Гранит Джака намали. При асистенцията на Месут Йозил остана впечатлението, че топката излезе в аут.

"Арсенал" продължи да доминира и да застрашава Милан Борян, предпочетен днес на мястото на титуляря Владислав Стоянов. Вратарска смяна имаше и при "артилеристите", където ръкавиците сложи Давид Оспина и през второто полувреме имаше решителни намеси. 

А малко преди почивката Оливие Жиру, който получи шанс в титулярния състав на "топчиите", изравни с глава - 2:2.

След почивката "Лудогорец" смени тактиката и реши да заиграе дефанзивно, като дебне за контри. В същото време динамиката на двубоя спадна, остротата в действията на "артилеристите" също не бе толкова добра.

В средата на полувремето Вандерсон пропусна може би да реши сблъсъка в полза на "Лудогорец" - той два пъти не успя да преодолее Оспина от отлични позиции.

В 88-ата минута геният на Месут Йозил помогна на "Арсенал" за пълен обрат и 3:2 след гросмайсторски завършек.

Двубоят - истинско шоу, тържество на нападателния футбол, бе съпътстван от интересни събития. В късния следобед юношите на "Лудогорец" направиха 1:1 с връстниците си от "Арсенал" и спечелиха първа точки в Шампионската лига до 19 години - от две участия.

Хиляди фенове на "топчиите" пък направиха шествие преди двубоя - от "Александър Невски" до стадион "Васил Левски". И това не се бе случвало досега за чуждестранен отбор в България.