"Арсенал" идва само с една мисъл в София за мача срещу "Лудогорец" в Шампионската лига - победа. Това обявиха мениджърът на "артилеристите" Арсен Венгер и таранът Оливие Жиру на пресконференция на стадион "Васил Левски".

Двубоят е във вторник от 21:45 часа. До момента са продадени 30 хиляди билета, което означава, че утре арената в Борисовата градина ще е почти пълна за поредната голяма европейска футболна вечер.

Лондончани и "Пари Сен Жермен" напрактика са си осигурили класиране в следващата фаза, но "Арсенал" иска първото място в група "А" и Венгер е наясно, че целта минава през втора победа над българския първенец. Преди две седмици тимът на французина спечели с 6:0 на ст. "Емиратс".

"Арсенал" пристигна тази вечер и отборът се качи на автобус почти от пистата. Близо 50 фенове на гранда чакаха любимците си на столичното летище, но нямаха шанса да ги видят отблизо. Видните гости бяха преведени през страничен изход на терминал 2. Венгер и Жиру дойдоха на "Васил Левски" и за няколко минути огледаха тревата, преди да седнат пред репортерите. 

"Топчиите" не тренираха в столицата ни, те са се готвили в базата си преди полета за София. Гостите са на българска земя без основни футболисти като Тио Уолкът, Ектор Бейерин, Санти Касорла и Начо Монреал. Те са останали в Лондон, тъй като в неделя "Арсенал" играе срещу "Тотнъм".

„Предишният мач вече е история. Сега наред е този двубой и той е много важен за нас, каза Арсен Венгер. - В добра позиция сме да се класираме за плейофите на турнира, но ако загубим точки, може да се окажем в нежелана ситуация. Искаме първото място, което ще ни гарантира реванш в Лондон на осминафинала. В предишни години знаете какво се случваше - още в началото се падахме с "Барселона" или "Байерн" и отпадахме. Сега искаме да избегнем това."

Ето защо знаем цената на победата утре. Ще изпълним целта си стъпка по стъпка. За "Пари Сен Жермен" ще мислим след мача с "Лудогорец". Пак казвам, че българският отбор е добър. Харесва ми това, че играе нападателен футбол. Ние също играем така", допълни френският специалист.

Оливие Жиру каза, че се надява да получи шанс да играе и да помогне на "Арсенал" да постигне мечтите си този сезон - титлата на Англия и възможно най-дълъг път в Шампионската лига. 

"Арсенал" е доста зорко пазен в София, включително от полицаи от "Скотланд Ярд".

Преди Венгер и Жиру, Георги Дерменджиев и румънецът Клаудиу Кешеру увериха, че "Лудогорец" си е направил изводите от 0:6 и този път ще се представи по-добре.

"Взехме си поука, анализирахме първия мач много подробно. Няма да изневерим на нашия стил, но този път ще бъдем с една идея по-предпазливи, каза Дерменджиев. - Имаме добри футболисти, мисля, че в Лондон направихме добър мач, но допуснахме много голове. Това се дължи както на класата на "Арсенал", така и на наши грешки. Да, очаквам промени в "Арсенал", но това няма да се отрази на качеството на отбора."

Дерменджиев прогнозира, че Жиру ще води атаката на "артилеристите" във вторник. И че "Арсенал" ще стане шампион на Англия.