Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Демократи за силна България (ДСБ) провалиха кандидатурата за втори мандат на президента Росен Плевнелиев с искането си той да се разграничи от ГЕРБ, каза днес министър-председателят Бойко Борисов.

Той заяви, че ДСБ всъщност не се борят за властта, а искат да са опозиция и отправи тънко завоалирано предложение към ДПС да подкрепят на втория тур на президентските избори кандидатката на ГЕРБ Цецка Цачева. През нея биха могли да получат "излаз към властта", даде да се разбере министър-председателят. 

Борисов отказа да отвърне на обръщението "Бай Х..." на лидера на ДСБ Радан Кънев с думите, че "на простака се отговаря с мълчание".

"Аз считам, че Росен Плевнелиев изкара един много добър и много труден мандат, мандат, който няма нищо общо с тези на президентите преди него...", каза Борисов. "Той се справи много добре. Като всеки човек и той допуска грешки, както и аз допускам сигурно и по-големи".

"Ако не беше направена тогава тази провокация, истинска провокация - да излязат нашите колеги в коалицията и да кажат: Ако той се откаже от ГЕРБ, Росен Плевнелиев, и се яви като независим кандидат, ние сме готови да го подкрепим като обща единна кандидатура... Е как ще се съглася - все едно да се отрече от нас, все едно, че нещо лошо сме направили...", добави той.

"Тази провокация беше умишлена, да възпали ГЕРБ като партия, тя да се откаже при тези условия и така падна кандидатурата", каза Борисов.

Той обвини ДСБ, че са предприели това, без да говорят със самия Плевнелиев. 

"Това уби кандидатурата за втори мандат на Плевнелиев. Аз щях да стоя и за втори мандат. Просто, съжалявам, че там ни проиграха. Много хитър и техничен ход", каза премиерът.

По думите му Плевнелиев има опит и знания и след изтичането на мандата му като държавен глава ГЕРБ ще намери начини да ги използва.

Борисов каза също, че не вярва в независимите кандидати, защото партии им плащат кампаниите. Според него ДПС е постъпило "по-честно", като е поело отговорността да подкрепи кандидатурата на бившия министър-председател Пламен Орешарски за президент. 

"Ако аз бях на тяхно място, щях да подкрепя тези, през които ще имам излаз към властта след това", каза Борисов за ДПС с оглед на втория тур на президентските избори. "Така бях постъпил, защото всяка една партия с изключение на ДСБ се бори да управлява. Само те се борят да са истинска опозиция. Те са идеалните за БСП и ДПС в управлението. Те не се борят за тяхното място, за това да управляват и да правят политики, а за това да бъдат коректив. Малки, но гласовити там да си стоят".

На втория тур ГЕРБ трябва да се опита да събере гласове от "център-дясното и от по-прогресивните хора вляво", каза премиерът.

"На простака трябва да се отговори с мълчание", отговори той на репортерски въпрос за обидна квалификация на Радан Кънев по негов адрес.

Става дума за обръщението "Бай Х...", което Кънев използва в интервю по Нова телевизия и след това  се извини на зрителите за езика, но не и за смисъла.  

Коментари

65 65's picture
65 65
65

На калпав Бай...

... лампата му пречи. ПС: Любим похват на комуниста е да нарече опонента си комунист, а на простака да го нарече простак.
Кметът на Симитли's picture
Кметът на Симитли
смях на парцали

Значи желанието

около силна дясна кандидатура да се обединят партиите в ЕНП и тя да не бъде издигната в "6 без 5" било саботаж... Ясно. А че Плевнелиев бе саботиран от великия комбинатор Цв. Цв. и апарата на ГЕРБ - няма значение. :)

Своеобразен връх на комунистическата наглост

... беше изцепката на малкото БКП и тя беше насочена именно към това да се предотврати повторен мандат на сегашния Президент. Самата реакция на Плевнелиев след "номинацията" е най-яркото доказателство за правотата на Премиера. ДСБ, като радикално крило на БКП, винаги са играли за кандидатите на сестринската си партия БСП. Същото ще бъде и на тези избори. Само погледнете истериите на червено-синия мурзилаж и няма защо да търсите анализи и прогнози. ;)
Кметът на Симитли's picture
Кметът на Симитли
смях на парцали

Аватарчето

има да отговаря на един сериозен въпрос, преди да говори за прилики и разлики с БСП/БКП... Ама не ще и не ще... :)
Инспектор Стрезов's picture
Инспектор Стрезов
Инспектор Стрезов

Лъжец

Отвратителен

Въпрос

Въпрос към Херувимчо- мамин ,златен ,ненагледен, както казваше баба. Та въпросът е следният: Каква власт ще дава Борисов на Доган, нали каза,че ако има втори тур ,ще си подаде оставката. Тогава като го няма на власт, как ще я раздава. Или си прави тънката сметка между двата тура да си подаде оставката и ако Радев бие до като стъпи във власт Плевнелиев да направи ново служебно герберско правителство и то пак да му уреди костинбродски аферички и да дойде на власт. Ама Петко Бочаров беше казал: " Да ,ама не!"

Ха-ха-ха-ха...

Другаря ЦвЯтков такава цоциалистическа комбинация е заплел, че даже самият той не може да си я разгадае. И с птичето си, комунистическо мозъче се опитва и да манипулира, на всичкото отгоре. Първо, Борисов никога не е казвал, че ще си подава оставката "ако има втори тур". Каза, че ще я подаде ако на първи тур ГЕРБ не са първи по резултат - а това няма как да се случи. Второ, ти или си спал последните дни, или си по-глупав, отколкото изглеждаш - ДПС заявиха подкрепа за Радев и Борисов анализира съвсем правилно, че търсят отново път към БСП, защото ГЕРБ никога няма да им даде власт. Разбира се, за нас е напълно обяснимо объркването ти - наясно сме с капацитета както на червените, така и на сините комунета. Не се кахъри, Раданчо Кънев е по-глупав и от тебе дори!

:)

"нали каза,че ако има втори тур ,ще си подаде оставката." - Гьонсуратлък, или скудоумие? Сравнете с Ако на първи тур нашият кандидат няма най-много гласове... /цитат по памет/ и си правете изводите.
 's picture

Captain America

Опааа...

Вече официално предлагаме на ДПС "излаз към властта" Първо предлагат бивша другарка от БКП за президент а сега и ДПС във властта :))) Тоя верно мисли хората за прост матрЯл. Предстои да видим дали наистина са такива.

Поне не се криете, че сте прости...

Достатъчно е Джамджиева да ви подведе с едно абсолютно невярно заглавие и лапате кукичката до плувката чак...

:) :) :)

Клубци скриха топката на двете каки. :) "отправи тънко завоалирано предложение към ДПС да подкрепят на втория тур на президентските избори кандидатката на ГЕРБ Цецка Цачева." Освен ако нямат и други аргументи, освен цитираното в статията. Ама ако имат, би трябвало да ги плеснат на масата.

Аз разбрах думите по съвсем различен начин.

Излазът (към момента единствен) на ДПС към властта е подкрепа за Радев, каквато той със сигурност ще получи.

Естествено, че това означават думите

Ама къде ти у раданчовите мурзилки толкова акъл зер... ;)

Ако публикувалият материала

...може да обясни как изведе това абсолютно подвеждащо и манипулативно заглавие, може някой ден и да вземе диплома за жОрналис'. Поне от "Кърниградска", ако не от ВУЗ. Ама няма да може...
 's picture

Petyo9

Тю, че лъжец

!!!!

Малко спомени

Първо, много рано, вероятно през май, Радан се разпищя, че ГЕРБ се готвят да предадат президентството на комунистите. След това Гоце си изпусна нервите - "Първанов: Плевнелиев няма да повтори мандата си" /Офнюз/. Чак след това дойде не куцото, а направо анти предложението на Радан към Плевнелиев. Поради което Плевнелиев му тегли една културна. Личната ми хипотеза е, че ББ е предложил за обсъждане Плевнелиев в двойка с Калфин. Но не това е важното, важното е единодействието на Гоце и Радан от противоположни страни към обща цел - отстраняване на Плевнелиев.

Подплатата

08.05 - Първанов: Плевнелиев няма да повтори мандата си /Офнюз/ 12.05 - Радан Кънев: ГЕРБ прави изкуствено дишане на БСП, за да управляват заедно 13.05 - ДСБ призова за прозападно обединение от партии за кандидатура на Плевнелиев за нов мандат "ДСБ призова всички политически сили, които заявяват проевропейска ориентация, да преодолеят партийните страсти и да се обединят и подкрепят кандидатурата като независим кандидат" - инициативния комитет на Нинова??? 13.05 - Плевнелиев: Не влизам в задкулисни договорки, но в тежки моменти съм готов да бъда бушон 14.05 - От ДСБ или блъфират, или искат да уязвят Плевнелиев, обяви Борисов (видео) п.с. всички материали, без първия, са от Дневник
 's picture

Petyo9

Горкичкият Бойко Борисов!

Чак сега, с няколко месеца закъснение вдяна колко сглупи като не прие предложението на Радан Кънев заедно да номинират г-н Росен Плевнелиев. Сега му се иска навярно да си захапе задника от яд и си го изкарва на ДСБ и на Радан Кънев. Но да обвиняваш ДСБ и Радан Кънев е шизофренно, защото те протегнаха приятелска ръка и Бойко Борисов грубо и арогантно я отблъсна. Дали случайно не му минава през главата, че може и да сме забравили??? Идиот!

Я дай пак това за "приятелската ръка"

... че се изпонатръшкахме от смях тука... Та кога, викаш, била таз "приятелска" протяжка, че сме я пропуснали? Аз, доколкото си спомням, единственият път, когато Раданчо е използвал символиката с ръката беше когато заплашваше, че щял "да извива ръце, та чак кости да пукат". Иначе другите му аналогии са все анално-генитални - я "г*з", я "бай х*й"...
 's picture

Виктор Матеев

Едно и също се върти в този сайт

под пет различни заглавия и читателите само си губят времето, за да търсят къде какво са коментирали. Сигурно са го правили най-умните и най-красивите. Че РБ нямат читави кадри е ясно вече на целия свят, щом два пъти издигат за свои кандидати хора на ГЕРБ - Плевнелиев и Трайчо. Всякакви усуквания са излишни. С ученически хитрувания няма какво да се занимаваме.
 's picture

Kruger

Много добра "логика" г-н Премиер, типична

Значи като подкрепяш някого си против него. "Логично" (и правилно сте го извел), като не го подкрепяш и го наричаш "ястреб", си за него.:) А сега сериозно, няма как кандидат на ГЕРБ да е общ кандидат. Какво му е общото? Така не става, това е ясно. И тези глупости са поредното доказателство, че ГЕРБ никога не са го искали.
Apollo XIII's picture
Apollo XIII
turbulentus

Тук основния въпрос е дали

Тук основния въпрос е дали Борисов е невменяем и ако е такъв, не може да носи отговорност за постъпките си. Историята познава и други като него, но в по-голям мащаб. Ако, не е невменяем, излиза че е некомпетентен или се прави на некомпетентен. Не знам кое е по-лошо… Вероятно го прави защото е зависим от някой. От КОЙ?

Ама какво е направил Премиерът

... че забиваш тоз пронизващ мА директно в сърДцето въпрос "КОЙ?" с уверено натиснат капс? Той просто е дал едно интервю и ние него обсъждаме. Ама явно ти не си го прочел и веднага видя поредното-страшно-нещо-което-направи-Борисов. Я прочети сега текста и пак се пробвай...
65 65's picture
65 65
65

Отварянето към ДпС

винаги е свързано с навеждане, съпроводено от разтегляне на другите бузи и следващи кървави сълзи. Ако не знае, да пита главния ПЕС. И нещо много важно, не че има много акъл Бащицата, но ако Му е останал дори мъничко, да си посипе свещенния главуняк с пепел, да целуне ръка на Радан, да разкара Мамка си и да я замести с Трайчо. Вече има един ялов опит с ООН-то, сега със сигурност ще Му се получи много по-добре.

Абе, тоя сайт пълен

... с биографи на Радан Кънев. Ама чак такива подробни описания на "чаламба"...
 's picture

gopeto

Поискана подкрепа

Естествено. Подкрепата от ДПС ще е поискана.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.