Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В тази ситуация Реформаторският блок има шанс да оцелее в две стъпки: Първо, да подкрепи силна обща кандидатура и второ, да се консолидира до ниво на единна организация, единно лидерство, единна програма.

„Реформаторският блок няма лидер, който да каже на Борисов „А бе, бай Х*й, ти с кого се държиш така, бе. Това да не ти е махалата, това да не са ти 90-те години?!"избухна в студиото на Нова телевизия Радан Кънев.

По-късно Кънев поднесе извинения, но само към зрителите и водещия на Нова телевизия.

Лидерът на ДСБ бе възмутен от начина, по който премиерът Бойко Борисов е привикал министрите от Реформаторския блок и изнудвал Кунева със спиране на парите за учителите.

„Тези хора трябва да се наредят зад Трайков, а не под Борисов и имат часове да го направят“, призова Кънев министрите.

Съпредседателят на Реформаторския блок припомни, че единственият шанс България да има десен президент е Трайчо Трайков да стигне до балотаж.

„Въпросът е от кого ще загуби Цецка“.

Дали ще има предсрочни избори е проблем на Борисов, а не наш, каза още Кънев.

Лидерът на ДСБ каза, че от една година България буксува напразно, „за да си запази някой властта – партийните назначения и партийния бизнес, и за да се утвърди еднопартиен режим – това са цели, които ние няма как да подкрепим“.

„Най-големият грях на Реформаторския блок, който никога не може да бъде изкупен, е че още в изборната нощ сдаде политическата си програма. Всичко рухна с оня лаф с триковете“.

Тогава Божидар Лукарски обясни, че било политически трик първо да казват, че няма да подкрепят Бойко Борисов за премиер, а после да го подкрепят.

„Съдебната власт тегли цялата страна назад, законодателната власт й е все едно дали работи или не работи“.

За да тръгне напред България, Радан Кънев предложи три неща:

„1. Да се обединят българите в страната и българите зад граница.

2. Да се направи невъзможнонто, за да се проведе съдебна реформа.

3. Да се предотврати опасността партия и държава да станат синоними, както беше до 90-а година“.

Радан Кънев попита кой му е виновен на Борисов, че неговите депутати са гласували за ограничението за секциите в чужбина. Не било вярно, че това е мярка срещу гласовете от Турция. В Англия имало заявени 51 секции, а в Турция само 38. На репликите на Красимир Каракачанов Кънев отговори така:

„Не искам да му слушам „патриотичните“ глупости.. Заедно провалиха вота на българите в чужбина, заедно гласуваха ваканцията в парламента. Заедно ще си играят на президентските избори – ГЕРБ, Патриотите и „Атака“. Муцка!“

Радан Кънев още веднъж призова излъчените от Реформаторския блок министри „да престанат да се поддават на това рекетьорство и на това унижение“.

„Не може премиерът в пристъп на слабост и паника да нахлуе в парламента, да се кара на друга партия, след което да изисква от своите министри да му се извиняват за изключително резонни критики, които е заслужил за поредица от политически простотии“.

Коментари

 's picture

Kruger

Не съм го гледал,

но ако Р. Кънев е казал това от заглавието, не му прави чест. Не трябва да пада на това ниво. Иначе другото от интервюто е абсолютно вярно.

Нашто знаме:

„Абе, бай Х**“ Волен ряпа да яде. Седнаха му на стола.

Няма нужда от диспут между ....

Няма нужда вече от никакви диспути между Цецка и останалите. Кънев размаза Борисов, размаза управлението на ГЕРБ, смачка Цачева като обяви ,че това е най-слабата им кандидатура. Такъв бой Борисов не е ял и от социалистите. Гледах и не вярвах. Бой, ама бой!

Размаза единствено собствения си фасон...

Нищо друго. Жалка картина. Ти представяш ли си Костов да говори по този начин??
Юго Зомби's picture
Юго Зомби
Югозомби

Казаното от Радан Кънев

от 09:55 до 10:54 в записа на предаването: "Следващата стъпка за да има Реформаторски блок е той да се консолидира до ниво на единна организация, единно лидерство, единна програма. Сега, сещате ли се ако имаше, ако имаше един лидер на блока, независимо кой е. В момента Борисов ги вика тези хора, аз ги съжалявам, честно казано, за ролята, в която се поставиха сами. Вика ги като шеф и ги мъмри един по един, а той не им е шеф. Само че те нямат зад гърба си техния лидер, който да му каже "Абе, бай хуй, ти, ти с кого се държиш така, бе? Ти откъде, това, това да не ти е махалата? Това да не са ти деветдесетте години?" Няма, няма такъв човек, защото тези множество лидери на блока искаха всеки да си управлява партийката и сега нямат гръб, а техните партии не желаят да бъдат унижавани по такъв начин. Нито един човек в нито една партия на блока не е човек без достойнство, който иска подобно унижение."
Незабравка Горова's picture
Незабравка Горова
Незабравка

множество лидери на блока искаха всеки да си управлява партийкат

Позната история, разпадът на СДС. Синьо-болшевишки манталитет.
kate pate's picture
kate pate
new

Ха, какъв простак бил...

Ха, какъв простак бил...

И с това ще се печели "десният избирател"???

Радане, един съвет: престани да тормозиш горкия Трайков, подкрепяй изтребителя на статуквото Радев още отсега, пиши "х.й" на стената и бягай!!!

Истински триумф на "интелекта" и "почтеността"

Ако е имало все още неуверени - дали Радан Кънев е комунистически боклук и откровен простак - те вече трябва да са съвсем наясно, че е! За сефте чухме, че министрите не били подчинени на Премиера (?!?), а Кунева и останалите от РБ трябвало да бъдат негова... опозиция(?!?). WTF...
Кметът на Симитли's picture
Кметът на Симитли
смях на парцали

Премиерът

изнудва министър от управляваата коалиция с парите за учителите, за да се откаже от предизборна борба. Тоест, министър-председателят е мутра, която държи цялото учителско съсловие като заложник, когото ще ограби, ако не стане неговото. Как да наречем човек, който посяга на парите на учителите и съответно на бъдещето на цялата нация, просто заради страх от конкуренция? Или няма проблем че управлява мутра изнудвач?
kate pate's picture
kate pate
new

Как ги задминахме американците

Радан се тръмпизирал... само че от Тръмп идват записи на лични разговори от тайни флашки, а наш Радан - директно в сутрешния ефир ръси цинзими.
Юго Зомби's picture
Юго Зомби
Югозомби

Истински скандалното

в днешните изявления на Радан Кънев е не вулгарното му отношение към Бойко Борисов, а самоубийственото поставяне на основната задача за тези избори, от кого да загуби Цецка Цачева. Уви, прекалената амбиция на водача на една малка и по характера й нишова дясна партия рискува за пореден път да доведе до вътрешно противопоставяне между прозападно ориентираните граждани и изборен успех на проруската БСП. Друга е битката, която трябва да се води на предстоящите избори, и не личните политически цели на Радан Кънев следва да са водещото в нея.
Незабравка Горова's picture
Незабравка Горова
Незабравка

...една година България буксува напразно, „за да си запази някой

Хубаво, но защо чак сега? Защо по-рано не си оттеглихте министрите и не предизвикахте предсрочни избори, като сте толкова възмУтени? Че не може премиерът да се държи като пъдар, не може, но защо чак сега го забелязвате? Какво ново се е случило? И около кого предлагате да се обединят българите, около Трайчо ли, дето му свиха сърмите? Както някой беше казал, Баце закри предизборната кампания на Трайчо. На следващите избори ДСБ няма да я има изобщо.
 's picture

kuleto44

Нежен полъх

Какви нежни уши, какъв финес,какво благородство и аристократично възпитание струи от "постоянното присъствие" на зомбита, херувими и фатмаци(той май за сега липсва).Засегна ги Радан, но не се засягат, когато им казват, че са прости и затова се разбират с премиера ни.И с останалата паплач.

То се вижда кои са простите

И в публичното пространство, и по форумите.
 's picture

Бобо

Трайков президент

Изключително интервю на Радан , на Лентореза някой трябваше да му каже че е страхливец и че това ще му изяде главата , а иначе Радан каза нещо мого добро или заставате зад Трайков или под Борисов , да видим останалите плазмодии какво ще направят .
 's picture

Krasimir Kabakciev

Това е съвсем откровена простотия

И с нея г-н 0.5% задмина тия, срещу които уж се бори. Нещастник! След подобно изказване само чалгарки и чалгари могат да го следват. Необходимо е по-скорошно закриване на Драгалевския файтон. Не, че трябва някой да го закрива - той ще се самозакрие съвсем скоро, след предстоящите избори.
 's picture

Радев

Не съм го гледал, но ако е

Не съм го гледал, но ако е вярно - браво на Кънев!
 's picture

smarf

Не е вярно!

Това не е вярно. Радан Кънев каза:„Реформаторският блок няма лидер, който да каже на Борисов „А бе, байко, и ти с кого се държиш така, бе. Това да не ти е махалата, това да не са ти 90-те години?!" Отвратително е да префасонирате така думите.
Юго Зомби's picture
Юго Зомби
Югозомби

Нищо подобно

Във Фейсбук Радан Кънев току-що поднесе (полу)извинение за нецензурния израз.

smarf

Ние не префасонираме, има запис, не говорете глупости
 's picture

eb

Фундаментална политическа декларация на достъпен език!

По-добре вулгарно отколкото никога! :) Посланията му най-после достигнаха до широк кръг избиратели :).

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.