Античният театър в Пловдив е почти препълнен. Построена е модерна сцена с осветление. На видеостена се излъчват обръщения от други пет точки на България. Ген. Румен Радев и Илияна Йотова откриват официално кампанията си за президент и вицепрезидент. Денят е 7 октомври, петък.

На снимка от сайта на БСП може да се видят и облепените стъпала в петък.

Четири дни по-късно червен мокет по 19-вековните стъпала все още напомня за мероприятието. Настилката е специално поставена, за да бъде декориран паметникът на културата в цвета на БСП. Мокетът е изпълнявал и ролята на гаранция, че социалистите няма да се подхлъзнат по стръмните мраморни стъпала.

Няколко дни по-късно мокетът е на мястото си, защото е здраво залепен.

Изумени читатели на Клуб Z изпратиха снимки, които показват, че червеният мокет е залепен върху камъка. След края на мероприятието, организаторите му не са го отлепили. Не са го отлепили и служителите на предприятието „Старинен Пловдив“, което стопанисва Античния театър.

(ДОПЪЛНЕНО - След 12:00 часа ръководителят на общинския институт "Старинен Пловдив" Минко Кафтански съобщи за Клуб Z, че е наредил мокетът да бъде почистен. По думите му е било използвано двустранно тиксо, а не лепило)

Наредба на Общинския съвет на Пловдив разрешава наемането на древния паметник за събития, но в наредбата не се споменава нищо за облепване на театъра с мокет. По информация на Клуб Z организаторите на предизборното събитие на БСП не са попитали дали могат да декорират по този начин паметника.

Това не е първият скандален случай, свързан с Античния театър. През лятото на 2015 г. на същото място бе отпразнуван рожденият ден на бизнесмена Георги Самуилов от „Инса ойл“, а пловдивчани се „наслаждаваха“ на зарята и музиката до малките часове.

Цената за провеждане на мероприятие на Античния театър е 2400 лева на ден. Клуб Z ще проследи развитието на случая.