Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Пожелавам на политическите ни противници много успехи, на кандидат-президентската двойка на ГЕРБ още по-големи успехи и въпреки всичко да се прекръстят, че българският народ няма такива президентски двойки като САЩ. Това е голям късмет за нашата нация".

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при откриването на кампанията на ГЕРБ за президентските избори в "Арена Армеец". За пореден път премиерът заяви, че ще подаде оставка, ако на първи тур ГЕРБ не е с най-добър резултат. 

"На първия тур се състезават политическите партии. На втори тур се иска подкрепа, правят се какви ли не коалиции. Ние трябва да сме първи на първия тур. Не че на втори няма да се борим. В противен случай аз няма да ставам на маймуна като Станишев и да седя после 1 година. Вечерта - веднага... Борите се всички вие за победа. Ако не сме си заслужили победата, ще се дръпнем. Да дойдат тези, които българите си изберат".

Борисов обяви, че е оптимист, защото партията е направила верния избор в лицето на Цецка Цачева и Пламен Манушев като кандидати за "Дондуков" 2.

На някои кандидати злобата им съска от очите

"Дали г-жа Цачева е Бойко Борисов в пола - аз пола не съм си слагал, не знам как изглеждам. Но да си генерал в пола ми се вижда доста по-смешно. Истински ме хвана яд, че 2 години бях толкова толерантен. Така че г-жа Цачева и вицеадмирал Манушев да не ме слушат. Това лицемерие на политическите партии - 1 месец да се бием, след това ще стана президент на цял народ. Аз не вярвам в лицемерието. Никога няма да ви обикнат нито тия от БСП, нито от ДСБ, нито ние тях. Но поне да има умерени хора със знания и умения, и отвътре да не са зли поне. На някой от кандидатите злобата им съска от очите, дим от носовете им излиза вече. Нямат памет. Мигар гледах тези хора преди 2 години, които събаряха банки. Все едно не са същите хора. Мълчаха 2 години да мине давността, да ги забравят и тръгват да лъжат наново".

Това каза още Борисов. Той заяви, че вече няма да е толерантен, защото политическите му опоненти не оценяват това и са се самозабравили.

"Здравейте, победители. Трябва да постигнем 11-а победа. Успехът и отговорността са ръка за ръка. Успехът много ни задължава".

Това каза зам.-шефът на партията Цветан Цветанов. Той припомни, че на последните местни избори партия ГЕРБ е спечелила 130 общини от 264, но в тези общини живеят над 5 млн. избиратели. Според Цветанов сега е много важно ГЕРБ да спечели, за да гарантира успеха на България " с министър-председател Бойко Борисов и с президентска двойока Цецка Цачева и Пламен Манушев". Цветанов изтъкна, че "работодателите са тези, които избират, а това са българските избиратели".

"България се нуждае от ГЕРБ, защото ГЕРБ показа, че може, знае. Точно за това трябва да спечелим изборите", заяви Цветанов.

Според него най-важното е "единството", което зависи от президента и от вицепрезидента.

Кандидатът за президент Цецка Цачева, представена от Цветанов като "първата жена-президент на България", заяви:

"ГЕРБ е най-голямата и най-силна политическа партия. За мен това означава, че като истинска народна партия представляваме най-голямата част от активните българи в страната. Дълги години чертахме граници помежду ни във времето на преход. Ние не поставяме разделителнилинии. Който прави това остава в изолация. Време е българската нация да бъде единна и това е моята голяма цел. Искам да бъда президент и на онези хора, които са разочаровани от политиците. Всички заедно трябва да стигнем до възможно най-много граждани, които не гласуват".

Тя каза, че е убедена, че ще бъде президент, защото има разумни идеи за бъдещето на България. Цачева заяви, че няма да се впуска в компроматни битки и лични нападки. Според нея дебатът не трябва да се води с останалите кандидати и анонимните тролове в интернет, а с българския народ, с хората лице в лице.

Кандидатът за вицепрезидент Пламен Манушев  вкара военни образи и с треперещ глас заяви, че "няма да позволи корабът "България" да бъде потопен".

"ГЕРБ има повече победи от възрастта си. За 9 години - 10 победи. Дали е силен ГЕРБ и дали е слабо БСП може да каже само българския народ. Вие постигнахте най-голямата победа срещу БСП. Има машина, има машинист и той е на първия ред - г-н Цветанов. Машината действа просто - всеки петък, събота и неделя от врата на врата, от паланка на паланка, да се ръкува с всеки български гражданин".

Това каза бившият конституционен съдия Георги Марков. Той определи Бойко Борисов като "политическия дядо Коледа". Марков нарече ДСБ "една малка и дребна, но много злобна партия". Той призова хората на Радан Кънев да напуснат Европейската народна партия, защото не харесват ГЕРБ и да отидат в социалистическия или либералния интернационал.

"Трябва да благодарим на ГЕРБ, че съществува. Ако не беше ГЕРБ, България щеше да бъде на един ляв крак от 5 БСП-та и патерици от 2 ДПС-та. ГЕРБ и 7-те джуджета - това е България днес. Вие направихте зримата промяна. Защо не го направиха другите", каза още Марков.

Коментари

 's picture

Радев

Нервничък е Кратуната. И все

Нервничък е Кратуната. И все по-нервен ще става с наближаването на изборите, защото разбра каква грешка е допуснал с неизбираемата Цецка. Даже и Цецо да надмине себе си при броенето, тя не може да спечели изборите.

дали ще се обединят пак и Радан и Корнелия...

" По отношение на критиките на лидера на БСП Корнелия Нинова Борисов заяви: „Това ли им е мъката, че държавата заработи. За кое ще ми каже, че съжалява предишният мандат. За кое свое действие на коалицията, че събориха банките, сега стрестестовете минаха перфектно. Стабилна банкова система. На кое? Че ще им разплатиме далаверите по „Белене“ и „Мариците“; За кое страдат, за кое казват, че сега е лошо, а щяло да стане като при тях добро? За тая мърлява София, където беше, с гащите и сутиените пред кметството и на „Витошка“, каза Борисов и попита още за парковете, за Борисовата градина, за НДК, за третия лъч на метрото. Според него на опозицията много им се краде и посочи, че във фискалния резерв имаме 13 млрд. лв. „Много им се иска да нападнат“, каза Борисов. „Искам да видят дали ще се обединят пак и Радан и Корнелия и Карадайъ,и Първанов, само и само всички да сме слаби. Те не искат да има силни партии“, каза Борисов. По думите му са стигнали с наглостта, да му преписват Пламен Орешарски." - Фокус

:)

"Лидер на ЕНП: За ЕС е важно президент като Цачева да подкрепя убедения европеец Борисов" - Фактор

:)

"Бойко Борисов: Опонентите ни нападат като стършели, трябваше да ги гоним до край" - Фактор
 's picture

Radev

груба грешка

това,което каза за кандидат-президентите на САЩ бе много груба политическа грешка.Или няма кой да го съветва,или е казал това,което си мисли-възможно под въздействието на друга голяма сила-противник на САЩ.Без Съединените щати и ЕС ние като държава сме загубени.Открай време си личи,че Б.Борисов няма добри съветници-да му дават акъл-не че той няма,да му казват какво да каже и т.н.
 's picture

Милен

САЩ и ЕС

Това по-скоро е продължение от истинската вербална издънка, когато от Брюксел каза по адрес на Тръмп - "виждате сега в САЩ, ако вземат да го изберат тоя..." и се усети, и млъкна :))) Само че, макар да е рисковано от политкоректна гледна точка, не е ли напълно прав по същество? Хилари или Тръмп - кошмарен избор... Въобще не си прав обаче да слагаш в тоя кюп ЕС, напротив, едва ли в Европа има по-автентично бранещ Съюза политик от Борисов.
 's picture

Matko Petroff

Е уникално тъп е Борисов.

Как се хвали с Митьо Пищова и с Петното. За петното го разбирам.Срещали са се, пари са играли,но да се хвали с педофила Кузов или "Човека от народа" Митьо Пищова си е направо откровена тъпота.
mardafi .'s picture
mardafi .
mardafi

Тиквуциян смело се е запътил

Тиквуциян смело се е запътил към края си с това плюене по нашите брата от САЩ

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.