Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Това, което крал Хуан Карлос е решил, сигурно е добро за хората и за Испания."

Така последният българскки цар (1043-1946) и бивш премиер (2001-2005) Симеон Сакскобургготски коментира пред Клуб Z абдикацията на испанския монарх Хуан Карлос. Двамата са близки приятели още от детинство. В продължение на половин век - от 1951 до 2001 г., Симеон живее в изгнание в Испания.

"Познавам бъдещия крал Фелипе от 46 години насам. Присъствал съм на кръщенето му. Той е връстник със сина ми Константин-Асен Видински", допълни Симеон.

Престолонаследникът Фелипе ще наследи на трона абдикиралия си баща и ще управлява Испания като крал Фелипе VI. Той и съпругата му принцеса Летисия пък са кръстници на 14-годишната София - дъщерята на княз Константин-Асен и Мария Гарсия де ла Расия.

Симеон бе сред гостите на представянето на книгата "Меню за реформатори" на своя вицепремиер и министър на икономиката Николай Василев. Освен голяма част от министрите от кабинета "Сакскобургготски" представянето уважиха президентите Росен Плевнелиев и Петър Стоянов, председателите на Народното събрание Александър Йорданов, Огнян Герджиков и Борислав Великов, бившата еврокомисарка и лидерка на ДБГ Меглена Кунева, служебният премиер Стефан Софиянски и други.

В книгата Николай Василев предствя възгледите си за икономическата политика, без да изразява партийно-политически предпочитания. Тя бе представена от Мария Дивизиева, бивша заместничка на Василев, а сега обвинена в злоупотреби шефка на кабинета на премиера Пламен Орешарлски.

Мария Дивизиева представя книгата, седнала до автора Николай Василев.

Обвиненията срещу нея са във връзка с проекта по ОПАК - Оперативна програма "Административен капацитет" за създаване на информационна система на военните съдилища. Според прокуратурата Дивизиева помогнала на шефовете на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов и на Военно-апелативния - ген. Петър Петров да прикрият следите си, след като злоупотребили с над 160 000 лева.

Ключови думи

Коментари

Вяра

Темата на статията е смяната на главите под короната в братска Испания, разбирам. На мен по- интересни ми станаха снимките към нея и първопричината за събирането на политическия и светски "елит". Никито Василев, известен още като "Киндер Сюрприз", издал книга! Брех да му се не види - малко, пък талантливо! И заглавието - гениално! "Меню за реформатори" ! Да, точно "меню", меню на гостилница "Дългият преход". И на представянето на Менюто са дошли част от добрите, редовните клиенти на гостилницата. От снимките се вижда. Всеки е хапнал и се е облажил с нещичко. Вероятно централно място в Менюто заема "специалитетът на готвача" - сделката БТК! Която Киндер Сюрприз хариза, дори под себестойността на сградния фонд на компанията, башка инфраструктура, гарантиран пазар и т.н. Че и "нов клиент" на гостилницата, определили за тамада на събитието! Другарката Дивизиева, следствена ли, обвиняема ли - не знам точно! Ама и тя ще хапне там, ще добие силица и ще се превърне в част от светския и политически елит (кавички няма да слагам, такъв си е той, друг нямаме).

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.