Майка ми е луда работа! Тя беше решила, че нейното бебе трябва да е навсякъде и непрекъснато ми правеше снимки, от които произвеждаше магнитчета и ги подаряваше на нашите приятели. И тогава се случи това с обложката на "Нирвана" - ликът ми беше навсякъде по билбордовете. „Невърмайнд“ продаде 3 млн, копия, преди да навърша годинка!

Това разказва с усмивка пред captaingino.com днес Спенсър Елдън - 4-месечното бебе, което плува в басейн и гони кукичка с доларова банкнота. Да, албумът е "Невърмайнд", който в събота навърши 25 години от излизането си и е продал до днес над 30 млн. копия.

Обложката, която променя живота на Спенсър.

Може да се каже, че за симпатягата Спенсър се сещат периодично на годишнини на шедьовъра на Кърт Кобейн и Ко.,съдържащ песни като Smells Like Teen Spirit и Come as You Are. 

Техните изкарали едва 200 долара от снимката на Кърк Уедъл за неособено популярната тогава група, а всичко на всичко снимането отнело 15 секунди, пояснява той пред "Ню Йорк пост". След това с парите отишли да ядат такос.

"Не е кой знае каква сделка", казва днес Спенсър.

Техните вече били чували за бандата, но в никой случай не били фенове. 

Историческа снимка от производството на... историческата снимка на "Невърмайнд"

Преди дни отново фотографът Джон Чапъл му даде... 200 долара, за да повтори "упражнението". Мястото е същото - басейнът на The Rose Bowl Aquatics Center в Пасадена. Кукичката с доларова банкнота навремето била добавена дигитално после.

Казах му – дай да го направим гол, но той реши, че е твърде шантаво и си обух бански, казва Спенсър Елдън.

"Бебето" вече е с дълга коса и ... татуировка "Невърмайнд" на гърдите.

Днес Спенсър е художник в Ел Ей.

Признава обаче, че тези няколко мига в басейна са му отворили много врати. Например работил е с Шепърд Фейрли – автор на прочутия постер на Обама от кампанията през 2008 г. „Като чу, че съм бебето от „Невърмайнд“, направо превъртя", казва Спепсър.

Шепърд Фейрли - знаменитият автор на този плакат, взел под крилото си Спенсър, когато разбрал,че е "бебето от басейна".

Той никога не е виждал оригиналните двама живи членове на "Нирвана".

Този кадър означава нещо за мен. Странно е, че си направил това за 5 минути, когато си бил на 4 месеца и то се е превърнало в този истински иконичен кадър, казва.

Независимо, че в медиите ще срещнете различни спекулации, младежът до днес бе "повтарял" легендарната обложка само веднъж - преди 10 години за 15-ия рожден ден на албума. Лесно може да изчислите неговата възраст тогава...

Спенсър и "Невърмайнд" остаряват заедно - тук и двамата са на 15 г.

Интервюто на Спенсър за "Ню Йорк пост":