Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Австралийският оператор Telstra проведе първия тест в страната на пето поколение мобилна технология този вторник, съобщи Crave Online. 5G мрежата е успяла да постиген скорост до 20 гигабита в секунда. 

Това би позволило свалянето на 600 филма на високо качество за минута, или 100 DVD-та за 3 минути и половина, или 100 CD-та за 30 секунди.

Ако тенденцията продължи обаче, филмите скоро ще са в пъти по-тежки заради новите ултрависоки резолюция - 4K. Файловете могат да достигнат 100 гигабайта. Те обаче ще се свалят само за 40 секунди.

"Това е първият 5G тест на австралийска земя и фактът, че е на открито, дава истинска представа какво петото поколение ще може да предложи на потребителите, щом бъде пуснато на пазара", обяснява главният технолог на Telstra Филип Джоунс.

По всяка вероятност новата технология ще започне да навлиза най-рано през 2020 г, но големите оператори вече работят по новите стандарти.

5G е спорна тема в технологичния свят - според някои той е следващата голяма стъпка, други обаче са скептични към новия стандарт. За да има нов технологичен стандарт не е достатъчно само да се вдигнат скоростите, а и да се осигури по-стабилна и с по-малко забавяния връзка.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.