Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Управляващата партия "Единна Русия" вече ще може да променя руската конституция. Това стана ясно след обработването на 93,1 на сто от бюлетините от вчерашните парламентарни избори в страната, предаде Нюз.Ру.

"Единна Русия", основана от президента Владимир Путин и оглавявана от премиера Дмитрий Медведев, получава конституционно мнозинство, като спечели над 54 процента от бюлетините. Тя ще има 343-ма депутати в 450-членната Дума. Досега партията разполагаше с абсолютно мнозинство от 238 представители.

Втори са комунистите с 42 места, трети - либералдемократите (39), а четвърта е "Справедлива Русия" (23).

Още две партии вкарват по един представител от едномандатни райони. Това са "Гражданска платформа" и "Родина". Влиза и един независим депутат.

С конституционното си мнозинство "Единна Русия" ще може и да преодолява президентско вето върху решенията си. Това обаче е само на книга, тъй като тази партия подкрепя абсолютно във всичко Владимир Путин.

Като цяло резултатите бяха очаквани с изключение на невероятно ниската активност в големите градове.

В Москва са гласували едва 35,18 на сто от имащите право, заяви пред Лента.Ру Валентин Горбунов - председател на столичната Избирателна комисия. Той обясни случилото се с лошото време. 

Още преди изборите обаче редица наблюдатели предричаха ниска активност. Според тях хората са наясно, че дори да излязат да протестират срещу евентуални фалшификации, няма да постигнат нищо. Те са рачочаровани след бунтовете след вота през 2011 г.

И в цяла Русия гласовете си са пуснали по-малко от половината избиратели. В общ план активността е била 47,81 на сто.

Песков: Внушителен вот на доверие

Убедителната победа на управляващата партия "Единна Русия" на парламентарните избори е обществен вот на доверие към президента Владимир Путин, заяви прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс.

"Очевидно е, че мнозинството гласоподаватели изразиха де факто подкрепа за президента. За пореден път Путин получи такъв внушителен вот на доверие от народа", добави Песков.

Той отказа да отговори на въпрос дали Путин ще се кандидатира за нов мандат на президентските избори през 2018 г. 

Коментари

Фатмак  's picture
Фатмак  
Фатмак

як шамар за цветните революционери

никъде не ги щат.
 's picture

Nikolai Nikolov

русия

Ау ,каква сензация какво нещо Путин спечели изборите . Путлеристките медии БТВ, НОВА , БНТ и други се скъсаха да дрънкат.
 's picture

Captain America

Ей Фатмак,

Поздравите са и за тебе... ще има пари за заплата :)))

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.