Руският президент Владимир Путин приветства победата на управляващата партия "Единна Русия" на парламентарните избори, предадоха световните медии. Според него руснаците са гласували за политическа стабилност.

"Положението не е лесно, хората го усещат. Те искат и се надяват, че политическата ситуация ще е стабилна", каза президентът.

Според него "вече можем с увереност да кажем, че партията постигна много добър резултат - тя победи".

Според повечето медии партията ще има конституционно мнозинство от повече от 2/3 в Думата. „Единна Русия“ получава 54,28% от вота на изборите за Държавна дума след обработени 80% от протоколите, а също така води в 203 от 225 едномандатни окръга, предаде РИА Новости, 

Путин направи изявлението си пред партийни активисти в щаба на "Единна Русия", застанал до министър-председателя и лидер на партията Дмитрий Медведев.

Държавният глава смята, че „Единна Русия“ работи максимално ефективно.

"Хората виждат, че представителите на "Единна Русия", водещата политическа сила, наистина се стараят за хората, може би невинаги всичко се получава, но работят искрено и достатъчно ефективно, доколкото е възможно", каза той.

И добави:

"Наистина, хората проявиха гражданска позиция. Тя се състои и в избирателната активност, която не е най-голямата от това, което сме виждали при предишни избори, но е висока".

Медведев определи победата на "Единна Русия" като "много добър резултат", съобщава ДПА.

"Очевидно е, че "Единна Русия" ще има мнозинство в Думата. Нека да видим колко голямо мнозинство", каза той.