Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов е провел работна среща с председателя на фондация “Америка за България” Лин Дафт и със заместник-председателя на Борда, изпълняващ длъжността Президент Нанси Л. Шилър, съобщи пресцентърът на управляващата партия.

„По време на срещата беше обсъдена дейността на “Америка за България” в страната ни. Цветан Цветанов даде висока оценка на досегашната дейност на Фондацията. Той изтъкна необходимостта от ефективна съвместна дейност с неправителствените организации по важни за обществото теми”, се казва в съобщението.

Несъмнено фондация “Америка за България” демонстрира добро сътрудничество с гражданското общество в страната ни. Важни са инвестициите в сфери като култура, околна среда, културен туризъм, в социалната сфера. Най-силният акцент е подкрепата в сферата на образованието. За мен е впечатляващ фактът, че от създаването си Фондацията е инвестирала 101 милиона долара в образование и библиотеки”, е казал Цветанов, цитиран от пресцентъра си.

Съобщението завършва:

"От своя страна представителите на “Америка за България” Лин Дафт и Нанси Л.Шилър изтъкнаха, че планират да продължат своята дейност във всички тези сектори в партньорство с българските институции, с неправителствени организации и с местната власт".