Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Унгария, Латвия и Хърватия, с подкрепата на Германия, смятат да номинират еврокомисарката Кристалина Георгиева за генерален секретар на ООН. 

Талал Ал-Хадж

Тази информация съобщи в Туитър Талал Ал-Хадж, шеф на бюрото на телевизия "Ал-Арабия" към Обединените нации. Ал-Хадж е иракски журналист с дългогодишен опит и поредица награди, работил е за СиЕнЕн и "Ал Джазира". След последното гласуване за генерален секретар тази вечер, в което водещ бе португалецът Антонио Гутереш, а българската кандидатка Ирина Бокова е пета, той пусна следното съобщение в социалната мрежа:

"Източник: Кристалина Георгиева, въпреки че е българка, ще бъде номинирана след няколко дни за главен секретар на ООН от Унгария, Латвия, Хърватия, с германска подкрепа"

В следващ туит той пояснява, че ако бъде номинирана от три източноевропейски държави, Георгиева ще бъде кандидат на дясната европейска партия ЕНП. И добавя, че планът за нейната номинация е бил финализиран по време на странични разговори на последната среща на Г20.

Според източници на Клуб Z такава кандидатура е възможна на този етап. Такива слухове имало и в централата на ООН в Ню Йорк, твърди източникът.

Коментари

Лаборант Ваню's picture
Лаборант Ваню
Лаборант Ваню

Това прилича на глупост

Сралинка ако така бръкне в задника на Рапоня ще бъде обаче голям резил за него. Както съм казвал и друг път, в спора кой да е началник на ООН, както и в тоя дали е Сралинка върсъс Бокова, България няма участие. Едно, от България нищо не зависи и две, нито Иринка, нито Сралинка са българки или представляват български интерес някъде.
 's picture

Бобо

До корееца

Ей червен тъпун осра пак форума , не ти ли стигат парите , че си застанал като говедо пред компютъра и сереш ли сереш ...
 's picture

Ivailo Dinev

сталинка

Големи тлупости! 5 държави решават избора.Бокова би била подкрепена от Русия,Франция и Китай,ако нямат по-подходящ кандидат.Защо да подсрепят Сталинка,заради санкциите ли?Само ни пробутват кого не искали Щатите и Британия.Изборът е пазарлък между 5 държави,постоянни членки на съвета за сигурност
 's picture

Радев

Радев

Мине се, не мине време и Сталинка започва да напомня за себе си, въпреки че е по-вероятно Боко Кратуната да прочете всички произведения на Кант в оригинал, отколкото тя да оглави ООН.
 's picture

Vartan Hachik Hachikyan

Много добре, доволен съм,

Много добре, доволен съм, нека Кристалина стане представител на ЕПН и не на България, защото задунайската територия и нейните продажни парламент и правителство не я заслужават.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.