ГЕРБ може и да обявят кандидата си за президент в последния момент - на 2 октомври, но традициите са си традиции... Младежите от ГЕРБ отново "запазиха" първото място за регистрация на партията за изборите на 6 ноември, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Под "запазиха" отново се разбира, че от днес в 8 ч сутринта, до момента, в който ЦИК започне да приема документи за партийни регистрации за вота, ще висят пред портите на бившия Партиен дом, където се помещава комисията. Първи караул дават младежите на ГЕРБ Ивайло Петков, София Цветкова и Христо Паскалев. Дежурствата ще са денонощни, по 4 часа на смяна...

"Сигурни сме, че спазвайки традицията да осигурим първото място за регистрация, ГЕРБ ще спечели отново и тези избори с безапелационното доверие на българските граждани. Ние, младежите от ГЕРБ, ще продължим да работим в интерес на гражданите и бъдещето на младите хора в България", заявиха София, Иво и Христо, цитирани от пресцентъра.

Те не се притесняват от шегите на лидера Бойко Борисов тази сутрин по бТВ - че жените в партията отказвали да започват нови инициативи заради ретроградния Меркурий.

Редът, в който кандидатите за президент и вицепрезидент се появяват в бюлетината за вота няма нищо общо с регистрацията на партията в ЦИК, защото разпределението става чрез жребий... Но... Традиции.