България приключи участието си на олимпийските игри в Рио де Жанейро с три медала - бронз на Елица Янкова в борбата, сребро на Мирела Демирева в скока на височина в леката атлетика и отново бронз - за ансамбъла в художествената гимнастика.

Бронзът за Златните момичета е със значението на злато, като се има предвид през какво минаха Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Найденова, Християна Тодорова и Любомира Казанова.

Преди малко повече от два месеца съотборничката им Цветелина Стоянова скочи от 6-ия етаж на жилищен блок в София. Казанова влезе като заместничка, а нямаше никакъв опит с отбора, освен като резерва.

Може би единствено тя ще попадне в новия ансамбъл, за останалите "Рио 2016" беше последно състезание в кариерата. Всяка поема по друг път.

"Успяхме да сбъднем мечтата си и да вземем медал от олимпиада. Толкова сме щастливи, че не мога да го опиша, каза капитанката Михаела Маевска. - Излязохме на подиума и оставихме сърцата си там. Играхме като лъвове. И за удоволствие най-вече, защото като за последно трябваше да изпитаме и удоволствие от това, което правим осем години. Да, квалификацията беше тежка, но ние си казахме, че няма какво да губим. И трябва да играем на макс за България. След първото съчетание опитахме да останем концентрирани. То няма много време за каквото и да било друго. Този медал е за цяла България, за всички, които ни подкрепяха. Мисля, че сме постигнали абсолютно всичко възможно в този спорт и се оттегляме доволни."