Григор Димитров отпадна много рано от "Ролан Гарос", но медийният интерес към него не само че не стихва, а тепърва се разгаря. Гришо даде голямо интервю за американската спортна телевизия ESPN, в което за първи път публично широко отваря вратата към личния си живот, връзката с Мария Шарапова, провалената със Серина Уилямс, за навиците си... Още по-интересно е, че в разговора се включва и самата Шарапова.

Вижте най-интересните извадки от срещата на ESPN с Димитров, материал е публикуван и на сайта на тв канала.

За Мария Шарапова

"Много пъти съм флиртувал с нея, разменяли сме си погледи, но това бе денят (през октомври 2012 г. на турнир в Шанхай, бел. ред.), в който осъзнах колко красива е наистина, затова й написах имейл. Така започна всичко. Мария е истински професионалист и много добре знае какво иска. Тя е добър, дори велик спортист и невероятна личност. Умишлено не си взимаме обща стая, когато участваме на турнири заедно. Проблемът е, че имаме различни програми, и ако единият играе късно, другият вече може да си е легнал да спи, тъй като сутринта има тренировка. Това доста затруднява нещата."

Една от последните снимки на Гришо и Маша - в Мадрид
Маша за Гришо

"Григор е най-хубавото нещо, което някога се е случвало в живота ми. Той е толкова сладък и внимателен, мил. А това че и двамата сме тенисисти помага да разбира моят живот, защото прави същите неща. Обичам го толкова много. Хората, които си мислят, че аз съм причината той да играе толкова добре, не му вярват достатъчно. Той е изключително талантлив и има собствени успехи. Аз просто си старая да го подкрепям и да съм до него."

Димитров за странностите си 

"Къпя се по пет пъти на ден. Не обичам обаче да го правя в съблекалнята след мач. Не е проблем да се събличам пред други тенисисти, но предпочитам да вземам душ на спокойствие и без шум. Оставям водата да измие всичко, дори проблемите. Къпя се често, защото искам да изглеждам добре. Освен това ходя редовно на маникюр и педикюр. Не искам да съм като тенисистите, които имат грозни ходила. Повечето са така. Копирам Джони Деп като стил на обличане. Веднъж го видях от разстояние, но бях толкова уплашен, че не можах да кажа нищо."

Серина Уилямс публично нападна Мария Шарапова,
която ѝ открадна Григор Димитров
За Серина Уилямс, която в интервю за "Ролинг Стоун" "захапа" Шарапова и нарече Димитров "човека с черното сърце"

"Не мисля, че Серина визираше това, което си мислят хората.  Тя знае, че не съм лош човек. Просто нещата между нас не се получиха. Научих много от тази връзка. Не искам да влизам в подробности защо не стана. Това е лично. Ще кажа само, че изобщо не изпитвам лоши чувства към нея, пожелавам й само щастие."