Ивет Лалова остана на осмо място във финала на 200 метра на олимпийски игри в Рио де Жанейро. Не е изключено това да е последната олимпиада за спринтьорката ни. И последният старт на най-големия спортен форум. Със сигурност обаче желанието на нашата прима в Царицата на спортовете е друго.

32-годишната българка записа 22,69 сек. 

Ива опита да се пребори за 7-ата позиция с американката Дийджа Стивънс (22,65 сек), но не успя. Титлата е за шампионката от късия спринт на 100 м - Илейн Томпсън от Ямайка, изпреварила фаворитката Дафне Схипърс от Холандия и Тори Боуи (САЩ).

Боуи пробяга дистанцията за 21,78 сек, а времената на подгласничките й са 21,88 и 22,15 сек.

Преди 12 години в Атина Лалова остана пета на 200 м. Самото й класиране на финал в Рио е огромен успех.

"Чувствам се прекрасно заради това, че участвах на този финал, бяха първите думи на Ивет пред БНТ. - За мен беше не само щастие и удоволствие, но и голяма чест. Истината е, че имах сериозни физически проблеми и трябваше да стискам сили до последно. Платих си за силното бягане в полуфинала. Днес исках единствено да завърша състезанието с най-добрия си резултата за сезона, но тази прословута контузия не ми позволи. Въпреки всичко, се радвам, че бях финалистка в любимата си дисциплина."

"В спринта човек никога не може да се пази. След излизането от завоя усетих болка, но това е част от живота на всеки спортист. От всяко състезание се уча. Винаги трябва да преодоляваш себе си и да израстваш по мъничко. Гледам позитивно и продължавам напред. Благодаря на всички, които са станали в този час или изобщо не са лягали. Обичам ви и ви благодаря за подкрепата", завърши спринтьорката.

Лалова опроверга опасенията, че мисли за отказване. Кариерата й със сигурност ще продължи. А тя открито си постави за цел да стигне и до "Токио 2020". Конкретната й мечта е да бяга под 22 секунди на 200 метра.

Междувременно Юсейн Болт с лекота се класира на финал на 200 метра. Бягането за медалите е утре сутрин. Изненадващо полуфиналът се оказа непостижим за Джъстин Гатлин (САЩ) и големият въпрос изглежда е ще успее ли Светкавицата да подобри световния рекорд.