На 85 години почина американският милиардер Малкълм Глейзър, собственик на "Манчестър Юнайтед" и на тима по американски футбол "Тампа Бей Бъканиърс". Бизнесменът е издъхнал в Рочестър, Ню Йорк, откъдето произхожда, а по-голяма част от живота си е прекарал във Флорида.

Глейзър нашумя по цял свят в периода 2003-2005 г., когато поетапно придоби един от най-богатите и популярни клубове в света - "Юнайтед". От печеливш тим английският гранд бе вкаран в дълг от над 500 милиона паунда заради изтегления кредит при покупката му. Сега "червените дяволи" дължат около 300 млн. Отборът се управлява от три от шестте деца на Глейзър - синовете Аврам, Джоел и Брайън, които имат тежката дума за целия бизнес на фамилията.

Семейството притежава от 1995 г. и тимът по американски футбол "Тампа Бей", който спечели финала "Супербоул" през 2003 г. 

Бизнесът на Глейзър се разпростира в най-разнообразни области - от петрол и газ, през железопътна компания, супермаркети, храни, здравни застраховки, интернет, медии и т.н. и т.н. Богатството на Малкълм Глейзър се изчислява от 4 милиарда долара.