Партия "Единна Русия" избра 12 цитати от президента Владимир Путин за предизборната си агитация, предаде Нюз.Ру.

Те ще бъдат поставени на билбордове идната седмица, когато започне предизборната кампания.

Половината от цитатите са от изказвания, насочени към всички руснаци. А другата част е към отделни групи граждани - учители, селскостопански работници, медици, бизнесмени, пенсионери и младежи, отбелязват от ръководството на "Единна Русия".

При това на билбордовете няма да има снимки на самия Путин. Причина е, че руските закони забраняват използването в предизборни кампании на снимки на човек, който не е партиен кандидат. Под цитатите обаче ще бъде написано името на президента.

Ето кои цитати ще бъдат използвани при кампанията:

► "В основата на политиката на "Единна Русия" е дълбокото разбиране на държавните интереси на страната."

► "Допирна точка на страната стана "Единна Русия."

► "Винаги и във всичко да се действа в интерес на хората."

► "Главното за нас - това са хората."

► "Трябва ни Русия, в която всеки да може да реализира себе си, таланта си, възможностите си."

► "Да се цени доверието на хората, да бъде обещавано само това, което можеш да изпълниш."

Всички горепосочени цитати са от изказването на Путин пред конгреса на "Единна Русия" на 27 юни.

А ето и изказванията, направени пред различни слоеве на населението.

► "Без достойна заплата няма вдигане на престижа на учителя, тази професия, най-важна във всяко общество." (От среща с лауреати на конкурса "Учител на годината в Русия" през октомври 2015 г.)

► "Ръстът на родния аграрно-промишлен комплекс пряко зависи от тези, които се трудят на полето, на земята." (Казано при връчването на званието Герой на труда на Русия през април 2016 г.)

► "Най-важната от всички теми е подготовката на кадрите и социалните гаранции, равнището на заплатата на медицинските работници." (Произнесено на медицински форум на "Единна Русия" през септември 2015 г.)

► "Всички ние имаме нужда от успехите на дребния бизнес. И самият дребен бизнес има нужда от тях, и страната има." (Изказване на партиен форум, посветен на предприемачеството.)

► "Имаме много интересни, целеустремени деца и младеж. Трябва да направим всичко, за да имат децата равни възможности за успешния старт в живота." (Из обръщението на президента към Федералното събрание.)

► "Трябва да направим всичко възможно нашите най-възрастни хора да бъдат здрави, да се чувстват комфортно, за да не понижава пенсионирането социалния им статус." (Произнесено на заседание на президиума на Държавния съвет през август 2014 г.)