Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

„В случая с предадения на Турция бизнесмен Абдуллах Бююк е нарушен всеки един закон и български или международен нормативен акт, по който България е страна.“

Това пред бТВ адвокат Николай Хаджигенов. Според него МВР е „най-големият нарушител на законите у нас“.

Хаджигенов се позова на двете влезли в сила решения на съда, които казват, че Бююк е политически преследван, не може да му бъде уреден справедлив съд и го чакат изтезания, и възможно смъртно наказание в Турция.

„Всяко едно от тези неща е достатъчно да се откаже връщане, независимо от това дали има редовни документи или не, а те го грабнаха, буквално са го отвлекли от улицата и са го предали с протокол. Този протокол законен ли е”, попита адвокатът.

Според него вчера е станало „кристално ясно, че у нас право няма“.

„У нас има тоталитарен режим, тип Ердоган, просто е по-мек. Някой от Турция – може би Ердоган, може би някой друг, се е обадил на човека у нас и той е взел политическо решение въпреки закона и правото. Това е типично за тоталитарните режими, какъвто е и режимът „Борисов”, посочи Хаджигенов.

Хаджигенов дори добави: „Вече не знаем дали Бююк е жив. Откъде ще обжалва – от Диарбекир ли? Дори и да обжалва, турците ще го върнат ли?“

Мехмед Юмер.

Мехмед Юмер, главен редактор на вестник „Заман” за България, смята, че държавата е избързала с това решение.

„Твърде е възможно козът с бежанците да е изиграл ключова роля и от такива съображения да сме върнали този гражданин“, предположи той.

Според него всичко може да се очаква, след като Турция е отменила конвенцията за защита на човешките права.

„Когато имате за съсед държава, в която се утвърждава едноличен режим, този съсед няма да ви зарази с положителни примери“, категоричен беше Юмер.

По думите му чистката в Турция след опита за преврат ще продължи лавинообразно се покачва.

Коментари

mardafi .'s picture
mardafi .
mardafi

Бе то и аз искам да се

Бе то и аз искам да се разправим брутално с тълпите терористи нахлуващи в татковината ни ама ми трият коментарите. Един въпрос до модерчето - бро откога нелегалното пресичане на държавната ни граница не е престъпление ? айде дай гражданска позиция - ще накиснем на оги доги да те изрита още в понеделник

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.