Българската фейсбук хроника помни бележити истории за повсеместен присмех на едно или друго събитие – реално или не. Още преди години хиляди щяха да ходят на рожден ден на Доби в „Дружба“, а наскоро и концертът на „Пайнер“ в „Арена Армеец“ бе жестоко подигран в социалната мрежа. Е, злощастната участ не подминава и задаващия се (поне според организаторите му) мегаконцерт с участието на Мик Джагър, Род Стюарт, Бруно Марс, „Ийгълс“, Джони Деп, Антонио Бандерас и още един куп знаменитости, които навярно не знаят, че на 1 октомври трябва да са на Националния стадион „Васил Левски“ в София.

"МЕГАКОНЦЕРТЪТ" С ДЖАГЪР И ДЕП ОТКРИ ВОДЕЩАТА СИ В ТВ СТУДИО

Само за часове от създаването на събитието във Фейсбук над 4000 души са заявили присъствието си, а повече от 14 хиляди са заинтересувани. Но най-интересното са коментарите – онези, които иронизират концерта и предстоящото му неслучване, са в пъти повече от останалите. Всъщност, единици са реалните статуси, в които хора действително предлагат нови изпълнители, които да бъдат поканени, или пък питат за цени на билетите.

Фалшиви малки обяви (джанти, например, или пък два бидона кисело зеле), политически закачки (със столичния кмет Йорданка Фандъкова заради цената на билета за градски транспорт или с Ирина Бокова), отровен сарказъм с молби за сръбски турбофорк певци и тонове въображение насищат потребителската част на събитието във Фейсбук.

Предлагаме ви част от най-интересните коментари там. Повечето са преминали минимална редакция и корекция, но някои са толкова колоритни, че са запазени в оригинален вид.

Иван Христов: Моля използвайте градския транспорт за придвижане до мероприятието (само 1,60лв на чове). Пукам гуми!

Петър Цончев: Здравейте! Искам да закупя два билета или евентуално да направим трампа за малък бойлер.

Галя Габровска: А хотел „Маринела“, който щял да е основен спонсор и да приютява безплатно звездите в естетския си ентериор, ще им пусне ли пласмасовите вишни да светят?

Илияна Н.: А Брук от „Дързост и красота“? Моля и за Крисия, ако е възможно! Благодаря.

Златин Стоилов: Prodawam dwa bidona kiseko zele

Летящата Козила Ерато: Продавам Опел Корса. Била е на Миле Китич. Има 5 скорости, зимни гуми и вместо китеник – КИТИЧЕНИК!!! Пишете на лично.

Моцката (с профилна снимка на Моцарт): As v koklo 4asa sam?

Черен Гологан: Някой има ли контактите на агента на Бийонсето? Маркетинг мениджър съм на елитна марка кренвирши. Мерси.

Жана Иванова: Продавам чорапи! Изгодно

Самуил Петканов: Аз също ще бъда сред VIP гостите, потвърждавам. Може да ме добавите към плеядата звезди, които заедно ще пеем, танцуваме и рисуваме с тебешир за мир.

Никола Томов: Динко ли ще бъде водещ?

Никола Томов: Ако Веско Маринов няма да пее „Каква жена, каква камбана“ нема да ви стъпим на пробитото вариете.

Мария Павлова: Смятам е добра идея да вкарате в хореографията Батман и Робин да прелитат над стадиона свирейки на 100 каба гайди.

Славейко Сандански: това е фтори подобен евент на фейсбука. нали няма опаснос да се засекът две подобни сабитиа на едно място и един час?! инак мойто предложение горан брегович. и джони деп ше пее с него и тека!

Джина Торес: Аз разбрах, че Обама се отказвал от изборите и готвил нова хореография с цялото си семейство, за да подгрее събитието.

Иван Павлов: LILI IVANOVA SHTE PEELI? PRIGOTVAL SAN 3 BORKANA SMED!

Валя Барлев: Роси Кирилова ще пее дует със Sting. Потвърдено.

Петко Босаков: Здравейте, аз съм племенник на бившия министър-председател на Нигерия и искам да преведа $42 000 000 по банковата Ви сметка.

Владимир Маринов: Продавам 4 джанти за жигула. 50лв бройката, чисто нови, не отваряни, ползвани са 2 пъти само. Цена на лично.

Маруш Денчев: Това събитие да не стане после групата на кандидат-президента Х? Значи от сега да си кажа – гласувам за този, който докара МиГ Джангър и го накара да изяде три кебапчета с гарнитура от лютеничка с лучец.

Борислав Панталеев: Искам да закупя 2 милиона билета, може и без фактура. Мерси.

Красимир Кънчев: Защо направо не ангажирате бащата на Ирина Бокова за патрон, чувал съм, че е ТРЕПАЧ!

Площад Славейков.