Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Във връзка с актуалните събития около радикалните националистически организации „Български воински съюз „Васил Левски" и „Българско национално движение „Шипка" от отминалата седмица съобщаваме, че Българският хелзинкски комитет поиска прокуратурата да подаде иск за прекратяването им по реда на Закона за юридическите лица с нестопанска цел (ЗЮЛНЦ) още на 21 юни 2016 г.

Това пишат от БХК в прессъобщение във връзка с двете организации, които се забъркаха в сбиване на ОМВ в Бургас в очакване на т. нар. "Нощни вълци".

ПАРАВОЕННИ НАПАДНАХА ПРОТЕСТИРАЩИ СРЕЩУ "НОЩНИТЕ ВЪЛЦИ" НА ПУТИН

Природозащитниците допълват, че по закон двете организации са "юридически лица с нестопанска цел, осъществяващи общественополезна дейност", но те предоставят на държавното обвинение данни, че дейността им е насочена против републиката и че те създават тайни или военизирани структури. Данните, на които се основава искането, са добити изцяло от собствената Интернет страница на двете сдружения

По-натам от БХК изреждато членовете от НК, които според тях са нарушени.

На сайта си те проповядват, че „институциите са до толкова неграмотни и корумпирани, че действат като вътрешен враг и разложител на държавата и така извършва ГЕНОЦИД над народа", което пораждало „задължение на национална съпротива и въстание". Според тях, ако „народът САМ не се самоорганизира в ОПЪЛЧЕНИЕ [...], е обречен". Твърдят, че е нужно „освобождение на Отечеството" от „престъп[ния] модел за партийно олигархично управление". Обявяват „мобилизация" и набират доброволци за организирана от тях „стрелкова подготовка". Обявено е и създаването на „подразделение за специални операции и антитероризъм".

От общата им Интернет страница е видно, че двете антисистемни формирования са обединени в „Комитет за Национално Спасение „Васил Левски" („Комитетът"), който е обявен за „обединено формирование на командването, щабовете и ръководствата на регионалните подразделения на Военният съюз, Българското народно опълчение „Шипка" [...]".

Според сайта на двете организации „Комитетът" трябва да действа като „преходно общобългарско народно правителство до момента на поемането на властта и съдбините на България от издигнатите от народа най-достойни сред достойните представители на Българската нация".

По твърдения на техни представители, формированията имат структури във всички областни градове, а общият брой на членовете им надхвърля 24 000 души.

МОИ НЕУВАЖАЕМИ ПАТРИОТИ, РУСОФИЛ СЪМ АЗ - ВИЕ СТЕ ПУТИНОФИЛИ

През последната седмица те добиха публичност с побой над протестиращи срещу посещението на руската прокремълска рокерска група „Нощни вълци" в Бургас. Те са и едни от първите организации, които през 2015 г. сформираха хайки за незаконно задържане на бежанци, пресичащи българо-турската граница, за което БХК подаде сигнал до Районна прокуратура – Бургас също на 21 юни тази година, допълват от БХК.

Ключови думи

Коментари

пурко

За пръв път да се съглася с БХК- тези т.нар организации са платени и инструктирани от Кремъл и тепърва ще набират сила, ако не бъдат унищожени сега.

"Природозащитниците допълват, че по закон двете организации са..." Може би ПРАВОзащитници, сте искали да кажете?!

Грешката е вярна. Нито природата защитават, нито правата. Само престъпните NWO схеми на Сорос и с-ие.

Фатмак

Може би "правозащитници" са искали да кажат, но когато в главата ти всички са в една категория "грантаджии" такива дребни разлики се заличават лесно ;) Freudian slip му казват.

Фатмаче, ти от какво се издържаш, ако не е тайна?

Този е ДС грантаджия, работи за долари.В такава империалистическа валута обичат да плащат от ДС или КГБ.

Georgi

Тези са абсолютни провокатори , част от руската хибридна воина !!!. Научно доказано е чрез ДНК тестове , че ние не сме славяни или тюрки , а сме един народ със северна гърция и северна италия и разбира се македония . Но на нас продължава да се вменява вина , че сме предатели спрямо русия . На никого не дължим нищо . Всичко сме си платили че и в повече !!!

Джорджо

Жожко, като не си славянин, защо пишеш на тоя гаден, гнусен славянски език бе, копелдаче тюркско. Защо не ползваш родния си северногръцки или северноиталиански? Аре пий хапчетата редовно!

анонимен

Не са копейки,още по времето на великия ссср е работил затях,радвал се е на превилегии,радва се и днес.

haha

е точно БХК ли?? ох да ви имам и на вас русофилистишките театрални постановки!!! БКП креатури искат закриване на дуги БКП креатури!

he-he

И как се доказва едно такова твърдение ( опорна точка )? Някакви факти или просто си плюем - за това ни дават рублите.

а циганите

ЧУДЯ СЕ ЗАЩО НИКОГА БХК НЕ ИСКА ДА РАЗРУШАТ ВСИЧКИ НЕЗАКОННИ ЦИГАНСКИ ГЕТА, ПЪЛНИ С ПРЕСЕЛНИЦИ ОТ РАЗНИ МАЛКИ СЕЛА И ГРАДОВЕ, В КОИТО ИМАТ ДОМОВЕ? ТЕ ЗАТОВА СЕ ПРАВЯТ, ЧМЕ НЯМАТ ЛИЧНИ КАРТИ И ПРОДАЖНИ ЧИНОВНИЦИ ГИ РЕГИСТРИРАТ АДРЕСНО ПО ПОЛЯНИТЕ С НЕЗАКОННИ КОПТОРИ! АМА ТОВА НА БХК НЕ МУ ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ, ЧАК КАТО СЕ ПОДПАЛИ ЧЕРГАТА ОТ МАСОВА ЦИГАНСКА ПРЕСТЪПНОСТ, ТОГАВА МОЖЕ БИ НЯКОЙ ЩЕ ЗАБЕЛЕЖИ ПРОБЛЕМА!

тях отделно

Това е друг проблем - социален. Няма връзка с подготвяни възстания, за каквито се готвят тези националистически организации.

А като се поровиш с изненада(ли) ще установиш, че родители, дядовци и пр. рода на тия от т.нар. Комитет за Национално Спасение „Васил Левски" са били управници през годините, когато незаконно са се появили и разраствали гетата.

Краус

От кога БХК са "природозащитници"?

Българин

Защо въоръжените руски националисти не са в затвора да ги плющят мангалите?

Старшинката

Цацаров, Тези зелени човечета са действащи военни крила на путинската военна докрина. Къде спиш, алоууу! Я си размърдай мозъка.

баце

БХКто ли съдействуваха да го пуснат преди години оня едноръкия терорист дето потопи турция и още купища градове в кръв,"ЖИВИ И ЗДРАВИ"

животно

КОИ "да го пуснат"?

Те, те, същите. Правата на терористите и психологическият им комфорт са над всичко.

и още

Всички гъбари и билкари да се обявят за аполитични,а не да ходят в гората с байраци.

Българин

Мястото на тези патрЕотични подчовеци е в газовата камера.

Мда

Прокуратурата отдавна трябваше да се е самосезирала относно тия фашизоидни парамилиционери.

Как искате Цацаров да си размърда мозъка, като целия е само гъз.Мръсник от класа.Къде е полицията и Борисов? Крие се, много работи.

OTAН

Борисов е част от проблема.

Ощавен маркиз

Кагебистките петопутници немат никакъв друг шанс, освен да ни направят на кълбета и да ни окървяват. Наличието на големи количества пари в разхвърляните им по цел свет сметки ги кара да мислят, че ще отърват копчето. НО са в дълбока заблуда! Още не се говори /и, дай боже, да не се стига дотам/ за "бели" терористични действия с/у отявлени комунделски родове и фамилии. Просто предупреждавам. Сипването на червенобуржоазна соль в раните на народите от бившия соц-лагер много бързо и рязко може да промени хода на демократичните придвижвания на нормална Европа и търсещия изходи глобален "социален вакум". Просто предупреждавам.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.