Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Енергийните проекти между ЕС и Русия ще се развиват по европейските правила.

Това заяви външният ни министър Даниел Митов след срещата днес с руския си колега Сергей Лавров, съобщиха от МВнР. Двамата разговаряха в черноморския курорт Сочи, където са на заседание на ЧИС - Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество.

Среща между български и руски външни министри се състоя за първи път от две години насам. 

По-рано днес премиерът Бойко Борисов нареди на Митов България спешно да нормализира отношенията с Русия и това да стане на срещата Митов-Лавров. Борисов изтъкна, че трябва да бъдат решени въпросите около енергийните проекти.

БОРИСОВ С ЦЕЛ: ДА НЕ СМЕ НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ВРАГ ЗА РУСИЯ НА БАЛКАНИТЕ

Разговорът бил много открит, каза Митов. Той имал възможност да постави на масата повечето от откритите въпроси и проблемни моменти, които се били понатрупали. 

Митов е поставил акцент върху енергийния аспект на двустранните ни отношения.

"Ясно е също така, че енергийните проекти между Москва и страните от ЕС ще трябва да се развиват. Това енергийно сътрудничество обаче трябва да става по европейските правила и одобрените от Европейската комисия проекти", обясни Митов.

Той се срещна също така с колегите си Мевлют Чавушоглу от Турция и Андрей Галбур от Молдова.

С Чавушоглу Митов обсъдил общия дневен ред между ЕС и Турция в контекста на миграцията.

Ключови думи

Коментари

ЦВЪЦО

На извънредния съвет решихме, всеки герберастин да пърди в бутилка и да ми я носи в Централа, за да захраниме хъбчето на вожда!

Hawaii

Истинските разговори са били кога България ще започне изплащането на 620-те милиона.

ПЪК БАЦЕ

днес каза, че ЕС има двоен стандарт за СП 1 и СП 2... Та МИТьоФФФчето що не уточни по кой стандарт на ЕС ша ги прайм.. ЕНЕРГИЙНИТЕ ПРОЕКТИ с Русията.. Най-добре е да следваме челния пример на Германията. Ама то КЪДРАВАТА СЮ, май ЕВГРОГЕЙСКИТЕ правила предпочита.

ЕС

На руснак не може да се има доверие.

Ощавен маркиз

Политиката си е въртогъзна работа. Но само по нашенско се раждат политици с два гъза. То, нормален чиляк, колкото и да е повратлив, едно дупце трудно опозва непосрамено, па ние международни политики сме оставили да ни наместват двугъзници... Събуди се, европский болгарино! Да ни не изчегъртат от глобусната картография.

"Политиката си е въртогъзна работа. Но само по нашенско се раждат политици с два гъза." >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>............ Нямат по два гъза, просто мръсните американски педероподлоги като митоф ползват и устата и гъза с едно предназначение. Шибат ги както е по-удобно на водещия. В Русия духат, в америка се гъзят.

Ощавения

Колега, прочел си едногъзно многогъзната ощавена отметка.

Фатмак

Къдравата сю се е отдала с кеф изглежда.

oффъ

Абе, какво казал митов не е важно. Важно е какво е казал Лавров.

ами

не е трудно, ама човек трябва да проумее, че се живее по ПРАВИЛАТА. Другото е джунгла. Затова по-добре да се придържаме към някакъв базисен ред - европейски, а след това всичко останало. Не разбирам какво ги бъркат руснаците евро-правилата?! Ако може някой експерт да напише един анализ, какво губят и какво печели Газпром от евроизискванията(не РУСИЯ, а Газпром).

Да ти го обясня като на молоумно полугладно цигане. ЕС няма нищо против да се строи АЕЦ Белене, даже е издала всички съгласувателни документи за площадката. От МАЕ също. Проекта беше спрян от американците. Сега имаме реактор и малко за 620млн евро. Не можем да го продадем без руснаците, които ги строят и стопанисват. А те преди да се отвори въпрос за последващи "взаимни" сделки било то като изкупуване, като монтаж при продажба на трета страна искат... ПАРИТЕ. Платете си, казват, тогава ще говорим за възможности и взаимодействие. Та тоя пръдняк от щатската администрация, който по същество в момента е и външен министър на клетата ни държава е там да моли за отсрочка, ако може да направим отлагане на плащането докато продадем реактора, да направим "прихващане" по ганьовски. Но Москва не вярва на сълзи, както там се пееше едно време.

анонимен

Москва не вярва на сълзи,но реве с глас срещусанкциите.

Фатмак

"Сега имаме реактор" - нямаме реактор, имаме котле. Реактор ще стане след още 2 милиарда.

ПАТОК

Блицкригът явно не сe получи...

370 милиарда рубли! Украйна получи нова военна помощ от САЩ - антиартилерийски радар. Пратката пристигна на летище Бориспол в Киев. Президентът Петро Порошенко обяви, че страната му ще получи 500 милиона долара под формата на военна помощ. Киев обаче иска от Вашингтон и смъртоносни оръжия, за да води борбата с проруските сепаратисти на изток.Досега-135 милиона.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.