Голове на резервите Джейми Варди и Даниел Стъридж донесоха обрат за Англия срещу Уелс в битката за Британия на европейското - 2:1.

Така тимът на Рой Ходжсън поведе в групата с 4 точки, Уелс и Словакия имат по 3, а Русия е с една.

Гарет Бейл откри резултата от свободен удар и груба грешка на вратаря Джо Харт. 

Звездата на "Лестър" Варди изравни в началото на втората част, а в добавеното време Стъридж порази целта отблизо, след като англичаните "разцъкаха" топката - 2:1. "Трите лъва" получиха нещо като компенсация от съдбата заради мача с Русия, в края на който Сборная изравни.

Англия игра по-лошо, отколкото срещу Русия, но и уелсците бяха взели мерки да затворят фланговете. Двубоят не бе особено качествен, предложи най-вече битка и непрестанни центрирания към двете врати.

Рахийм Стърлинг направи фрапантен пропуск в началото. Нататък играта бе равностойна. В 42-ата минута Бейл във втори пореден мач вкара от пряк свободен удар и вдигна на крака червената част от островитяните на стадиона. 

Варди оправда влизането в 56-ата - 1:1. Засада няма, тъй като нападателят получи топката от главата на футболист на Уелс. Англия продължи да натиска, а "драконите" откровено почнаха да играят за равен, те забравиха атаката, само се бранеха. Рой Ходжсън пусна в игра и 19-годишния Маркъс Рашфорд, който дебютира на голямо първенство.

Течеше допълнителното време, когато Стъридж някак успя да прокара топката в мрежата - 2:1. Много ще се коментира играта с ръка на защитник на Уелс в наказателното си поле през първата част. Съдията Феликс Брих предпочете да не надува свирката.

В последните мачове Англия излиза срещу Словакия, а Русия се изпречва на Уелс.

Междувременно стана ясно, че УЕФА няма да наказва руснаците заради проявите на запалянковците снощи преди, по време и след мача със Словакия. Изпълкомът на УЕФА и дисциплинарната комисия са счели, че няма достатъчно основания за нова санкция. А тя би била изваждане от европейското.