Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бившият вицепремиер и министър в два кабинета Николай Василев е на категоричното мнение, че България влиза в дългова спирала. Според него правителствата, които управляват страната през последните 8 години, управляват икономиката така, че да има бюджетни дефицити. 

"Скоро ще има утрояване на дълга само за 8 години, което е много неприятно", заяви Василев пред телевизия "България он еър".

Той предупреди, че някои от най-големите държавни катастрофи са се случили именно след дългови кризи.

Василев коментира и ползите от предстоящата концесия на Летище София. 

"Важният въпрос е правилно ли е да се концесионират летища и пристанища, а отговорът е категорично ДА. Ползите са много. Знам как трябва да изглежда модерно летище през 21 век. За мен новият терминал не попада в категорията на атрактивните летища по света. Летището е празно и скучно", коментира Николай Василев.

Според бившия транспортен министър "на държавата не ѝ е работа да управлява такива обекти и е най-добре да предостави управлението на световен и модерен оператор".

Според Василев не може да се говори за поскъпване на летищните такси и билетите при отдаване на аерогарата на концесия.

"Летището трябва да събира такси, но това не означава оскъпяване на билетите. Против са тези хора, които традиционно са против всякакви концесии от 25 години. Министерството трябва да концесионира летището по най-професионалния и прозрачен начин. След две години няма да познаем този терминал", категоричен е Василев.

Ключови думи

Коментари

Анонимен

Концесионирахте ли лифтовете на Витоша - концесионирахте. А на Банско? Плажовете концесионирахте ли ги и тях? Мчи как! А златните находища? Йес, сър! В едно е прав Малкият Мук. Всичките тези обекти вече не можем да ги познаем след концесионирането им!

Фатмак

Влизаме още откак почнахме да харч... крадем в пъти повече, отколкото изкарвахме, а това беше и положението при Малкия Мук, по-известен с 30%-тте процента комисионна.

смях на парцали

Епа що да не 'земе една комисионна и това юпи. Суапчето на дълга по времето на Велчев беше благо, ама вече трябва да се работи по на дребно, ако не си с управляващите. :)

Фатмак

Една да беше, да го намажеш с мед.

имаше един

"бизнесмен", по-точно група "бизнесмени" дето купи евтино държавна земя в Камчия (за 2 лева квадрата) и я продаде скъпо на московската община (за 40 евро)..............

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.