Бившият вицепремиер и министър в два кабинета Николай Василев е на категоричното мнение, че България влиза в дългова спирала. Според него правителствата, които управляват страната през последните 8 години, управляват икономиката така, че да има бюджетни дефицити. 

"Скоро ще има утрояване на дълга само за 8 години, което е много неприятно", заяви Василев пред телевизия "България он еър".

Той предупреди, че някои от най-големите държавни катастрофи са се случили именно след дългови кризи.

Василев коментира и ползите от предстоящата концесия на Летище София. 

"Важният въпрос е правилно ли е да се концесионират летища и пристанища, а отговорът е категорично ДА. Ползите са много. Знам как трябва да изглежда модерно летище през 21 век. За мен новият терминал не попада в категорията на атрактивните летища по света. Летището е празно и скучно", коментира Николай Василев.

Според бившия транспортен министър "на държавата не ѝ е работа да управлява такива обекти и е най-добре да предостави управлението на световен и модерен оператор".

Според Василев не може да се говори за поскъпване на летищните такси и билетите при отдаване на аерогарата на концесия.

"Летището трябва да събира такси, но това не означава оскъпяване на билетите. Против са тези хора, които традиционно са против всякакви концесии от 25 години. Министерството трябва да концесионира летището по най-професионалния и прозрачен начин. След две години няма да познаем този терминал", категоричен е Василев.