Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

 

 

Светкавица рани 51 души, 15 от които тежко, по време на рок фестивал в югозападния германски град Мендиг, окръг Кобленц, федерална провинция Райнланд-Пфалц.

Трагедията се разигра снощи при проливен дъжд и буря. Наложи се тежко ранените да бъдат реанимирани. Сцената опустя за час и половина.

Екипи на “Бърза помощ” и пожарникари оказваха помощ на пострадалите.

Бурята и проливният дъжд унищожиха и палатковия лагер, изграден на близката поляна, первърнала се в блато.

Над 90 000 души от цяла Германия пристигнаха в 8-хилядния град Мендиг заради тридневния рок фестивал, който би трябвало да приключи утре вечер.

Метеоролози призоваха тази заран организаторите незабавно да прекратят събитието заради очаквани бури, проливни дъждове и градушки през уикенда, но те отказаха. Посетителите на феста били длъжни да се съобразяват с лошо време и ако се наложело, сами да взимали предпазни мерки. Изчерпани бяха запасите от гумени ботуши и дъждобрани.

Незапомнени за началото на юни бури бушуват из цяла Южна Германия. Хиляди къщи са наводнени, улиците се превърнаха в езера. До този момент се знае за шестима удавени. Най-засегнати са федералните провинции Бавария и Баден-Вюртемберг.

Снощи и в Нюрнберг, Бавария, беше открит рок фест. Небето потъмня, дъжд като из ведро се изсипа над присъстващите.

Поради бушуваща буря в Мюнхен бяха отменени 30 полета, 260 бяха осъществени със закъснение между един и два часа.

На всички пострадали от бурята и наводненията семейства беше изплатена незабавна безвъзмездна помощ - по 1000 евро. Щетите се изчисляват на милиони евро. Те ще бъдат покрити от застрахователните дружества. Германците са предвидливи хора и застраховат както недвижимото, така и движимото си имущество.

Ключови думи

Коментари

пожарникар

Контрамерки се вземат от др.Нинова.Заповядала е на всички паметници да се монтират гръмотводи от най- нов тип да пазят бившите величия.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.