15 юли 2015 година. „Протестна мрежа“ обявява протест пред Съдебната палата с искане за оставката на главния прокурор Сотир Цацаров. Изданията от орбитата на Делян Пеевски обвиняват организаторите, че плащат за участие в демонстрацията.

БОМБА В ПИК! Радан и „Протестна мрежа“ на тайна среща планират свалянето на Цацаров. Дават по 50 на човек за митинг срещу главния прокурор. Набъркан ли е министър Ненчев?“

Това е заглавието тогава в „Пик“. В текста пише, че Антоанета Цонева организира и участва в такива срещи. Тя приема това за клевета и завежда иск за обезщетение за неимуществени вреди на стойност 4500 лева. На 17 май тази година съдията София Икономова от Софийския районен съд отсъжда в полза на ищцата. Издателят на „Пик“ Недялко Недялков трябва да заплати и още 940 лева съдебни разноски.

Съдът намира, че тази информация е клеветническа, доколкото по делото не се установи да е договаряно заплащане на участници в протест, и в това договаряне да е участвала ищцата. Само по себе си заплащането за участие в протест е действие, което предизвиква негативни оценки за организатора, според възприетите и утвърдени в обществото морално-етични норми. Ето защо приписването на участие в такава дейност безспорно се отразява върху доброто име и личния и професионален авторитет на съответното лице – в случая ищцата Антоанета Цонева“, пише в съдебното решение.

Главният редактор на "Пик" Ивайло Крачунов посреща Делян Пеевски на рождения ден на изданието.

Пред съда главният редактор на „Пик“ по това време Ивайло Крачунов обяснил, че текстът бил писмо от читател, а те имали традиция да подписват пристигналите отвън текстове с името Данка Радева. Все пак, редакцията преценявала кое да публикува и кога да се намеси в текстовете, става ясно от съдебното решение.

Извод в тази насока може да бъде направен от посоченото „Източници на ПИК довериха...“. Логически необосновано би било да се приеме, че това е част от текст, съставен от лице, различно от служител на информационната агенция-ответник или от лице, на което последната е възложила написване на материал“, пише още съдия Икономова.

Според съдебното решение, отговорността е на редакцията. Съдията допълва, че няма данни всеки читател да има достъп за администриране на електронното издание и да публикува сам. Решението отбелязва още, че в показанията си свидетелят Крачунов твърдял, че:

„тази информация му се сторила достоверна, тъй като тя публично се е споделяла и от главните редактори на вестник „Труд“ - Петьо Блъсков и вестник „7 дни спорт“ - Юрий Москов (Юлий – б.р.), от Богомил Бонев, както и от Нора Стоичкова“.

Преди два месеца Антоанета Цонева и Асен Генов осъдиха на първа инстанция и притежавания от Делян Пеевски вестник „Монитор“ за подобна публикация.

ВЕСТНИК НА ПЕЕВСКИ ОСЪДЕН ЗА „ПЛАТЕНИТЕ ПРОТЕСТИ“

Тогава съдия Валентин Борисов прецени, че авторът на публикацията не може да докаже твърденията си, а те са направени с цел уронване на престижа на двамата споменати.

Пик“ е собственост на Недялко Недялков. Доскоро позициите на сайта съвпадаха с интересите на депутата от ДПС Делян Пеевски. Медиите от неговото обкръжение бяха най-яростните противници на съдебната реформа и бранеха главния прокурор Сотир Цацаров от всяка критика.

На рождения ден на „Пик“ преди година и половина присъства лично Делян Пеевски, а главният прокурор Сотир Цацаров изпрати поздравителен адрес, в който написа:

Убеден съм, че нарастващата ви популярност се дължи на труда, професионализма и ентусиазма на целия екип“.