Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Протестна мрежа" внесе в прокуратурата сигнал за организирана престъпна група около депутата от ДПС Делян Пеевски и свързаните с него банкер Цветан Василев и новия политик Николай Бареков. 

Сигналът е от 17 страници и обобщава данни от публични източници. Вносителите очакват главният прокурор да извърши проверка дали има данни за извършено престъпление от общ характер.

Антиправителствената информационна служба Noresharski съобщи, че сигналът е от четири части - в първата са събрани данни за имотното състояние на Делян Пеевски, съмнения за спрени разследвания срещу него, търговия с влияние и неспазена процедура за допуск до класифиицирана информация, когато той бе избран за председател на ДАНС.

Втората част на сигнала била за финансирането на медиите на майката Пеевски Ирена Кръстева, а третата - за отпуснатите кредити на банката на Василев КТБ.

Последната част от сигнала засяга финансирането на партията на Николай Бареков "България без цензура".

Копие от сигнала е изпратено до президента на република България, до Европейската комисия и до посолствата на партньорските на ДАНС служби. 

Нито един от тримата засегнати все още не е коментирал случая.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.