"Левски" постави ясни задачи пред Люпко Петрович - шампионската титла, Купата на България и добро представяне в турнира Лига Европа.

Отправи ги спортният директор Георги Иванов-Гонзо при първата поява на Петрович пред медиите, откакто се завърна на "Герена".

Сърбинът, европейски шампион с "Цървена Звезда", обяви, че се заема с целите. И е убеден, че ще успее. Иначе не би се нагърбил. Убеден е също така, че не е временен вариант, както се заговори през уикенда. В очакване на Станимир Стоилов още през лятото или най-късно през зимата. Люпко нарече Мъри свой ученик, спомни си как той си записвал всичко, което треньорското величие каже.

Договорът на Петрович е за 1 плюс 1 година. Специалистът очаква да го изпълни, той не иска бързо да си ходи от "Герена", където и преди беше добре дошъл.

Независимо, че през есента водеше "Литекс", елиминира "Левски" за Купата и водеше "оранжевите" в злополучния мач в края на 2015-а, когато тимът бе изваден от терена, а после и от "А" група. Петрович отново каза, че е искал мачът да продължи и че в крайна сметка санкцията срещу "Литекс" е навредила на "сините" - заради отнетите точки.

"Вие мислите ли, че второто място е успех за "Левски" в тази лига?", така се обърна виделият много във футбола треньор.

Той ще работи с български асистенти - почти целият щаб на Стойчо Стоев. Напуска единствено Явор Вълчинов, а неговото място се заема от Асен Букарев, който досега работеше като скаут. На първата тренировка днес сърбинът бе зрител от трибуните, а на терена се разпореждаха Елин Топузаков и компания.

Покрай представянето на "човека, който не се нуждае от представяне, навремето донесе в клуба манталитета на победител", както го определи Гонзо, той самият атакува управата на "Левски".

"Управителният съвет трябва да дава позитивни сигнали към публиката, а тона не се случва, каза Гонзо. - Когато има нещо да се каже, се сяда на масата и обсъжда, а не да се действа с декларации."

Снощи и тръст "Синя България", който членува в УС и държи миноритарен дял акции, скочи на собствениците, като алармира, че бъдещето на "Левски" е под въпрос заради заеми и недостатъчен финансов ангажимент.

"СИНЯ БЪЛГАРИЯ": БЪДЕЩЕТО НА "ЛЕВСКИ" Е ПОД РИСК

„В последните два мача със "Славия" и "Берое" ще се опитам да подготвя отбора за квалификациите в Лига Европа. Първите мачове са на 30 юни и това ще бъде за нас възможност да проверим играчите“, завърши Люпко Петрович.