Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Стъклата на купола над „Антична Сердика” се пропукаха само две седмици след като бе отстранен теч на столичното Ларго и няма и месец след откриването му, съобщи БГНЕС.

Информационната агенция публикува и снимки, доказващи твърдението.

Античният комплекс беше открит на 20 април в присъствието на премиера Бойко Борисов и значителна част от министрите му, а на 4 май се оказа, че след проливен дъжд реставрираният Античен комплекс „Сердика” прокапа. Тогава бе установено, че някои от колоните са подгизнали, но министърът на културата Вежди Рашидов заяви, че дефектът ще бъде отстранен за сметка на изпълнителя. Проектът Античен културно-комуникационен комплекс „Сердика” е финансиран с над 15 милиона лева от ОПРР на ЕС. Той е спечелен през 2011 г. от Министерството на културата по време на първия мандат на министър Вежди Рашидов.

От Министерството на културата съобщиха, че вече е поръчано ново стъкло. Ведомството е уведомило за случая фирмата-изпълнител на обекта - ДЗЗД „Антична Сердика”, откъдето са обещали да направят необходимото за смяната на стъклото.

Министерството на културата припомня, че обектът е в гаранция. 

Ключови думи

Коментари

Лаборант Ваню

Ларгото е нагледният модел на Бойковото управление.

Градушката е добър тест. Дано не се стовари върху нечия глава.

Радев

Гербавите така строят.

ОТАН

#SerdicaLeaks.

Лаборант Ваню

Гербавите така крадат. Как строят се вижда от частните кооперации, които ги вдигат фирмите, дето ремонтират магистралите.

Югозомби

Оттеглянето на подписа на Огнян Минчев от манифеста "Зе Републиката" е в раздел "Калейдоскоп", а горната статия е в раздел "Политика". Какво да коментира човек... Просто "Клуб Z". :)

Avatar

s.djam - на проверочен...

ева димчева

Спукйаните стъкла явно са втора употреба. Поне шофьорите знаят как се пукат безопасни стъкла. А тези витрини са опасни и за посетителите. Могат да им прободат главите или за им извадят очите. И понеже се грижат за нас - ларгото е затворени. От човеколюбие. А сребролюбието са за архитекта, министъра,кмета и бат,Бойко.

Николов

Да попитам. Като го ремонтират, Борисов пак ли ще го открива????

Лаборант Ваню

Не, ще се изреждат Веждичката, Лилето, Влади, Томиславчо и Меги. Щот няма да мине с един ремонт.

мм

Сега е време за теч на гарата.Ох голяма фирма е ГБС .

Лаборант Ваню

Разхищаването на пари на данъкоплатци и раздаването им на "наши" фирми е политика. Упражненията на четирима неудачника в събиране на подписи са пиниз. "Клуб З" е поставил нещата точно на мястото им.

Avatar

Дебелянчо, по света дори за БМВ и Мерцедес има сервизи. Има и за Волво, Фолксваген, Форд... макар че са западни марки и не са правени от "наши" фирми. Знаем, че сте прости, ама чак толкова прости няма как да сте. Просто се опитвате да печелите съмнителни дивиденти за партийките си от червено-синята мъгла, ама няма как да ви се получи. Освен ако не кажеш, че обектите, построени от царя, Костов и Станишев са вечни и неразрушими? Опс, те май нищо не бяха построили, или бъркам?

Поне краставици да бяха насадили в този парник.

Avatar

По-добре наедряват в задния ти двор...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.