Благой Иванов-Багата претърпя първа загуба в своята ММА кариера. Боецът ни беше надвит от Александър Волков (Русия) във финала на силния турнир от веригата „Белатор” в САЩ. Двуметровият руснак повали шампиона ни след събмишън във втория рунд. По този начин Багата допусна първо поражение от 12 срещи досега и бе лишен от възможността да се бие за световната титла.

Припомняме, че Благой Иванов претърпя тежък инцидент преди около две години, когато бе наръган с нож в областта на сърцето и близо 90 дни бе в кома. В болницата той загуби 35 кг. от теглото си.

„Докторите ми казаха, че с такива рани оцелява само един на милион”, сподели наскоро Иванов.

Шампионът ни не само оцеля, но и се завърна победоносно в големия спорт.

Историята на боеца трогна американската публика и в интернет се появи видео, посветено на българина, в което авторите показват голямото си уважение и възхищение към личните и професионални победи на Багата. Показан е и един от най-престижните успехи на Благой – победата му над великия шампион Фьодор Емелианенко. През 2008 г. на световното първенство по бойно самбо в Санкт Петербург всички чакат нова титла за любимеца на Путин, който по онова време няма загуба от 7 г. На полуфиналите обаче Благой го побеждава пред погледа на руския президент. След това Иванов печели и титлата.