"Сталин помири комунистите и православните християни. Помирението стана отдавна, на фронтовете на Великата Отечествена война."

Това заяви днес лидерът на Комунистическата партия на Руската федерация (КПРФ) Генадий Зюганов, цитиран от Нюз.Ру. на митинг в Москва. Той бе посветен на Първи май, но комунистическият лидер използва съвпадението с Великден, за да поздрави последователите си и с християнския празник. Както и за пореден път да похвали Бащата на народите.

НА ШЕСТВИЕТО НА БСП: ОПИТАХА ДА ЗАПАЛЯТ ЕВРОПЕЙСКОТО ЗНАМЕ

"Сталин не случайно покани всички висши йерарси и в годините на войната бе проведен събор, бяха възстановени много духовни семинарии. Тази стъпка бе направена в правилната посока. За съжаление, след това Хрушчов се опита да възкреси не най-добрите отношения с вярата и църквата, но ние поправихме тази грешка", каза още Зюганов.

Той обаче не спомена и дума за десетките хиляди свещеници, загинали в болшевишките лагери.

Отделно близо 100 000 души се събраха на профсъюзно първомайско шествие на Червения площад в Москва. То бе под надслова "Не на увеличаването на данъците и цените! Да на увеличаването на пенсиите и заплатите!"