Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Мнозинството в Народното събрание одобри предложението на Патриотичния фронт извън страната да се гласува само в дипломатически и консулски представителства. Знаете какво провокира това – българи от цял свят организират протести, а премиерът Бойко Борисов спешно реши да потушава пожара, преди под прозорците му да зазвучи „Оставка“.

Лидерите на Патриотичния фронт обясниха защо са предложили тази поправка: Бъдете патриоти! Правим го, за да елиминираме ДПС.

Разбира се, че най-важният е въпрос е този за правата – не може да лишаваш български граждани от права, за да преследваш своя политическа цел. Това е големият скандал. Далеч не по-малко голям скандал е фриволното говорене, което не зачита факти и числа.

Данните от проведените избори са достъпни за всички. Ако сравним числата от последните три парламентарни вота, то опорните точки на Патриотичния фронт не издържат.

Мит #1: Само ДПС печели гласове от чужбина

На последните парламентарни избори през 2014 година действителните гласове извън България са 138 121. От тях значително по-малко от половината са подадени за ДПС.

Ето ги резултатите:

ДПС – 59 938 гласа.

Само партиите от управляващото мнозинство общо имат повече:

ГЕРБ - 38 868

Реформаторски блок - 15 523

Патриотичен фронт - 5 150

АБВ - 2 637

Общо – 62 178 гласа.

Отделно БСП получава 3 635 гласа, „Атака“ - 2 429, и „Зелените“ - 1 729 гласа. Още 8 212 български граждани извън страната са дали гласа си за по-малки партии.

Митът, че всички гласове извън България отиват за ДПС и това е единствената партия, която печели от гласуване в чужбина, не издържа проверката на числата.

Мит #2: ДПС е ДПС заради гласовете от Турция

На последните парламентарни избори ДПС получи 487 134 гласа и спечели с тях 38 места в Народното събрание. Само 12,3% от тези гласове са подадени извън страната, като огромното мнозинство от тях са от република Турция, но не всички. Т.е. ако не се броят гласовете от чужбина, ДПС трябваше да има примерно с 3-ма депутати по-малко, което по никакъв начин не променя тежестта на Движението в Народното събрание.

На парламентарните избори през 2013 година ДПС спечели 400 466 гласа, от които малко над 13% бяха подадени извън България. Тогава Движението имаше 36 мандата. Дори и с няколко по-малко, коалицията на „Орешарски“ между БСП и ДПС, заедно със „златния пръст“ на „Атака“ имаше общо 143 гласа срещу 97 на ГЕРБ. И в този случай гласовете от Турция не са били решаващи.

Нека се върнем през 2009 година. Тогава ДПС получава рекордния резултат от 610 521 гласа, от които малко над 15% идват от Турция. Движението печели 33-ма депутати от пропорционалната листа и още 5-има от мажоритарните райони. Колкото и депутати да бяха извадени тогава от групата на ДПС, това по никакъв начин не променяше играта. ГЕРБ имаха 116 депутати, Синята коалиция – още 15, РЗС – 10, „Атака“ - 21. Управляващите тогава нямаха проблем с мнозинството и три-четири гласа по-малко за ДПС с нищо не биха променили играта.

Митът, че ДПС е в силна позиция и играе ключова роля заради гласовете от Турция, също не издържа проверката на числата.

Мит #3: Гласовете от чужбина правят ДПС все по-силно

Да проверим. Ето получените в Турция гласове за ДПС на последните три парламентарни избори.

2009 – 93 926

2013 – 54 353

2014 – 59 938

Макар и последния път резултатът да е малко по-висок, то голямата тенденция не може да бъде скрита. Влиянието на задграничния вот за ДПС намалява. Ако погледнем данните като проценти, т.е. какъв дял от общо подадените гласове в чужбина отиват за ДПС, картината става още по-ясна:

2009 – 61,18 %

2013 – 49,13 %

2014 – 43,39 %

И митът, че гласовете на ДПС от чужбина стават все повече, също не издържа на проверката на фактите.

Защо тогава Патриотичният фронт държи на тези опорни точки?

Нека те отговорят. По-важният въпрос е защо ГЕРБ им се връзват. А още по-важният е какво ще се случи, ако забраната да се гласува извън дипломатически представителства все пак остане:

Изселниците от Турция отново ще гласуват, защото живеят близо, а организацията с автобусите е проверена. Дори този път няма да има нужда някой да ги кара, те сами ще дойдат, ако почувстват, че правата им са застрашени. Но пък десетките хиляди гласове от българи в Европа например няма да бъдат подадени. От това не се знае дали печели ДПС, но със сигурност губят всички останали.

Единственото логично обяснение за тази забрана е, че това е опит за париране на новата партия на Лютви Местан ДОСТ, чийто позиции в Турция вероятно ще са по-добри от тези на ДПС. Но и тогава опорната точка „Бъдете патриоти! Правим го, за да елиминираме ДПС“ няма да издържа. По-скоро тя би звучала така: „Бъдете патриоти! Помагаме на ДПС“.

Ключови думи

Коментари

Дъ ге

Тез,двамцата тлъсти комунисти,докато се налудуват и ще трябва да се пускат от хорото на гербавите моми.Тлаката им ще свърши така бързо,както мисълта на старшина Симеонов.Добрата новина е,че само байновците с едро плетените жилетки и елеци ще се тюхкат,що аджеба тъй стана.Ревизоро знае това и затуй гльода да тъпче джеба с хартийки,дорде е време.ХитАр е Емилча,досущ като лидерОт Каракачанлията!Старшината Симеоновъ,най-накрая осъществи мечтата си-да бъде за малко фюрер,като кумеца си Сидеров.ПъФъ,бе също лукав трик!Лукав и по селски тарикатски!

роско

Аз не мога да разбера защо не назовавате нещата с истинските им имена....... За ДПС, ВМРО, НФСБ и АБВ се знае отдавна, че са долнопробни изчадия на ДС. (Герп са им били шофьори само, те са утайката на комунистическото общество, изплувала при необходимост). Ясно е, че и ДПС ще ядат хурката в Търция, нали забраниха на Доган и Шиши да влизат на тяхна територия. Слабоумни ли сте, че да споменавате автобусните екскурзии? Първо тях някой трябва да ги плати, а не съм убеден, че ДОСТ са толкова добре поставени сред превозвачите, защото и за миг не съм си помислял, че ДПС са плащали - те операцията изваждане не я познават. Ще ти дам тази линия, а ти ще пуснеш 2-3 автобуса.... ДПС да плаща? Луди ли сте? Та в този ред на мисли - да се сещате за някой превозвач, който ще се опъне на Боце, Доце, Шиши? И който ще си ритне лиценза, ще се подложи на проверки, включително и от Светия Синод? Вие ненормални ли сте? Това е по-скоро чадър над ДПС, издигнат от техните ортаци в ДС - ПФ, АБВ, подкрепени разбира се от шофьорите от Герп. Ама то мисленето е трудна работа.

автобусите

а стига с тия автобуси бе. Да научат поне колко места има в един автобус. Кретени!

E zanachi RB e utaikata na utaikata shtom ne mogat da pobed daje GERB.

Абе Роско

защо дядовото си бягал от часовете по български?

роско

И втори аспект ще ви дам - съдейки по резултатите от предните избори - Ако МИР "Чужбина" има 4 депутати - 3 ще бъдат различни от тези на ДПС и само един ще е техен. АКО е техен, или ги е страх да не вкарат ДОСТ човек от "Чужбина" и да покажат съвсем ясно на руска и на ДС принадлежност. С подкрепата на Герп става всичко това. На шофьорите, гуменките и маста

МВРО

Вижте, не може милиционер да прави достоверни съждения в сферата на математиката и логиката. Просто не е учил толкова. Проверете колко са гласували в митичната Македония и колко гласа печели там ПФ. Твърденията, че ПФ сами се прецаквали в името на "националния интерес" са комични. Те нищо не губят, защото нямат нищо, разчитат че ще напомпат гласове с фашизоидните си напъни да прецакат ДПС-ДОСТ, което разбира се е фантастика.

500 гласа за ПФ

Аз съм проверил. Каракачанов печели 500 гласа (от 120 000) за ПФ в Македония.

пасин

значи могат добре да смятат

ОТВРАТИТЕЛНИ СА МИ ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ.ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА РЕФЕРЕНДУМА ,ПОДКРЕПЯМ ВСИЧКИ ТОЧКИ, ЗАПИСАНИ В НЕГО.

Зарева

ИК ще бъде променен, гласовете на десебари и прочие, които проглушиха света, бяха чути и зачетени като глас на разума. Нищо, че разум няма... Връща се опцията секционна комисия на всяка каремидка зад граница. Това ще рече, че ако 40 "задгранични" български граждани подадат заявление за отваряне на секция на една ръка разстояние от дома им, волята им ще бъде уважена...А после може и да не гласуват, ако искат. Та нали разходите за тези секции ще бъдат платени от републиканския бюджет, тоест от нашите данъци, а не от техния джоб.... През 2014 година от общо 400 секции в чужбина, 136 са били в Турция. Там са гласували 60 000 души за ДПС, но това са само действителните гласове…С невалидните бюлетини цифрата набъбва. Българските турци, които работят в други държави, също са гласували за ДПС…Така от общо 135 000 гласували, половината гласове са отишли за ДПС… На следващите избори в Турция ще има още повече избирателни секции. ДОСТ и ДПС ще си организират „частни” такива, възползвайки се от регламента за 40-те заявления…Очаквам броя на гласувалите там да скочи заради конкуренцията между двете формации, което пък не е добра новина за нашите партиите-миньони... Да ви имам протестите и каузите, както се казва! Мустафа Карадайъ и Местан трябва да благодарят на своя бог за този неочакван щедър дар от българското протестърско войнство. КОЙ сега крепи статуквото на ДПС? Борисов, Пеевски или РБ и сдружението Пазарска мрежа?

Републикански бюджет

Та колко казахте, че сте платила данъци миналата година?

смехурко

госпожа, друга работа нямаш ли си? Какво разбираш ти от политика? Заради такива като тебе ДПС взе 426 000 в България. Ако ви забраним да гласувате в България, те ще вземат само 60 000 гласа. Какво ще кажеш. Защо не отидеш да се гръмнеш най-добре?

Кр.Каракачанов

На мен са ми дали калкулатор от УниБИТ, по-специално Д.Иванов, 6ти отдел. Ако смята грешно, обвинявайте него!

Роси

Много ми е драго, че г-н Бедров изговаря /далече по-компетентно, разбира се/ моята позиция, оплюта грубо от аватарстващите. Да, всъщност ретропартиите в парламента играят за ДПС...

В.Симеонов

А аз имам дървено сметало, подарък от д-р А.Доган! Засега симбиозата между нас върши прекрасна работа! Даже ще удвоим резултата, когато рецидивистът В.Сидеров се пренесе след изборите за постоянно във Варадеро.

Св.Витков (Глас народен)

Момчета, нас забравихте ли ни? С Бр.Аспарухов ползваме съвременен компютър. С 580,000 лева ГОДИШНА субсидия можем да си купим и Blue Gene на IBM ако поискаме! Гласувайте и за нас, достатъчен ни е само 1% балъци!

Огнян Дойнов

Събрали се всички ДС-другари и умували как да прецакат ДОСТ, обадили се за консултация и на Доган. С моливче и дървено сметало го измислили - "ще наредим на по-ниските чинове от ПФ да го предложат - "теглим една майна на всички българи в чужбина, и записваме червена точка от Москва."

Кирил

"Бъдете патриоти - помагаме на КГБ и техния проект дпс", защото и ние сме рубкаджии!!!

Зарева

Гледам тук се цитират цифри как турският задграничен вот намалявал през годините. Не знам дали при този "брилянтен" анализ трябва да изтръпна от умиление, да се смея или да плача!? Не знам за какво е показател снижаващият се турски вот, защото същото се случи и с гласуването в България - стават все по-малко желаещите да гласуват. Тази съпоставка къде ви е? Или не се сетихте да я направите? И защо не написахте в коя друга държава има секции извън дипломатическите мисии? Защо не написахте, че кодексът на Мая Манолова, който даваше позволение за откриване на неограничен брой секции извън консулства и посолства, се случи с натиска от ДПС? Нормални ли ви се струва шепа американски хрантутници да определят съдбата на цял един народ. Я си припомнете в коя идеология МАЛЦИНСТВОТО определя съдбата на МНОЗИНСТВОТО! И друго: българите зад граница не плащат данъци тук, но циментираха статуквото на ДПС, което е разпростряло метастазите си във всички институции...Обрекоха ни до живот да теглим хомота...Ама изпращали пари на близките си, стимулирали търговията...Ами хубаво, само че те пращат тези пари на своите родители, не на нашите.Но ние, живеещите в БГ, изработваме пенсиите и на техните родители вместо тях... И точно тези хора пропищяха, че им били нарушени правата...не можели да стоят с часове пред секциите. Но ние тук можем да стоим, защото сме простаци, неудачници и втора ръка народ... Да живее демокрацията! ТакваЗ демокрация има само в БГ.

Не плачете

Толкова пробойне имате в написаното от вас, че откъде и да го почна няма смисъл. Ако вие сте патриотка, а не искам дори някой да си помисли, че може да имам нещо общо с вас. Разбирам, че предпочитате шепа руски хрантутници, но те вече се пробваха. Не им се получи или сте забравила?

Нора

А бе не знам дали "малцинството" днес няма да е мнозинство утре - за България ми е думата. Да припомня само думите на просветния министър от първото правителство на Бойко, че съгласно направено проучване тогава (2012-2013г) в цялата страна, извън големите градове навсякъде първолаците, на които българският език НЕ Е МАЙЧИН, са 52%!!!! После по въпроса се замълча, но тя картината си остана. И какво сега - нашите деца, които искат да учат и са готови да работят нещо - те напускат страната скоростно (само миналата година 40 хиляди българи са напуснали прекрасната си роднина и сред тях такива без образование от гетата няма.) ВИЕ "" решихте тях да ги ограничите - те да не могат да гласуват. Но сте съгласни И НЕ ВИ Е СРАМ да се подредите в НС на трубуната избрани с гласовете на тези, дето не намират за нужно да се научат да четат и да пишат?! Ми не ва ли е срам, бе нещастници?!

Хахааа

Мнозинството в парламента, приело това вдлъбнатоумие, и то ни смята, ни мисли. Компетно е само в яденето на кюфтета, платени от данъкоплатеца.

"Разбира се, че най-важният въпрос е този за правата – не може да лишаваш български граждани от права, за да преследваш своя политическа цел. Това е големият скандал." - Пренесете го към референдума. Не само към предстоящия, но и към отминалия. Кой ни лиши от правото да решим, НИЕ, въпроса за задължителното гласуване? Кой ни краде правото да решим, НИЕ, въпроса за мажоритарни избори? Отговорът е кратък - партийните централи.

socialen

Неолибералната ни, фасадна, дясна, асоциална псевдодемокрация толкова се изроди, че никой вече не иска да гласува и партиите нямат електорат.

социален , пак си е загубил хапчетата

ако беше и 1 % прав , тези разбиващи факти , щяха да доведат до това , че сега в целия свят щяха да ни управляват САМО леви партии, в частност в България , бсп щеше да е на власт вече единайста година...И понеже това не е така , означава само едно ....че си идиот , говорещ пълни безсмислици

Добър анализ, крайно време беше някой да погледне фактите вместо фантазиите и опорките.

Хахахах

ДСБ щяла да предприеме нова законова инициатива, за да промени забраната да се гласува в чужбина извън българските дипломатически мисии. Но с уговорката, че право да разкриват изборни секции трябвало да има в ЕС и САЩ, защото тези страни били демократични, за разлика например на Русия или Турция.

РАДАН ДВА ДНИ СМЯТА И НАКРАЯ СМЕТНА

100 000 ГЛАСА ОТ ТУРЦИЯ ВДИГАТ С 4000 ГЛАСОВЕТЕ НЕОБХОДИМИ НА ДСБ ДА МИНЕ 4%.

Ликуй народе

МИТ1 - трябва да се радваме, че само 70% от гласовете от чужбина били за ДПС. Можеше да са 95%. МИТ2 - 3-ма депутати са нищо работа. Особено ако ГЕРБ имат 116. Но ГЕРБ тогава имаха 117. МИТ3 - трябва да се радваме, че броя на гласувалите в Турция, понякога намалява. ДПС прекаляват с фалшификациите само като усетят дебелия. Иначе го дават по- лежерно.

От "прекрасния анализ" на Бедров стигнах до извода че вотът от Турция изкривява изборите в България в недопустим размер. Това с тримата депутати повече за ДПС, че било незначително - направо ме уби.

сметало

Уби ли те? Дай да сметнем заедно, тогава. ДПС вместо 36 мандата ще имат 33, 1 мандат отива в Атака и 2 в БСП. Т.е. "коалицията" на кретените от ПФ-РБ-ГЕРБ си запазва същоя брой мандати. ОК?

ДПС-3, БСП+2, Атака+1 = избори 2014

ДПС-3, БСП+2, Атака+1 = избори 2014

губи ли ДПС? Не

Както писах по-долу, точната сметка е, че ако нямаше гласуване в чужбина през 2014, ДПС щеше да загуби 3 мандата, които отиват 1 при Атака, 2 при БСП. Но нали знаете, че Изборния закон не забранява гласуването изобщо, а само извын ДКП. ТОгава в Турция все пак ще гласуват поне половината и ще загубят самио 1 или наы-много 2 мандата. И тоя мандат сигурно схте отиде в БСП (примерно). Т.е. цялата патарадия на националистите е, за да може БСП и ДПС да си разменят един мандат. Целта обаче е по-скоро друга. Тази разправия вдига гласовете на ПФ и на ДПС. По-рано беше на Атака и на ДПС. И двете партии имат интерес от това. И всеки път е едно и също. И всеки път глупаците сме ние.

Целта не е да се спре Доган и никога не е била, Целта винаги е била е да се помогне на Доган като се спре Местан. На всички е ясно че изселниците в Турция ще гласуват за Местан и Доган не може да ги спре освен ако ги дисквалифицира. А гласовете в България както винаги ще се фалшифицират. Освен това 'Тиквата" си правеше тънката сметка да елиминира и гласовете на ДСБ които в голямата си част идват "отвън". Е сега ще плати цялата сметка.

говориш пълни глупости , комуне

казаха ви ,че ГЕРБ фалшифицира избори , като ви монтираха няколко случая , които сами по себе си са нищо , помпят ви главите разни кретенски сайтове като секира, брадва , кмета, дунавмост и подобни с тези "факти" и вие за миг не се замислихте , а ДАЛИ това е така .... защо да си затрудняваш и без това омекналата си кратуна с подобни мисли , след като посочениет сайтове са ти го смлели на готово ..., нали клепоушко ?

пълни глупости

Аз живея в

тревога

ДС на крак за изборите,агентите и сътрудниците готови да преминат 4%.

учуден

е как срещу очевадния резултат ,че от общо гласувалите 138 хиляди над 40% са гласували за дпс , се говори ,че това е мит .... да , общия резултат е малко по голям от този на дпс , НО кога стана ясно ,че това ще са коалициони партньори ...мноооого след изборите. другите "митове" са само за пълнеж ... да така е , но фактите са железни - отварянето на секции извън посолства и консулства НЕ ПОВИШИ избирателната активност извън страната ....Българите са патриоти и гласоподаватели САМО във Фейсбук и останалите социални медии, а когато дойде ДЕНЯТ , те са за гъби или внезапно се разболяват... ... Та какъв е смисъла да се праща персонал на хиляди километри и за десетки хиляди долара за да гласуват 6 човека , например ....?

Cenko

Toya kak gi smeta deputatite na duzini, kato ovci. Mi 3 deputati sa si parche be Bedrov.Edno vreme na Simeon ne mu stigna 1 mesto za mnozinstvo v parlamenta za samostoyatelno pravitelstvo.Ami ako DPS 2014 godina imashe 3 mesta poveche , Oresharski shteshe da si e jiv I zdrav na vlast oshte.

М.Константинов

Защо европейските държави не откриват секции при техни избори, а ние искаме? Защо да допускаме Ердоган ще използва инструмент за нашата дестабилизация? Това са въпросите, а не манипулациите на продажния Бедров. Никакви дребни бройки от депутати нямат съществено значение.

Роси

Ами един довод - в другите европейски държави няма такова изтичане на млади, образовани, не-толкова млади и образовани и прочие хора. Тези, главно бивши соц - държави осигуряват на хората си по света да гласуват пълноценно. Ние ли сме най-хитрите да се оставяме ромите да ни избират парламент и президент, а да ограничаваме смислените хора?!? Не си ли разбрал още, че 1/3 българи вече работят навън, а тук 1/3 изобщо не работят? Много още мога да пиша, ама ме мързи. И не искам Симеонов и Каракачанов да ми диктуват живота, защото се прости!

Нора

Защото от европейските държави не напускат млади и образовани хора по 40 хиляди на година, а напротив! Чакат да им се разреши ТАМ да работят и да си отглеждат децата! За това!

"40 заявления ще са необходими за разкриване на избирателна секция в чужбина, а не както е в момента 100, съобщи заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова." - 22 окт. 2013 - Кой ще каже браво на Мая Манолова? Бедров!

"Гласувай трудно: Вместо е-гласуване, българите в чужбина получават нови секции" - Полина Паунова намира начин да каже на хубавото лошо по време на лошия Орешарски - статия в "Медиапул" от 9 май 2014.

Интелигент, умен и красив е - гледа числата, но не ги разбира. Но ги обяснява.

„Бъдете патриоти! Помагаме на патерицата ДОСТ“.

Жалко за майка България

Никак не стоят добре нещата с "Патриотичния фронт". Оказаха се менте патриоти и не само сега, а със всяко свое действие. На изборите 100% ще бъдат наказани, когато и да са те. А Валери Симеонов е такъв селски тарикат, такъв хамелеон и мисли,че ние му вярваме. Наивник.

Мурка

А бе какво искаш от един профсъюзен деятел по времето на Соца?! Той никога нищо не е работил, а се е представял пред раята, че е претрепан от работа, сиреч - отработен лъжец!

Балдъров,Баджаков и Бедров

Баджаков,ти за турци и цигани ли пишеш само?Я виж какво става по селата с убийствата и кражбите.Що не направиш едно репортажче оттам.Какво ти пука за обикновените хора?Само с глупости се занимаваш. С какво друго? Нали си безродник булгаристанския.

Развеселен

най-вероятно наистина е срещу ДОСТ, а не срещу ДПС

100 %

ДПС е първа сила в Чужбина

Статията е написана тенденциозно. Да погледнем първа точка: „Мит #1: Само ДПС печели гласове от чужбина“ Формулиран е „Мит #1“ който никой не оспорва. Разбира се, че не всички гласове от чужбина на 100% отиват за ДПС, никой, ама никой не е твърдял това грешно нещо. Автора на статията нарочно го е формулирал грешно, за да го убори. По лесно е сам да си формулираш „Мит #1“ от колкото да се пребориш с твърдението „50% от гласовете от чужбина са за ДПС“ – Вие искате ли 50% от депутатите да са от ДПС? Ами ако искате, нека само хората в чужбина да гласуват и нещата ще се наредят :) Факта, че половината от хората в чужбина гласуват за ДПС е споменат по този мек и красив начин: „значително по-малко от половината са подадени за ДПС“ Значително по-малко? Колко значително? Ами 43.40% за ДПС Когато човек разглежда такива данни нормално е да ги обобщи по най-естествения начин по който сме свикнали: - най-много гласове получава ДПС - 43.40% - втори са ГЕРБ с 28.14% Моля? Какво? Какво? В чужбина най-много гласове получава ДПС и втората сила след тях е с почти двойно по-нисък резултат! Това ли е написал автора? Не е написал това. Автора е започнал да събира резултатите на с мъка събраната управляваща коалиция, за да може бодро и оптимистично да го докара до число с мъничко по-голямо от резултата на ДПС. Защо я прави тази еквилибристика? Как се казваше статията? „...но не може да смята“ – е тук автора показва, че може да смята, ама точно както му е изгодно. После в статията следват още два мита, които автора сам си е измислил и сам си е уборил. Накрая статията завършва с „Единственото логично обяснение за тази забрана е, че това е опит за париране на новата партия на Лютви Местан ДОСТ, чийто позиции в Турция вероятно ще са по-добри от тези на ДПС.“ Ах, че интересно! Как ли се е сетил автора и се е изпуснал да го каже, че позициите на Местан ще са по-добри в Турция? Ще са по-добри, защото турската държава стои зад Местан ли?? Ами ако е така, значи много правилно ще постъпим, ако парираме новата партия на Местан, която всъщност е на Турската държава, а не на българските граждани. Много правилно ще постъпим!

Жорик

Проблемът е, че закриването на секции няма никому да накриви капата в Анадола. Това Сокола го е отигравал многократно. Но може да навреди другаде.

Алекс

Това е изключително манипулативна статия и в момента съм погнусен от "журналистиката", която намира място на този сайт. Авторът сам потвърждава смисъла на промените в ИК с цифри, но се опитва да ни направи "на луди" и да ни втълпи, че това, което статистиката казва е точно обратното.

Димитър

Е колко трябва да си тъп, че да се вържеш на маниполацията на Бедров?!? Значи една партия да печели повече от 10% от гласовете си от глаосподаватели, които от години не живеят в България и не плащат данъци и осигуровки в България е нормално?!? И либерално не е даже! Най-малкото защото лиерализма иска равно третиране за всички, а изглежда гласоподавателите извън България имат само правата без задълженията произтичащи от това да си жител на България.

Чужбина

Всичките ТЕ се опитват да си осигурят сигурни гласове, вкл. и от чужбина.Досега с тези гласове си натаманяваха коалициите и другите полюции. Защото им е ясно, че "играта" се сменя с електронното гласуване. А какъв е проблемът всеки да гласува откъдето си иска? Но как тогава ще купуват? Как ще редят преференции? Как ще прецакват свои и/или чужди? В чужбина ни Бареков, ни Костинброд могат да контролират - затова се мъчат да вкарат поне някакъв контрол чрез секциите ......За да имат поне малка сигурност в политическия СИ батак.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.