Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

България слезе със 7 позиции на 113-о място от 180 изследвани държави в класацията за свобода на словото и медиите на международната организация "Репортери без граници".

"Медийната собственост от конгломерати с широк кръг на бизнес интереси отдавна представява опасност пред журналистибеската независимост, но тази заплаха нараства и поставя в риск европейския модел. Такъв е случаят във Франция (45-о място), където повечето от частните национални медии са притежавани от шепа бизнесмени с интереси в иконочически области, които не са свързани с медиите. В България (113-о място, със 7 позиции надолу), която е страната от ЕС с най-нисък рейтинг, политици и групи по интерес контролират повечето медии. В Македония (118-о място), държавата използва селективно рекламиране, за да контролира медиите", пише в изследването.

През 2004 г. България е била на 34-о място в класацията по свобода на информацията, като оттогава насам слиза все по-надолу.

Очаквайте подробности

Ключови думи

Коментари

hi hi

Свобода на словото и печат на устата! Красота.

DLP

Не мога да разбера кой спира Клубз да пишат негативни статии за Борисов всеки ден, за да говорят за ограничение на свободата на словото в БГ. Клубз величае Радан и все ще се намери статия, която да оплюе Борисов всеки ден. Свобода на словото има в БГ. Няма журналистическа обективност и политически неутралитет в медиите. Оги Дончев, Прокопиев, Пеевски - каква обективност да очакваш от техните медии!?

Пръч ти ли си бе?

тука е така

А НОВА,КОЙ ги спира?

Ортодоксален гербер

Не ми пука на кое място сме ама изобщо и внимавайте с карикатурите да не ви пребия всичките с бухалката.

тука е така

Благодарение на Бойко Борисов!

От коя редакция е тоя Бойко Борисов?

И вие не сте у ред! Това е все едно някоя инженерна асоциация да се хвали в бюлетина си, че паднала в класацията... Нали вие сте медиите, които продължават да падат и падат? Или мислите, че сте някакво божествено изключение?

всички грешки в цитата умишлени ли са?

DLP

До Светлана Джамджиева и Огнян Донев - кой ви ограничава свободата на словото в Клубз? Кажете си чии интереси защитавате и кой ви нарежда?

Avatar

Е то не се ли вижда и от космоса, че рапортуват на драгалевския ром със сините джуки?

Avatar

Журналята в България отдавна не упражняват журналистика, а драскачески слугинаж! Това важи в особено голяма степен за медиите на олигархията като Дневник, клубчето и редица други, които прикривайки политическите си обвързаности с драгалевската хунта зад някаква мнима и напълно непостижима за нивото им елитарност ни пробутват пропаганда, вместо информация. най-смешното е, че правят неистови опити да вменят вината за собствената си необективност и слугинаж на... правителството. Само че не им минава номера, особено откакто Борисов и министрите му сами си станаха медии и публикуват едно към едно изявите си в социалните мрежи. И няма как при това положение да не лъсне истината - манипулативните материалчета се списват от слугинажа по заръка на господарите, а правителството изобщо не се занимава с т.нар. медии извън минималния изискуем обем на пресслужбите. И на нашичките все повече им лъсват омацаните задници, а хората масово не вярват на драсканиците им. Та тук е мястото да запитаме - НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ БЕ, ЖУРНАЛЯ - ДА СТЕ СЛЕД ПАРАГВАЙ, ЕКВАДОР И ЗАМБИЯ ПО ПРОДАЖНОСТ, НЕКАДЪРНОСТ И СЛУГИНАЖ? И когато ни обяснявате колко ни била изпреварила Румъния, забелязахте ли, че тяхната журналистика е на 49-то място, докато вие се влачите на опашката заедно със страните от третия свят? Нещастници жалки!

Дъ ге

Много люта си станала,мари!От сухоежбината ще да е,галЕба!Тц,тц,тц...

Видими резултати. Между другото, на кое място сме по стабилност?

ТЪПИ ЛИ СТЕ?

АКО Търсите свобода на словото?!!?!? И КЛУБ Z - КАЗВАТЕ, ЧЕ СА ПОРЕДНИТЕ ПЛАТЕНИ ... КАКВО ПРАВИТЕ ТУК, ТА ЧЕТЕТЕ И КОМЕНТИРАТЕ... ВСЕКИ ЗНАЕ, ЧЕ ДОНЕВ ГИ ПРИТЕЖАВА И КВО ОТ ТОВА???? хахахаха смешки сладки глупави глупи еййййй

Свободата на печата е хубаво нещо, но как да я има, като няма кой да цензурира глупостите на Цвъцо и Боко... И в потока на тези глупости се губи свободата...

зачем вам права человека, если вы ватники без мозгов?

А-а, още сме назад, като се изравним с Русия, на 148 позиция, всичко ще бъде наред!

Старшина Страшников

Живеем страдайки в държавата на управляващи милиционери, а хитрата журажка Стоянчо Пърданов Аватарски се изнесъл чак в Прага и дава ли дава акъл.Млъкни бе прост ертевеецо!!!

Avatar

Какво е "ертевеецо"???

таран

Добре,че този църен глист е в Чехия!Един гербъв екскремент по-малко в БГ!

Avatar

"Живеем страдайки..." - Как да не ми залипсва онова търкалящо се от смях емотиконче? Да го пуща тука да си се търкаля връз празните глави на форумните оплаквачки като фелдфебела отдоле, дорде им валцува празните манерки. От какво "страдаш" бе? Освен от простотия? Купони за хляб ли ти липсват, за първомайски манифестации ли закопнЕя, бузлуджанските конгреси ли терзаят нощите ти, та дръгнеш маясъла си възпален под надупченото от мишките одеало? Страдал бил нашия... Страдате от вагърец в задниците, че не е станало на вашата, ей от това страдате! Е, няма да стане. Пърдан никога няма да мине 4%, Костов ще си пукне у сараите като най-мразеният български политик, прогонил над два милиона българи от родината им, а вие ще прекарате старините си в самосъжаление, мразейки всичко и всички. Жалка съдба, но сами си я избрахте...

Константинов

Динамика на населението:1997г.-8 283 200,2001г-7 932 984/управлението на Костов-350 216/.2009г.-7 563 710,2016г.-7 109 446/управление на Борисов-454 264/.Разликата е 104 048 в "полза" на Борисов!Това е повече от жителите на Сливен!Къде ги видя тези "над два милиона българи",безумецо?!Пиши подготвен и не се лигави!

Фекал, пак не си в крак с темата.Изглежда, че ти е празна главата, стомаха и дисагите.Социалното изпражнение е с класи над теб и сега си харчи парите на Канарите.

Роси

Аватаре, Аватаре... Ако теб те мерят Репортери без граници, ще излезем на първо място по свобода на словото... Злобно, тъпо, долно човече, ама гласовито като пискун на гайда...

Не приемам за достоверно това класиране. Наистина положението не е добро, но 113то не може да е вярно. Ние сме във втората ппо-лоша половина, а сигурно са поставили Македония и Турция по-високо от нас.И след като плюха толкова срещу Полша и Унгария, които забележете прокараха ЗАКОНИ ограничаващи свободата на словото, пак са далеч по-напред?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.