Карикатуристът Чавдар Николов определи отминаващата седмица като "седмицата на свинските опашки". В личния си профил във фейсбук той коментира спирането на неговия канал във vbox7.com бе спрян, което породи основателни съмнения за цензура.

РЕПОРТЕРИ БЕЗ ГРАНИЦИ: СВАЛЯНЕТО НА КАРИКАТУРИ Е ЦЕНЗУРА

Николов благодари на своите колеги за подкрепата и допълни, че приема извиненията на Нова ТВ, но не може да приеме обясненията от страна на ръководството на медията.

Ето какво написа Николов:

"Измина седмицата под знака на Свинските опашки.Седмицата през която бе направен опит за духовен атентат над мен като карикатурист. Седмица в която се оказа , че не съм сам, и която ме очарова със светкавичната Ви подкрепа, тази на колегите карикатуристи и журналисти. Седмица, в която приех извиненията от ръководството на Нова, но не мога да приема обясненията им.От утре започва седмица под знака на преговорите, които ще елиминират възможностите за бъдещи атентати. Седмица в която ще Ви информирам за хода на преговорите, така както аз мога. До понеделник! 

П.П. Съгласих се тази седмица да я има, заради подкрепата на журналистите от Нова и заради свободните условия на работа, които имахме със сутрешния блок."

#КОЙ УШИ БАЙРЯКА? - ТОП 10 НА ЧАВДАР НИКОЛОВ