Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Не е тайна, че бежанската тематика, употребена по особен начин, е неразделна част от усилията за дестабилизация на Европейския съюз. Балканският маршрут не случайно бе определен като маршрут за разрушаване на Европа. Покрай бежанските потоци бе вкарана истерия във вътрешно европейския дебат, замъгляваха се преценките, осуетяваха се солидарните и оптимални решения.

Класически метод на руската неоимперска политика - разделяй и владей. Много бе постигнато по този път - евроскептиците получиха своите минути на слава, националистите успяха да добавят проценти популярност, Орбан и други евролидери открито започнаха битка за снемане на санкциите от Русия. 

Това е сигурен признак за доминиращи центробежни тенденции, водещи до разпад на ЕС. Използвана бе информационна вълна, върху която да се развива тезата на Кремъл, че без Русия няма Европа.

Да, но бежанската криза беше овладяна - със съвместните усилия на ключовите страни от ЕС, в това число България и Гърция и разбира се, с активното съдействие на Турция. Много могат да бъдат претенциите към участниците в компромисните споразумения за спиране на бежанските потоци, но фактът е факт - има признаци, че мигрантската вълна е овладяна. Замисълът за използването на бежанците като геополитическо оръжие, което да дестабилизира Германия и Европа, увисна във въздуха. 

Още по-разочароващо за стратезите на "бежанското оръжие" бе откровеният им провал в опитите за дискредитацията на германския канцлер. Немските специални служби и медии реагираха адекватно и разкриха дългата ръка на Москва.  Останаха да стърчат скелетите на замисъла, останаха сенките на сценаристите на дестабилизацията. Остана да очакваме и прогнозирания от тях терористичен акт в Берлин, нови референдуми като този в Холандия, нови истории за изнасилени от бежанци европейки и терористични клетки сред бежанците...

Помните ли колко "ура-патриоти" запълниха телевизионните студия с призиви да стреляме на границата, да нарушим грубо моралните и нравствени ценности, върху които се изгражда Европа, да обърнем гръб на съседа и на нуждаещия се, да се хванем за гушите, да търсим спасение поединично, градейки стени. Родиха се и групи за самозащита, динковците и призиви за граждански арести, които по замисъл трябваше да изземат инициативата от институциите и да формират обществените настроения против емигрантите, против ЕС и съседите. Много скоро се разбра, че освен да "бранят" границата, тези медийно препакетирани мутри рекетират и обират бежанците. 

Темата за бежанците обаче не трябва да замира, защото в нея е инвестирано не само съществена част от пропагандния ресурс на Кремъл за дестабилизация на Меркел и Германия, но и личното бъдеще на купчина политици, симпатизиращи на Путин и на неговите съюзници в ЕС. Като ги няма физически вълните от бежанци,  ще трябва да  измислят хипотетични "орди", които всеки момент да тръгват към България.

Паралелно върви и сюжет с дискредитацията на еврокомисаря Кристалина Георгиева, което по замисъла на авторите - руско-българска група от политици, библиотекари и олигарси - трябва да я накаже заради неудачите на Бокова, да я неутрализира като политически конкурент и най-вече като перспектива за силно присъствие на България в Европейската комисия.

Тук става дума за партийната номенклатура и ченгесарска върхушка, която дискредитира на базата на обвинения за "принадлежност" към ДС. Именно тази страна на манипулацията българската общественост пропусна да различи - в 90 процента от случаите разобличенията по темата на активни български политици, бизнесмени, общественици, културни дейци бяха правени по инициатива на партийни номеклатурни кадри, за да се отстрелят неудобни за тях политически и идейни конкуренти.

Слагат огромен етикет върху личността, и никой ни пита за детайлите на истината, за мотивите, за задкулисието и последствията. Просто се задейства сляпата сила на отрицанието. Еврокомисарят ни стои изключително стабилно в Комисията, авторитетът й е безспорен и не си спомням да е правила нещо, от което ние да сме се срамували, на различните постове, които е заемала. И затова се готви удар срещу нея.

Замисълът на всичко изброено по-горе е от ясен по-ясен - дестабилизацията и дискредитация на България като европейска страна, която буквално стои като преграда към дестабилизицията на ЕС.

​ Замисълът е и отклоняване на вниманието от разкритията около панамските документи.  Германия предаде на останалите членки на ЕС швейцарските досиета. Няма съмнение, че те разкриват нелицеприятни истини за скритите механизми за влияние и задкулисието на прехода. Затова се готви информационна атака в различни посоки, която да предотвратява и обезкуражава данъчните власти и правителствата да следват горещите следи за каналите на влияние на Кремъл и олигархията.​

В оценките за събитията у нас винаги трябва да отчитаме доминиращия контекст на хибридната агресия на Кремъл. Това не  е индулгенция на правителството или на силите, които защитават евроатлантическия ни избор, но оценката за реалните рискове и последствия трябва да се прави изключително в този контекст.

 

Ключови думи

Коментари

hi hi

Бежанският поток вървеше по трасето на несъстоялия се Турски поток. Дали е случайно или не всеки да си направи изводидете.

хехе

а като прибавиш и АМНИСТИЯТА в Македония и се получава - ПИТО-ПЛАТЕНО! Няма случайни работи на този свят!

дебелян пеевский

Айде, лудите от отдел 7 на ДС с шапките от станиол налазиха.

Айде, лудият от ДС с шапката будьоновка ианалази за пореден път. Дебелянка, като говорител на руската пасмина, ще ни обясниш ли кой е тоз отдел 7 и на кое управление на ДС е, което е копирало структурата на КГБ по подразбиране!

Путин В.В.

Что сказал??

Медведев

Хуйло, сказал....

Путин е в циничен съюз с арабския тероризъм, търси врага в Запада

Нефть депортирует рубль из страны чудес

всем похуй.

"Истерията около бежанската вълна отслабва. Търси се нов шок" - Да пуснат някоя нова актова фотография на Пърдан, да запълни празнината...

анонимен

Русофилите и без ДС са си за лудницата,ама тая за сексуалните извратиняци.

Сашо-3,14

Ето го бееееееееееее най-големия. Лапач.

mardafi

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

ps

В оценките за събитията у нас на Илиян Василев винаги трябва да се изчете написаното докрай, за да се стигне до уловката.

Как е Цоцорков?

нене

Злото си има предел и според мен злодеите изчерпиха целият си потенциал да замислят интриги срещу ЕС. Самият бежански поток беше замислен, защото се възприемаше, че Рим е паднал заради нахлуването на много племена, така и Европа няма да издържи подобно преселение на народите. Не само, че оцеляхме, но ставаме и по-силни, в това съм сигурен. Топката е у Путин, той трябва да измисли ход, за да ни срази. Ние можем да носим още на бой, тренирали сме поколения наред във войни и робство!

Новият

Докато педалите от ЕС последните десетилетия се занимаваха с това да ни набиват в главите да разрешим гей парадите, да дадем съгласието си за гей бракове и т.н. простотии, руснаците си вършееха на свобода по всички фронтове! И сега Русия била виновна, че си върши работата! Ами да я вършим и ние, а не да се занимаваме само с гейове и други подобни!!!

Ния

Да ти имам проблема, гейовите ни били виновни...

Нов шок: "Скопие. Русия и страните от Запада влязоха в нов боксов клинч по повод кризата в Македония, като Москва вече обвини опозицията, а ЕС отива към санкции срещу Никола Груевски и други висши функционери във властта, предава радио „Дойче Веле”. Според радиото Русия се стреми да извлече политически дивиденти от нововъзникналата ситуация., като Москва говори за „украински сценарий” и обвинява опозицията. ЕС, САЩ и отделни страни от съюза открито посочиха като виновник за протестите в Скопие доскорошния премиер Никола Груевски и президентът Георги Иванов." /Фокус/

анонимен

Петрола и Газа в застой,рублата срината и това се дължи на добре свършената работа по руските фронтове.Представям си как ще изглеждат нещата при зле свършена работа.Новият е препрочитал някоя стара военна сводка от 41 г.

Този човек или е психопат вечно виждаш дългата ръка на Кремъл или някой пиян руснак го е объркал със сервитьорката и го е оправил под масата!

...

И защо го наричаш "психопат",след като е просто добър познавач на руската политика.

анонимен

Русофобите и без бившите доносници са продажна сволоч, но с тия псевдоинтелектуални подизпълнения съвсем стават за смях.

Анти-Трол

Можете да виете на умряло, но този човек познава кътните зъби на руската външна политика и затова е трън в очите на всички русофили и проруски политици. Не случайно го забраниха в Русия, защото познаваха ходовете им от далеч.И предупреждава. Достатъчно е да видите колко платени от руснаците тролове се упражняват срещу него за да разберете, че е добър познавач и точен анализатор. Така и не разбраха - колкото повече виете срещу него, толкова повече го правите значим и търсен. Той трябва да Ви благодари за това.

Анти-Трол

Кои са 'платени от руснаците тролове'? Може ли списъче и доказателства за плащанията, щото иначе си като Маяма Нолова, която плямпаше за 'платени протести' и така и не показа нищо.

Ъъ

Май неговите кътни зъби познават по добре.Когато зинеш уста да го поемеш всички пломби ти се виждат че и сливиците.Типично за доносник тип дълбоко гърло

Този

Сигурно ли е напуснал ДС !?? Русия е държава която има собствени интереси , ала такива имат и всички велики страни. След като чета този , ставам с една степен по голям русофил. Не може толкова примитивно да се пише за тази страна, освен ако...такава е задачата! Само на пръв поглед възложителят може да "американски". Сега си мисля ,че е РУСКИ. Има алиби и съществува в някакъв списък. Задачата е да пише различни "фантастични" неща. Добра тактика, някой те приема за "Русофоб",следователно си в другия лагер. Структурите около които гравитира понасят пренебрежението на населението, въпреки че имат добри идеи за реформи. За мен Василев произвежда "русофили" , с всяко написано нещо. Така започнах, дали това не е целта?

Онзи

Русия е велика със своята примитивност, жестокост, алкохолизъм и бандитизъм. Да се уважава и да се харесва това "величие" е повредена от руската диктаторска политика генетична наследеност. Вие нямате място сред нормалният цивилизован свят. Какво правите тук?

Абе как явно откачен може да напише толкова дълга статия?

Запитайте се защо се търсят и задействат толкова активно шокови терапии :)

Иван55

До "Този": Били ли са ви двоен шамар? Не по бузите, а по ушите. Вестибуларът ти се бъгва и губиш ориентация. Стар похват, ползван от комунягите и в политиката. Не твърдя, че случаят Василев е такъв. Просто напомням, че такъв вариант е възможен. Оценка на всяко становище - това е истината. За конкретния коментар: Заглавието "Истерията около бежанската вълна отслабва." звучи успокоително, което, на фона на Македония, ме обезпокоява. :)

дебелян пеевский

КДС как е наизлезло на амбразурата да брани агентурата си, не е истина.

Новият

Като чета истеричните драсканици, стигам до извода, че това са от наследници на бившите партизани! Те не уважават друго мнение, а своето (обикновнно погрешно) защитават със силата не на словото, а на оръжието!!! Крушата знаем къде пада! Не е нужно да си русофил или русофоб, а БЪЛГАРОФИЛ!!! А те май са на изчезване! Сега трезво! Трябва да е ясно, че е абсолютно недопустимо да се желае крах или анархичен разпад на Русия! Видяхме какво стана със западната помощ за Арабската пролет!!! А Русия просто е друга бира! С тези оръжия, ако попаднат при безумците не ми се мисли!

Иван

Всичко написано би било чудесно, ако основни говорители срещу Меркел и лъжепатриоти срещу бежанците не бяха приятелите на Борисов - Георги Марков (с картонче), проф. Константинов - приятел на пермиера, Джамбазки - коалиционен партньор на премиера и т.н. А самият премиер одобри дейността на динковците край границата!!! А дали Кристалина има картонче, също като Илиян Василев, е открит въпрос и "превантивни" статийки няма да решат напрежението около "агент" Георгиева!!!

тука е така

Всеки път чета Илиян Василев,защото е принципен,защото е истински Българин.

Ъъ

Под истински визираш надупен и готов да го засмуче.Че тедоста твои роднини са си истински българи.Направо семейство патриоти сте.

Николов

Катон Стария пак с неговия рефрен: " И все пак Картаген трябва да бъде разрушен". Тоест- Василев и в тоалетната да отиде, все сънува ръката на Москва. И вижте как: Бежанската криза била инсценирана от Москва ,за да се разпадне обединена Европа. Кристалина Георгиева била много готина и Москва се страхува от нея и пуска интригата с името Сталинка ... и т. н. И нито дума за ролята на американците в разбиването на стабилността в арабския свят.Как ви се струва- плоско, тъпо, блудкаво, прокиснало. Уважаеми редактори на сайта- не ни прогонвайте с подобни безвкусотии.. Щом е закъсал за някой лев, съм готов да му привеждам половината си заплата само и само да не ми разваля удоволствието да чета тук

Този - Иван

Дано някога започне истинския разказ за "картончетата" и особено за тази комисия, за съотношенията партийна номенклатура и агенти, за съотношение вътре в ДС между партийните шефове, офицери и агентите, за парите, за масонски и прочие мрежи, които заместиха с успех ДС. Не зная дали Кристалина има досие и честно не ме интересува - по-важно е защоо Бокова няма досие и никой не ги закача, включително от дясно и от ляво. Отговорът е, че тези десни които скачат срещу Кристалина са назначени от партийната номенклатура и това е тяхната роля - да громят неудобни или за връзки с БКП или за "принадлженост" към ДС - докато Бокова, Пеевски, Станишев, Калфин и сие си разиграват коня. На Доган му пука, както и на Първанов

Тачев

Много добър анализ. Бежанците нещо ги няма, то не бяха ужаси, изнасилвания и нахлувания през границата, а ги яма. За това говори автора - а пък който иска да го слуша. Няма нужда да обръща внимание на троловете - каквото и да напише те пак ще го мразят. Стърчащите хора ги мразят, полегналите не, защото на ги забелязват

дебелян пеевский

Автентично десният е готов да рационализира всяко, дори най-гнусно, предателство, стига да му покажат залъгалката за 'лошата Русия'.

Върл русофоб!

арти

искаш да кажеш че е нормален българин

Елин Пелин

Агента на ДС Василев пак си измисля историйки, за да се убедим яе е станал друг))).Сега му платиха да пише, за да не вадят досието на Кристалина....ха ха.Защо се боите от истината бе хора?

Йосариан

Браво Василев.Пише ти Иво Индзев.По агентурен пожод станах китаец, но да знаеш хонорарите за помия срещу България ги дават в сряда след 14 на същото място

Ъъ

Василев ,фалцетно платено мекеренце.Ясно че парите недостигат,но това е много недостойно.Путин нвсякъде те хвали какъв професионалист си.в смисъл златни уста имаш и правиш чудеса с тях.Чак жените ти завиждат.

Баба

Тоя Василев и Плевнялиевчо са си плюли в устата.Някой е якулирал в устата на Плевню и сега си го прехвърлят.Това съм го виждала в късните филми xxl.

Илиян Василев, idvassilev.blogspot.bg : "Неприкритият начин, по който Кремъл подкрепя Ирина Бокова е сигурен признак, че не желаят нейния успех. По-скоро желаят да демонстрират влиянието си и контрола върху кандидатурата й и силите, които стоят зад нея у нас и в зад граница. Ако желаеха тя да спечели, щяхме да го разберем след избора - много по-тънка игра, много по-сложни схеми и "хибридна подкрепа". В тази изострена обстановка и конфронтация между Запада и Русия ярката демонстрация на подкрепа ми напомня на песента на Роберта Флек в перефраза - убиват ме нежно с тази подкрепа. Утешителната награда и много по-важното за Москва е Бокова да играе за президент и там е съсредоточен основния акцент. В този проект са впрегнати всички от ляво до дясно, които направиха пътека до руската столица. Те ще играят с една реална кандидатура и много мюре-кандидатури." /по Фактор/

Манол Глишев

Добре, но в какъв смисъл е овладяна бежанската вълна?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.