Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Sony неочаквано обяви, че ще приключи последната си фискална година, която завършва на 31 март със загуба, съобщи Блумбърг. Това ще е шестата година "на червено" от 2007 г. за японската компания.

Вероятно нетно загубата ще е в размер на $ 490 млн. при положение, че доскоро пазарните анализатори очакваха тази година компанията да излезе на печалба.

Лошият резултат показва неуспеха на шефа на гиганта Казуо Хирай да върне някогашната му слава. Телевизорите и компютрите се продават все по-зле, докато компанията съкращава около 5000 работни места и се опитва да преструктурира бизнеса си така, че да се възползва от успеха на конзолата за видеоигри PlayStation 4 и блокбъстъри като "Невероятния Спайдърмен".

"Ако Хирай беше в Америка акционерите щяха да искат оставката му", казва Ясаки Когуре, главен инвестиционен мениджър на базираната в токио компания SBI Asset Management Co.

Основната загуба - около $ 780 млн. идват от производство на персонални компютри, като в нея са включени и разходите за излизането от този бизнес. Наскоро uомпанията обяви, че е сключила договор за продажбата му, включително с лаптопите Vaio, на фирмата Japan Industrial Partners Inc.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.