Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Поне 50 компании от България, 6 фирми посредници, 16 собственици и 78 акционери - толкова българи фигурират според "24 часа" в току-що излезлите документи, известни като Panama Papers, или "Досиетата Панама".

Става дума за така наречените Досиета "Панама", съдържащи повече от 11,5 млн. секретни документа за над 214 000 подставени компании, разкрити от журналисти от цял свят. Това е най-мащабното разгласяване на тайни досиета в историята на журналистиката досега. Заглавието, с което "Гардиън" пусна новината е "Разкрито: Офшорна следа за 2 млрд. долара, която води до Владимир Путин".

ДОСИЕТАТА "ПАНАМА": ПУТИН. ИЛИ КАК ДА СКРИЕШ МИЛИАРДИ ДОЛАРИ

Българските фирми са от София, Пловдив, Банско, Плевен, Стара Загора, Варна, Севлиево, Правец, Монтана, Созопол, Панагюрищe, Габрово, Русе и са били свързани с офшорни регистрации на Бахамите, Сейшелите, Антила, Панама, Ниуе и Британските виржински острови. Още поне 100 са били директори, пълномощници, адвокати, или ликвидатори. Сред тях e имало и чужденци, които живеят или притежават паспорти в България, както и българи, които живеят в чужбина.

Засега няма данни нито един български политик да участва в схемата.

РОЙТЕРС: ЧОВЕК НА ПУТИН РАЗДАЛ ИМОТИ НА ДЪЩЕРЯ МУ И ГАДЖЕТО МУ

Това показва до момента глобално разследване на екип от Межународния консорциум на разследващите журналисти (ICIJ).

Изтекли са 1,5 милиона файла от архива на панамския офис на „Мосак Фонсека” (Mossack Fonseca), специализирана в плащане към офшорни компании между 1977 г. и 2015 г. Това е най-голямото изтичане на информация, до което някога са се добирали медиите.

„Започнете ли да четете сега, ще ви трябват поне 26 години”, допълва за гигантския обем информация един от редакторите на проекта Мар Кабра.

Испански журналисти от El Confidencial изчислили, че изтеклата информацията е 46 пъти по-обемна от материалите, които станаха известни като Wikileaks.

Ключови думи

Коментари

Роси

Както прочетох, и името на Путин го няма никъде... Но има връзки, които водят към него. А тук още заглавието тръби - няма български политик... Ами сигурно не са съвсем идиоти нашичките да си прехвърлят пари в офшорки на свое име. Ми да разследват 50-те фирми, като как и откъде...

БАЦЕ

ББ ВЗ И ЧЕХЛЮ,КОЙ И СОПОЛА,ЧУДЯ СЕ КАК НАШИТЕ МЕДИИ И ТОЯ ПЪТ ЩЕ ГО ЗАМЖАТ ТОВА ИНФО

Мишо

Коя е офшорката на ББ? Питам за един приятел.

мони

А какво се прави у нас против Корупцията! Удариха няколко в ДАИ,с перманентна корупция, което се знае и от децата. Корупцията по високите етажи на властта? Няма да изброявам колко правоохранителни органи с "работещи " в тях над 100 000 добре платени. Някои са секретни и "специализирани "... Закони и сега има, после ще гласуват и закона на Кунева. Не е логично тези, които са във властта, да борят корупцията в самата нея. Трябва НЕЗАВИСИМА СТРУКТУРА С НОВИ МЛАДИ ЮРИСТИ И ИКОНОМИСТИ! И това ще е трудно да се намерят толкова смели и честни българи. ////// Тия поне да изловят: Държавен фонд земеделие (ДФЗ) -обясними злоупотреби с европари и НЕОБЯСНИМО благосъстояние на чиновниците .Коли, апартаменти вили... Биволь

Ще ги делнат на повечко четящи и ще стане по-бърже.

Кочияш

Пълни глупости. Фирмите са напълно законни, дали е морално че собствениците им не желаят да плащат данъци в държавите си е друг въпрос. Там където парите са с нечист произход имена няма как да има, ще има фирми на подставени лица които хал хабер си нямат за какво става въпрос. От българските политици Иван Костов беше първият който използваше цигани за целта. Пак Костов беше пионерът с продажбите на фирми с милионни задължения към бюджета, като новите собственици пак бяха цигани. Тези неща бяха оповестени преди години в предаването на Кеворкян от бивш шеф на специална служба от времето на Костов.

Нора

Моля ти се, престанете вече всички разкрити и неразкрити доносници и тяхните слуги да хвърляте кал най-напред върху най-читавото сред нас, за да може да ни яхате вечно! Няма да е вечно, да те успокоя! Само докато републиканците поразчистят къщичката си от "демократичната" смрад, която не се свени и с човекоядци да се сдружи, само и само да командори света! Айде, пък след тях и ние ще се запретнем! И всичко ще си дойде на мястото!

Първо подкупи-след това сметка в офшорна зона! Как говорителят на Путин срещна офшорна принцеса Кл.Z Новата жена на Дмитрий Песков поела офшорка на първата жена?! Но и двете нямали право...

Руското посолство е мобилизирало цялата си агентурна смрад.

Вяра

Уважаеви от приятели "З", защо ли изтрихте мнението ми? Та аз ви чета и разбирам!

Уважаема Вяра, няма от приятели! Има приятели от. Едва ли са ви спряли коментар от клуб Z. Само тук чета такива простотии в коментарите и поради това само тук си правя изследванията втрху психическото състояние на комунисти, русофилистици и тем подбни.

все още

НАЛИ НЕ ЗАБРАВЯТЕ, ЧЕ ВСЕ ОЩЕ НЕ ВСИЧКО Е ИЗСЛЕДВАНО???? И НЯКОЙ СЪМНЯВА ЛИ СЕ, ЧЕ ОТ ЦЯЛ СВЯТ САМО БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ НЯМА??? А РОДАТА???? ТАКИВА ЗАКЛЮЧЕНИЯ СА НАЙ-МАЛКОТО НЕКОРЕКТНИ, КОГАТО НЕ Е ЛЪСНАЛА ЦЯЛАТА ИСТИНА!

24 саата

ПРОЧЕТЕТЕ ЗА ДА СТЕ ИНФОРМИРАНИ! Защо няма публикувани имена на български политици в снощните разкрития за скрити мръсни пари в офшорни компании или т.н. "Панама гейт"! Защо ли ?!? Защото Алексения Димитрова -агент Владимир от Държавна сигурност е единственият български журналист, който е "предложен" от България да участва в екипа от 400 разследващи журналисти от целия свят. Алексения Димитрова е журналист от вестник "24 часа" и агент от 1988-89 г. на Шесто управление на Държавна сигурност, където са доносниците следели всеки българин какво говори и с кого се среща. Там началник на 6 отдел на Шесто управление е бил Димитър Иванов, известен днес като Митьо Гестапото, раздаващ "ордени" на Ахмед Доган -агент Сава , Георги Първанов-агент Гоце и още много други. Той сега е един от шефовете на Библиотекарския университет, /един от центровете на задкулисието/ заедно с друг агент на ДС - Стоян Денчев и още много други ченгета от миналото. В "24 часа" Алексения Димитрова -агент Владимир е работила под ръководството на Валери Найденов - агент Сашо и е била колежка на Огнян Стефанов - агент Академик, днес собственик на "Фрогнюз" и Пенчо Ковачев -агент Максим. Алексения Димитрова - агент Владимир общува отблизо с ДС -корпорацията "Мултигруп" и Илия Павлов. Тя е основния "медиен глас" на ДС - масонските ложи, около Илия Павлов, Димитър Недков, офицерите от ДС , Румен Ралчев /лична охрана на Тодор Живков и Петър Калпакчиев / оръжейна компания Кинтекс/. Алексения Димитрова - агент Владимир е ВНЕДРЕНА от българската управляваща 26 години ДС -мафия сред екипа разследващи журналисти, за да НЕ СЕ РАЗКРИВАТ ИМЕНАТА на замесените български политици от криминалния преход. Но в Библията е записано "Всичко скрито, явно ще стане". И времето наближава. Щом на Путин откриха и обявиха документи за 2 милиарда долара откраднати и скрити, както и на още десетки и стотици политици от целия свят, няма как да останат скрити имената на нашите родни крадци. Крайно време е европейските институции, европейската журналистика, да отчитат факта, че България е в плен на мафията, а тя пък е симбиоза от кадри на Държавна сигурност,

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.