Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Христо Стоичков е участвал в поне дузина хуманитарни мисии в Африка. Той и семейството му подпомагат резервати. Загрижени са за прехраната на хиляди семейства на Черния континент. Убивал е там само стари животни - по регламент и със съответна цел.

Това пише Камата в отворено писмо до медиите по повод шума, който се вдигна след като в социалните мрежи бяха публикувани негови снимки с убити животни от сайт за сафари.

Ето бялото писмо на Стоичков:

"След зачестилите публикации, коментари и анализи, свързани както с мен, така и с моето семейство, бих искал да поясня следното: Аз, Христо Стоичков, и моето семейство, в лицето на съпругата ми Мариана и двете ми дъщери Христина и Михаела, сме били част от десетки, дори стотици каузи за опазването на околната среда, дивата природа, изчезващи животински видове, както и от множество благотворителни кампании, свързани със здравеопазване, защита и превенция за населението на Африка.

Лично аз съм бил част от поне дузина хуманитарни мисии на Черния континент, очевидно останали в пълна тайна за тези, които „намериха сили“ да упрекват мен и моето семейство сега. Въпреки че не мисля, че дължа обяснение за хобито си, смятам, че Вие се нуждаете от пояснение. Всички ловни резервати, разположени на територията на Африка, са един от петте жизненоважни за оцеляването на населението икономически сегмента на тази толкова бедна, но толкова красива част на света.

Местното население и власти са намерили изключително рационален начин за прочистването на старите и болни животни. Възползвайки се от хобито и интересите на хора като мен, те осигуряват прехраната на хиляди семейства, както с месото на убитите животни, така и с таксите, които се заплащат за всяко едно от тях. Именно поради тази причина, само и единствено определени животни от цели стада могат да бъдат обстрелвани, след изрично одобрение на придружаващия гид във всеки един резерват.

За незапознатите от Вас ще спомена, че за обстрел на млади животни и бракониерство е предвиден затвор, без право на съдебен процес. Нима ако бяхте публикували моя снимка с диво прасе, отстреляно от мен, бихте били толкова гневни? Или по-скоро бихте купили такова месо от съседния на Вас магазин под формата на суджук, за да присъства на празничната Ви трапеза?

Ще оставя отговора на всички Вас. Бих искал само да допълня, че става въпрос за различни географски ширини и различни нрави. И не на последно място, бих искал да напомня на всички, че аз и моето семейство продължаваме да подпомагаме резервати в България, като например, ловното стопанство в Етрополе."

Ключови думи

Коментари

царвул-хуманист номер 1 на планетата.......

рендето

"Черния континент" - айде почвайте го сега пък за расизъм

Х.Стоичков

Че и аз имам вид на циганин, но не се срамувам.

Абе това да не го е писал Владо Каролев?

Жирафа, с който Камата се е снимал гордо, не е нито старо, нито болно животно, а е съвсем младо животно.

Е И? Да не го е избрал той. Има си гид.

Температурата ли му премери

И как разбра че не е болно.

мариянка

....Убивал е там само стари животни - по регламент и със съответна цел....?!?!?! каква е целта, на селяндура му е кеф да убива жирафи, зебри и т.н... , а стоичкоф е вече стар, на 51,...дали пък някой млад лъв няма да му се зарадва........, той така или иначе е стар и не става за нищо.......

еби си майката марянке

Само десебарите плюят Стоичков.

а хАТАКистите го защитават,....ха ха ха

пък

значи са читави хора

кЪмата явно се е поизръсил малко за тролове, да го защитеват,....лайното винаги ще намери лайна ( срещу кинти)да го защитават,......, справка, по-долу....

КЪмата не се защитава. Той си прави гаргара с вас. Ама сте толкова прости че не се усещате.

гаргарчо

къмътъ вече си я направи гаргарата, и 1 тон тоалетна хартия няма да му помогнат.

Стария лъв Кимба

Авеее, Кама, и ние сме били в Африка и познаваме както природата, така и правилата там... Страхотен футболист беше, но си простак и най-важното, мислиш си, че като си известен и богат, тук в България хората ядат доматите с колците... Айде малко смирение... Добре че Беше Кройф (вечна му памет), да направи от теб човек, че щеше да люпиш семки по стадионите в София. За футболния ти талант нямам думи, ама дай по-скромно.

Николов

Подкрепям Стоичков, защото говори истината. И мисля, че трябваше по- остро да отвърне на тия, които скочиха срещу него. В чужбина , особено в далечни страни, знаят ,че има такава страна България,щото там е роден Стоичков.

Николов, ти беше русифилистик, нали.....?, личи си, лайно, лайно защитава.....

Путко Мафани

Нема му се нервите на Ицето... Асъм гу кунсултирал по темата, тъка че спокойно. Без негу Африка ши умре от глад :-D

Наглец

Къде си бил и как си "помагал", няма никакво значение! Значение има, че си се родил простак и простак ще пукнеш! При това, много голям простак! А милионите и трофеите си ги занеси в двата метра под земята!

сирил

Тези сложни изречения,граматика словоред думички които едва ли знае ме карат да си мисля,че някой му е написал писмото.Дори не съм сигурен,че може да го прочете...

Оса

Ами като си участвал в хуманитарни мисии трябва да знаеш какво е милосърдие! А не да се снимаш до отстреляни За КЕФ животни!

Поставил е на място всички нехрани майковци, които млещят и го кретекуват.

Новият

Кралят на Испания Хуан Карлос преди години счупи крак при лов в Африка, а същият беше председател на дружество за защита на животните! След случая предаде короната на Фелипе! Сега нашият дрисльо започна с оправданията типично по български! Измитай се от екрана на телевизора и замълчи, леке такова!

Х.Стоичков

При посещение в Папуа Нова Гвинея, спазвайки местните традиции, хапнах човешко месо - изядохме един техен умрял съплеменник. Не сме сторили лошо и това не е в противоречие с моя селски морал. Мен като малък и ла*на са ме карали да ям батковците.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.