"Атлетико" (Мадрид) на Диего Симеоне не следва клишетата. След драмата срещу ПСВ "Айндховен" в Шампионската лига - 0:0 и 8:7 за испанците с дузпи, треньорът обяви, че тимът му не е тренирал 11-метрови удари преди реванша.

"Няма смисъл от това, невъзмутимо рече Чоло на пресконференцията. - Един от моите асистенти - Герман Бургос, избра кои футболисти да изпълняват дузпите, както и по какъв ред. Така беше и миналата година срещу "Байер" (Леверкузен). Така че трябва да поздравим него. Не беше лесно и тогава и сега, защото след 0:0 в първата среща се играе много трудно. Като на шах е. ПСВ е много конкурентен и добър отбор, който аз поздравявам. Както и моите футболисти, те не спряха да вярват в успеха. Доволен съм, че завършихме срещата с толкова много млади футболисти. За мен няма голямо значение с кой ще играем на четвъртфинала. Нагоре всички вече са много силни."

Част от играчите му обаче не скриха, че не искат "Реал" или "Барселона". Каталунците приемат тази вечер "Арсенал", но след 2:0 в първата среща в Лондон само чудо може да ги спре да продължат напред.

"Атлетико" за трети пореден път стига до четвъртфиналите. Преди две години тимът игра на финал с "Реал" в Лисабон.

В същото време "Манчестър Сити" за първи път отива на тази фаза. Снощи "гражданите" поизпилиха нервите на своите фенове при 0:0 срещу "Динамо" (Киев), но имаха спокойствие след 3:1 на украинска земя.

Тази вечер освен реванша на "Камп Ноу" играят също "Байерн" и "Ювентус". И в Мюнхен ще е по-интересно, тъй като резултатът от първата среща е 2:2. Това са последните осминафинали, а жребият за 1/4-финалите е в петък .