Държавната ТЕЦ "Марица изток 2" е подписала договор за около 30 млн. лв. с консорциум, в който 50 на сто участие има свързаната с депутата от ДПС Делян Пеевски "Водстрой 98", пише в днешния си брой "Капитал daily".

Контрактът е част от подписано преди година рамково споразумение за инженеринг и изграждане на различни системи за охрана на централата. Тогава за изпълнение на всички подобни дейности през следващите четири години са избрани "Тагатис" ДЗЗД, в което участват "Водстрой-98" и БММ и "Ат-Атлас" ДЗЗД ("АТ инженеринг 2000" и "Атлас Ко"), така че сегашната поръчка е възложена без състезание, съобщава изданието.

Това споразумение е сключено по силата на специална обществена поръчка , направена по времето на кабинета "Орешарски".

Поръчката е възложена в края на февруари и най-общо е за проектиране и строителство на ограда и охранителни съоръжения в северната част на площадката.

Връзките при другия участник в рамковото споразумение - "Ат-Атлас", също водят до Делян Пеевски, пише "Капитал daily". В него влизат "АТ инженеринг 2000" и охранителната фирма "Атлас Ко". Първата компания е собственост на Атанас Терзиев и Георги Пенев и е известна с това, че през 2012 г. приватизира "Техноекспортстрой". Година по-късно обаче компанията беше продадена на друго свързвано с Пеевски дружество - "Сиболе сървисис инкорпорейтид България", което формално е собственост на панамската Cibole Services Incorporated.

СПИСЪКЪТ НА ПЕЕВСКИ

В свои интервюта Цветан Василев посочва "Техноекспортстрой" като компания под контрола на депутата от ДПС.

КАКВО Е ЯСНО ЗА ФИРМИТЕ ОТ СПИСЪКА DRINGENDE AUFGABEN