Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Кратък преглед на новините от последните седмици води до извода, че ресурсите на България са концентрирани в ръцете на някакви хора, които за широката общественост остават скрити, а премиерът Бойко Борисов използва по техен адрес думата „олигарси“.

В техните ръце са милиардите от обществените поръчки, в техните ръце е попаднала природата ни, в техните ръце паметници на културата случайно падат с помощта на случайно озовал се на място багер.

В Пловдив бе почти изцяло унищожен стар тютюнев склад, който случайно не бил паметник на културата точно до момента на събарянето. Община, прокуратура, министерство изведнъж се събудиха. Щели да проверяват. Номинално сградата има някакви собственици. Целият град обаче споменава едни известни производители на алкохол. Кметът организира кръгли маси, на които реалният собственик не присъства.

Знае ли кметът кой все пак е собственик? Ще се срещне ли с него и къде?

В Министерството на околната среда и водите обсъждат бъдещето на концесията за ски-зоната в Банско. Собственик на фирмата-концесионер са две офшорки, които са собственост на още няколко офшорки, а физически собственик на края на веригата се оказва кипърският гражданин Георгиус Георгиу, разкри преди време „Биволъ“, като цитира документи от търговския регистър на островната държава. Този факт бе потвърден и от поканата, изпратена от министерството до г-н Георгиу. Той обаче не дойде на общественото обсъждане.

„Не мога да приема, нито предполагам и вие, ние да бъдем обвързани, че едва ли не помагаме на поредния олигарх“, каза премиерът Борисов.

Няма данни г-н Георгиу да е олигарх. (няма данни и някой да го е виждал). Излиза, че държавата е влязла в отношения с някого, когото не познава или не иска да познава.

Кой тогава е „поредният олигарх“? И ако той не идва на общественото обсъждане, къде се осъществява контактът между държавата и него?

Преди това Националната компания „Сратегически инфраструктурни проекти“ отмени поръчката за близо 800 милиона лева с два строителни консорциума за строителство на участък от магистрала „Хемус“. Не защото има нарушения, а защото имало съмнения.

"Витае, че от едната страна - макар че повтарям за вашите зрители и слушатели, нито имат участие, нито имената им са в тези фирми - но витае, че зад едната стои Златев, зад другата стои Пеевски“, каза премиерът Борисов.

Как така нещо е на Пеевски и Златев, а иначе не е? Лоши ли са двамата споменати? И кой, с кого и къде се срещаше преди двамата да станат лоши?

Измина седмица откакто собственикът на бившата КТБ Цветан Василев каза в ефир, че майката на депутата Делян Пеевски имала фондация в Лихтенщайн, а фондацията си имала „Булгартабак“. И нищо.

Кой продаде предприятието? Знаеше ли на кого? Какво правят т.нар. отговорни институции?

Лошото е, че знаем отговорите на всички въпроси. И спокойно приемаме представителите на институциите – т.е. нашите избраници, да се държат все едно най-нормалното нещо е да не се интересуват нито на кого са поверили и парите ни, и природата ни, и историята ни, нито какво се случва и с парите ни, и с природата ни, и с историята ни. Защото сме приели да играем в тяхната игра на привидности, в която никой не носи отговорност, никой не понася последствия, но ограбените сме все гражданите.

След случката в Пловдив някои сравниха активното бездействие на властите с действията на „Даеш“ при разрушаването на древния град Палмира. Джихадистите са отвратителни, но нашият случай е доста по-различен - ние сами си ги избираме.

Ключови думи

Коментари

Апселютно, Бедров! Логиката на драгалевската ви шайка, която иначе е с претенции за "автентична десница", е следната: обявяваме всеки собственик, предприемач, бизнесмен, който не иска да плаща на костовата мафия, за "олигарх" и почваме да плюваме по държавата, докато му съсипе бизнеса. Как пък веднъж не обявихте спонсора си Прокопиев за олигарх? Или той е от "добрите" олигарси, дето си плащат на драгалевския бос?

роско

А тези олигарси щом си плащат на Боце са добри по твоята логика? Кажете си го на глас, да се знае официално!

Миризлив,мазен,грозен,черноглав свищовски мангал!

Бате Бойко е милозлив към крадците и съчувства на ограбените. Той е Титан!~

Само с оптимистичен и пропаганден PR НЕ СТАВА ДА ИЗЛЪЖЕШ ЦЯЛ НАРОД !Дори и по-неосведомените и неуки ,рано или късно разбират. Вчера мафията жертва един дребен изпълнител от ДПС CORP дребен циг.../ром/, който с пари на ДПС само купуваше гласове, НО ТОВА НЕ МОЖА ДА ИЗЛЪСКА ИМИДЖА НА ЛЕЙТЕНАНТ цАЦА И КОНСЕЛИЕРЕ пРАСЧО!

Фокусбокус

Фантоми собственици. Икономика мит. Държава бутафория. Суверенът лази на 4 крака, върти опашка щом му подхвърлят снимка на кокал. Стабилно е.

Николов

Много ми хареса идеята да наричаме държавата ни -Страната на привидностите. Наистина в това безценно герберско време всичко е привидност-призрачна привидност.

Отчетник

Николов 3/8/2016, 8:26:46 AM "...в това безценно герберско време..." *** Друго си беше при Орешарски и Станишев, а тов. Николов? Вярно, много крадяха, при неимоверен бум на икономиката, един клозет не построиха, опукаха всичките милиарди за вили по Ривиерата и скъпи джипове, разпродадоха земята по черноморието на руски граждани, но пък и за вас падаше по нещо - я лабАраторийка, я някой и друг милион в КТБ... А сега всичко за строителство, магистрали, инфраструктура, нови предприятия - еми не се издържа веке! Др. Костов теменужки ли да пасе?

Грозен,миризлив,мазен свищовски мангал!

Логика

роско 3/8/2016, 8:44:58 AM - "А тези олигарси..." *** А как определяте кой е олигарх и кой - не? Като събратята си комунистите? Който е богат и има пари, но не иска да ни плаща, го обявяваме за "народен враг" и му хвръква главата, а? Не се ли усещате, че сте досущ като тия, срещу които уж се борите? Какъв е критерият за "олигарх"? Защо лицето Х със спечелени от почтен бизнес милиони е олигарх, а драгалевския ви гуру с неизвестно от къде спечелени милиони - не е? Можеш ли да отговориш на този елементарен въпрос?

таран

Фатмака и логика!Това е оксиморон!Скрий се вече,свищовски,огрухан селяндурино!

:)

Бедров, приплъзването по повърхността ли е удобно в случая? Пловдив: "Съборената сграда се оказа паметник на културата, Община Пловдив показа фалшив документ" в Дневник. Булгартабак: "Дубайци влизат в управата на "Булгартабак"" в КлубZ. Очакванията са Стоян Денчев скоро да им стане почетен представител и на тях. Както на Оманците в КТБ. :) "Бившият вицепрезидент на "Мултигруп" и депутат от ДПС Стоян Денчев и отговорникът по сигурността на информацията в Министерството на финансите Петко Сотиров в сряда влязоха в надзорния съвет на държавното дружество "Информационно обслужване" АД. ... Шеф на управителния съвет на дружеството е Азер Меликов, съветник на премиера Сергей Станишев." /Бивш шеф на "Мултигруп" влезе в "Информационно обслужване" в Дневник/ А нещо за старта на мама Ирен в тотото? Юлен: Сага с 15 годишна давност, значи старта е някъде между Костов и Симо Сакса. Дали има учудени, щото аз не съм. В заключение за свързаностите, за Златев, Пеевски и прочее: Капитал и Бивол се оказват мойстори в разкриването на прикрити връзки. Ами да седнат и да напишат един законов текст за свързаност, така че хем да е в съзвучие с техните разкрития, хем да издържа на нормалните изисквания за законов текст. Убеден съм, че с малка част от агитацията, която обичайно правят, ще съберат сериозна подкрепа.

Радан Кънев преди 33 мин. България трябва да последва примера на Румъния, която реши за какво се бори и със зъби и нокти се стреми да стане централноевропейска страна. Румъния се реформира, бори се с корупцията, превъоръжава се и забогатява много по-бързо от България. Това поражда реален риск, ако ние не си поставим смели цели и не се борим за тях, новата "граница на Европа" да мине по Дунав. Прокуратурата е тежък политически провал на парламента, посочи Радан Кънев m.dnevnik.bg

Пърдан, кога спечели избори и стане премиер, да следва ако иска примера и на Мавритания. Сега е никой, така че да си наляга парцалите и да си прави конгресите. И без това чеп за зеле не става от него.

Дресьор, акробат, балансьор, еквилибрист, жонгльор , клоун , супергерои, щраус , Като гледам, цирка на Боко не се променя и реформира, но прави много пари. Националното турне продължава!

:)

Радан и примера на Румъния: За коя Румъния говори Радан, за Румъния, в която прокуратурата е структура към правителството, или за Румъния, където редовите прокурори са независими от началниците си? Ако беше втората Румъния, Радан трябваше да е пресипнал да агитира за децентрализация на прокуратурата, ама не би. Ако на Христо Иванов прекия избор на ВСС и явното гласуване му бяха на сърце, това щяха да са първите разработени текстове в ЗСВ, ама не би. 6/5 се оказа техният фокус!!! Мислете и напишете самички заключението.

САМО ЗА СЪПОСТАВКА:

КОНГРЕС НА ЕНП в БОН 10,12,2009 г. Изказване на Б. Борисов: " По данни на БНБ обезпечението на валутния борд е 211% или 8 млрд. евро. Възнамеряваме да използваме 8 млрд. евро от резерва за ..... бля, бля, бля.” САМ СИ ГО Е КАЗАЛ: НАСЛЕДИХ ОСЕМ МИЛИАРДА ЕВРО!!!! ДЯНКОФФФФ: 4 798 038 500 лв. НОВ ВЪНШЕН ДЪЛГ ОТ БОРИСОВ 1. Борисов 2: Новоемитиран външен дълг - Горанов : 13 299 644 000 лв. / 6.8 млрд. евро. Общо двата мандата на ГЕРБ до момента струват на електората, плащащ данъци - 8 МЛРД.ЕВРО + 9. 253 270 989 МЛРД ЕВРО..

данните са много интересни. дано форумците им обърнат внимание. аз лично ще се опитам да ги проверя. но до сега никой не ги оборва

Българин

Гербавщината и Първановщината загиват, за радост на всички българи.

Импала

Собственика е добре да го знаем. Но не ни касае много. Интересуват ни виновните държавни и общински чиновници. Очакваме тежки присъди срещу тях. А не случая да се потули както падналата сграда на Костов на Алабин.

Ned

Падналата сграда на Алабин е на Ема Бочева, ноторна имотна измамница от БКС, които завлякоха стотици имоти в центъра на София, още от 1992, под чадъра на Румен Вълка- приятел на Ахмед Доган! Стига глупости и инсинуации с Костов, истината е че той единствен съумя да сложи "вилица" на змията Меди и библютекарите, до такава степен, че се принудиха да плащат комарни борчове в стотици милиони на мадридския олигофрен че да им отпуши схемите, и се навъдиха толкова много млади, алчни боклуци- Пеевски, Тиквата, Велчев и стотици други мръсни юпита, дето издрусаха държавата като брашнен чувал, че и до ден днешен...

http://pik.bg/f/gallery/128/4ad22c195f77fcf39794755fe98d559d.jpg

Пет години затвор грозят отговорният редактор на „Капитал“ Йово Николов заради бетонирания миден плаж край Созопол.

Народ

Че какво е виновен Йово Николов?

Роси

Като попрочетох коментарите, оставам с впечатлението, че държавата е спряла да работи след като Костов е сътворил цялото зло на вселената... И че Радан е основният виновник, че Борисов се държи като олигофрен и днес казва едно, утре - друго и сам не знае всъщност какво казва... И гарнитурата е някой цитат от ПИКльовците... Що ли се мори Клуба да публикува важни неща, като ги четат само умствено недоразвити, не знам...

Я ма бульо, да споделиш кое е това "днес едно, утре друго", дето го е казвал Борисов? Пък аз мога да ти споделя към петдесетина "днес едно, утре друго" на вашия Пърданчо! като почнеш от "моята задача е Борисов да не е лидер на дясното", през "Борисов няма да е Премиер", "панелката е връо, па след година вече била изчерпан проект и т.н. и т.н.

ozzy

"След случката в Пловдив някои сравниха активното бездействие на властите с действията на „Даеш“ при разрушаването на древния град Палмира. Джихадистите са отвратителни, но нашият случай е доста по-различен - ние сами си ги избираме."

ozzy

„Не мога да приема, нито предполагам и вие, ние да бъдем обвързани, че едва ли не помагаме на поредния олигарх“, каза премиерът Борисов."

ozzy

"КОЙ" е кмет на Пловдив - ГЕРБаджия ...“Имаме диалог с новия директор на летище “Пловдив”. Ако стане нещо с нашите хора, ще ги пращаме там. Във ВиК нещата са много добре, имаме диалог с директора, новия. Нямаме нито един уволнен наш човек във ВиК”, се чува от разпространения материал, който разтърси Пловдив. - Тотев в рзаговор с ГЕРБаджии активисти

ozzy

"Когато активисти питат Тотев за чистката на кадри от ГЕРБ, той отвръща: Досега сме прибрали толкова народ в общината, колкото не можеш да си представиш. Ако примерно партията в Пловдив е 1000 човека, те 500 работят в общината. Постоянно ги прибираме, кой откъдето е артисал."

"Екип на "24 часа" отиде на адреса, посочен като седалище на "Пи джи трейд" ЕООД, която се води собственик на склада. Оттам отговориха, че представителят на фирмата Александър Николич е в Сърбия и не можели да се свържат с него. Съществува опасност властите да не го открият, а през това време складът да продължи да се руши. В късния следобяд във вторник в общината се появи представител на собственика. Това е адвокат Георги Илчев, неуспял кандидат-кмет на Пловдив от АБВ. "Каквото каже комисията и съдът, ще го изпълним", заяви той и избяга по стълбите, за да не отговаря на въпроси. Попитан къде е собственикът, той отсече: "Без коментар". Илчев твърди, че удостоверението, представено от Николич в общината през 2010 г., не било фалшифицирано. Представители на инспектората на министерството на културата му връчиха в кабинета на главния архитект на Пловдив Румен Русев заповед за прекратяване на всякакви действия по сградата. Междувременно окръжната прокуратура забрани достъпа до имота и разпореди на общината и полицията да го обезопасят. Прекратени са всякакви строителни дейности и дори изнасяне на отпадъци." /24 часа/

мАРГИ дРАГАНОВА

Съвсвм закъса Бердов, Имаше време, в което беше журнлост, сега си само ОПЛАКВАЧКА.

Четник

Друго беше при Орешко. Заемите бяха 10% от сегашните, полицията работеше, крадливата герберастия беше под чехъл, а за по-големите простотии излизаха протестъри на заплата. Сега... Муахахахаха. 16 милиарда заем, полицията шпионира всичко, докато по улиците се избиват и кражби безкрай. Дори ''автентичната' десница беше купена на едро и за безпари.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.