Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ще помоля всички бивши и настоящи журналисти, всички бивши и настоящи политици, всякакви пишман анализатори или просто хора, докопали се до публична трибуна, да спрат да използват израза "някой си прави пиар" като заместител на "някой си измисля" или "някой си лъже".

Първи закон на ПР (или връзки с обществеността, или публичните комуникации) е: "Не се лъже!" Така че всичко, което е свързано с комуникация на неистини се нарича лъжа, или манипулация, или политическа пропаганда. Или нещо друго. Но не и ПР.

Имайте смелост да назовавате нещата с истинските им имена. Например: "Премиерът излъга." Или "Министърът говори глупости." Или "Президентът дава нереалистични обещания." А не се крийте зад професията на ПР-специалистите. Предварително благодаря!

Колеги, моля помогнете това послание да стигне до повече хора! Че ми писна на ПР-а...

 

Ключови думи

Коментари

Поздрави и на тоя 'спецялист'.

ГЕРБО

А пиар ли е, че Боко си води на къс шланг Цвъцето, за да изпъква върху фона на неговия Ентелект?

Sleid

Да, щото в случая няма лъжа - единият е по-тъп, другият изпъква :D

Не знаех, че в ПР-а не се лъже.

Г-н Аламанов, не може да има такъв закон в дейност, която служи за "представяне на истината в добра светлина".

Това пък на кой му се стори интересно, та да го публикова като новина.

ПР-специалист

Айдеее, и Любчо си направи ПР на гърба на премиера. Само не стана ясно - това платен ПР ли е, или неделния дежурен по сайт журналист му е приятел

Несъгласен

Садись! Опять двойка! "Public relations (PR) is the practice of managing the spread of information between an individual or an organization (such as a business, government agency, or a nonprofit organization) and the public." Когато управлението на разпространението на информацията в лолза на поръчителя стане практика, започва манипулацията, което е чиста лъжа.

Avatar Avatarov

Че тоя премиер не е спирал да лъже.Например една от първите му лъжи беше, че ако БСП си смени лидера ще се съюзи с тях.Не че само не съюзи с тях ами се съюзи с ДПС. :)

socialen

Борисов само лъже и говори глупости пред малобройния си неграмотен електорат от едва 13% или има-няма по-малко от 1/6 от всички български избиратели.

Развеселен

и пак премиера крив. Някои хора лягат и стават с това как Бойко плете заговори срещу тях конкретно

безпартиен

Той е твърде тъп за това да плете заговори, но не може да му се оспорят някои постижения в художествената самодейност, също като на Тато, който успешно е играл в в някои пиеси по време на селски вечеринки!

камъче

Ако не беше неделя, не ме мързеше и компанията SiteMedia Consultancy работеше за правителството /и лично за Борисов/, можех да ви напиша как би изглеждало по-горното текстче, но е неделя, мързи ме и си знам, че на всяка пиар фирма трябва да виси табела: "Ние ги учим да лъжат, без да ги хванат. При богатите и властта идваме на крака"!

нъл тъй

Не трябваше да пишеш,че те мързи!Сега Цъфтан Ушев,ще ти клъцне малко от дажбата.

Пако

Тоя Любчо е голяма пародия. Не се лъжело в ПР-а? Че то това е в основата на тая смешна професия, всичките са долни лъжци. Неслучайно оттам е дошъл и самия израз.

Прав е автора, но на прост електорат и една реклама е достатъчна да му промие мозъка. Спомняте ли си една реклама: "Традициите са за това, за да не се спазват", от тогава до сега много тъпаци я повтарят и то убедително.

Хахааа

Стига де, и ние сме хора и искаме да се забавляваме. Без тоя смехотворен пр с метли, чистачки и гръмки слова, как ще ги минем румънците, какво друго ще ни развеселява.

tibia

"Не се лъже", така казва експертът с главно Е, ако съдим по визитката. Не се краде, не се убива, не се пикае срещу вятъра, не се яде с мръсни ръце, не се казва да, вместо не, не се казва на черното бяло, не се събираш с лоши хора, не се продаваш на врага.... Нещо много пожелателно ми се вижда, а било закон! Е то и по законите им ще ги познаете, де! Ето така доста ловки измамници ни пробутват "Не се лъже", вместо "Не лъжи!" Един от малкото политици и единствен министър-председател, който назовава нещата с истинските им имена, е Борисов! "Ще си санирам къщата, че дограмата е стара и духа и ще ви викна да видите". Такива изречения докараха безработица в публичните комуникации и до истерия всички, които нямаха "размаха" на Моника Станишева. За политическия ПР да не говорим!...........П.П. Рекламата беше: "традициите не са това, което бяха", само уточнявам.

ще видите

Първо дограмата на село/Банкя/,за парлама,после о градо/Барселона/!

безпартиен

"Видимите" резултати са видни навсякъде - всеки строителен обект се прави с цената на страхотни кражби и отклоняване на средства, а качеството е под всякаква критика и налага спешни основни ремонти броени месеци, седмици и дори дни след помпозното рязане на лентата!

крокотак

оф, горкият...де се е чуло, видяло, юнак за PR да излъже...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.