Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Депутатът от ДПС Йордан Цонев заяви пред bTV, че неговият колега от парламентарната група Делян Пеевски не е олигарх.

"Не мисля, че Пеевски е олигарх. Олигарх е човек, който се възползва от властта без да участва в нея. Има такива хора в България. Г-н Пеевски участва в политическия процес публично", разясни аргументите си Цонев.

Според него олигарси няма изобщо в ДПС.

Цонев коментира и учредяването на партията на Лютви Местан ДОСТ, което ще се случи днес.

"Партия ДПС не може да бъде изградена отново, не може да бъде подменена", заяви Цонев.

Според него Местан прави опит за подмяна на ДПС и за изграждането му отново, иска и да си присвои електората на движението.

"Това не е безопасно. Всичко започна с една подмяна на тезите на г-н Доган. Г-н Местан интерпретира много странно това слово. Те казват, че ДПС вече не е либерална партия. ДПС не е евроатлантически ориентирана, а проруски ориентирана. Проруската олигархическа партия е в основата на националната концепция на България за евроатлантическата ориентация. Още през 90-те години. В основата на членството в НАТО, с личния принос на г-н Доган", каза Цонев.

Според него Местан няма никакво влияние върху електората на ДПС.

"Знам как изглеждаше ДПС при Доган и как при Местан. Има голяма разлика, тя ще се види и сега", убеден е Цонев.

Той определи възможността Доган да има забрана да влиза в Турция като позорен факт.

"Как бихте интерпретирали факта, че човекът, който лежа в затвора, в килия на смъртник, който се бори за правата на българските турци, може да има забрана да влиза в Турция? Това е позорен факт. Не може да има такова отношение към човека, който не на думи се бори за правата и свободите на българските турци и за правата и свободите изобщо", каза депутатът Цонев.

Ключови думи

Коментари

:)

"Олигарх ли е Пеевски?" - Неправилен въпрос, клуб Z. Въпросът е: ОЛИГАРХИЯТА ПЕЕВСКИ ЛИ Е??? :)

Я още веднъж помисли! Пеевски не е организатор, а един от назначените олигарси. Други определят правилата.

Данчо Ментата е велик измамник; защо не питате Цвъцето: Боко мутра ли е?

уу

и пеевски, и боко са олигарси - част от малка група хора, контролиращи държавните дела. те са и клептократи, понеже реално участват във власта. пеевски е и льохман с криви крака, боко - псевдо мутра, понеже няма акъл за цяла мутра, а и много го е шубе заваалията

Уикипедия

Данчо Ментата е ЛЪЖЕЦ! "Олигархията е форма на управление, при която ВЛАСТТА е съсредоточена в ръцете на малка група от обществото. Тази власт може да бъде основана на знатност, богатство, заемането на конкретни ПОЛИТИЧЕСКИ ПОСТОВЕ и др. В оригиналното си значение в Древна Гърция олигархията е била разбирана като управление на малцина. Олигарсите управлявали, водени от собствените си интереси и притежавали власт и привилегии, недостъпни за останалите."

една българка

Мента, как да вярваме и на една дума на човек-Мента, който замени и продаде идеите на СДС с едни антибългарски идеи, но разбира се, срещу много, много пари...Гаден, мазен продажник, к'ви свободи, к'ви права, к'ви 5 лева?

socialen

Олигархията успя чрез медиите си, в частност и чрез контролираните от нея държавни медии, да забаламоса и заблуди Народа през последните 2 години с епичната, бутафорна борба на "добрата" Олигархия (Прокопиев и сие) с "лошата" Олигархия (Василев, Пеевски и сие) и го направи пряк участник в стремежите да си плячкосат взетата народна собственост.

socialen

Народът продължава да мизерства и става от беден по-беден, и изобщо не се интересува от проблемите на Олигархията, как да трансферира богатството от джобовете на едни олигарси в сметките на други олигарси. Този цирк от 2 години е, за да се запази класическият пазарен либерален модел, който превърна България след 1989 година в дясна, асоциална, неолиберална, англосаксонска, пазарнолиберална, анархокапиталистическа кочина с близо 6 милиона българи под Прага на Екзистенцминимума, с 1.2 милиона българи под Прага на Бедността, с 3.5 милиона енергийно бедни български, с 500.000 бездомни българи, с българи, ровещи по кофите за боклук в 21 век. Неолиберализъм, Пазарен Фундаментализъм и Либертарианство в действие!

denim58

"Олигархията е форма на управление, при която властта е съсредоточена в ръцете на малка група от обществото. Тази власт може да бъде основана на знатност, богатство, заемането на конкретни политически постове и др."...Това за сведение на Данчо Ментата.

socialen

Моралистите, често неолиберали, скриват нарочно от Народа, че има един лек с/у Олигархията, било "добра" и/или "лоша"! Това е въвеждането на модерен, справедлив прогресивен данък. За такива като Прокопиев и Пеевски със ставка от над 70%, както беше в САЩ от 1934 до 1984 година.

socialen

С въвеждането на модерен, прогресивен данък, "добрите" олигарси (Прокопиев И сие) и "лошите" олигарси (Пеевски и сие) трябва да бъдат обложени еднократно с данък имущество от 90%.

дебелян пеевский

Ментата се мисли за много умен, но всъщност е тъп като Рапона.

mardafi

Турското депесе на практика унищожи савецкото депесе и това е последния парламент в тази му форма

socialen до дебелян пеевский

Не съм съгласен! Докато Борисов е неук и не разбира от нищо, то Данчо е грамотен. Лошото е Данчо е неолиберал и премълчава, че модерен прогресивен данък от над 70% е лек с/у олигарсите като Прокопиев и Пеевски. Всички, които са за плоския данък са и да има Олигархия.

socialen

Целта на добрите Олигарси като Прокопиев е да заграбят заграбеното от лошите Олигарси като Пеевски и да го пробутат на т.н. Чужди добри инвеститори и да приберат солидни комисионни. Това е компрадорски менталитет.

Анонимен

Я питайте Фикуса Командира Костов Мутра ли е?

Страх

Какво общо има тук Костов бе, идиот такъв? Не можеш да спиш при мисълта за него? Страхува те? Имаш право да се страхуваш.

дебелян пеевский

Ментата е полуграмотен.

Avatar

"www.clubz.bg е свободно развиващ се информационно-аналитичен сайт..." - четем на www.clubz.bg/about . На страниците на сайта от сутринта се появиха всякакви другаря от БСП-та (Румен Гечев), многопартийния Малтинчо Димитров, който вече сам не знае от коя партия е, всякакви измислени герои с плакати и сурати непознати, включително новопартийния Местан, само за посещението на Премиера на страната в горещата вече месец точка - българо-гръцката граница и срещата му с фермери, полицаи и шофьори там няма нито дума! Тъй де, кво значение има някакъв си Премиер - "обективните" журналисти си имат задачи, които трябва да гонят. Много по-важно е да знаем какво мислят терористите от костовите мафиотски кланове, като ония с плакатите пред съдебната палата...

хех

Глупости Цонев, глупости! От тълковния речник - олигархия: 1. Държава, в която има политическо и икономическо господство на група хора, обикновено аристократи. 2. Политическо и икономическо господство на неголяма монополистическа група. Финансова олигархия. Следователно олигарх: Лице съчетаващо политическа и икономическа власт. Ментата не е глупак, просто менти...

Мента

Мента, време е за пенсиониране, като Христо Бисеров! Колкото и да си сменяш очилата, ти си Мента, а не Хари Потър! Много си лъскав, но си Мента!

socialen

Гърците като видяха неграмотното ни "премиерче" и затвориха Границата.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.