Поздравявам КЗК, че най-сетне са излезли с решение, което до голяма степен е в унисон със съмненията, които имахме и ние.

Така коментира в Израел премиерът Борисов новината, че КЗК образува производство срещу 7 дружества за картелни практики на пазара на горивата, съобщи „Фокус” .

„Юни месец, мисля, че сезирахме КЗК, след като направихме и предприехме доста мерки и операции по бензиностанциите, митническите складове и всичко, което според нас влияеше върху цената. Мога да поздравя КЗК, че най-сетне са излезнали с решение, което, до голяма степен от това, което съм чул до момента, е в унисон със съмненията, които имахме и ние”, поясни Борисов. „Отсега нататък започват проверки, които ще бъдат много обстойни, защото това са публични компании и всички трябва да бъдат много внимателни в изказванията си към тях, защото и санкциите за картел, ако се докаже, са огромни, а това са 7 компании от най-големите компании в света. Човек трябва да си пести думите, тъй като имат много могъщи адвокати”, допълни премиерът.

„Според мен надали някой от вас е вярвал, че ще се случи, но е факт. Може би вятърът на промяната, която са усетили в правителството е повлиял и на тях. Това е в рамките на шегата, защото това е една независима организация и ние нямаме роля в решенията й”, каза още министър-председателят.